Na današnji dan
1982
Luč sveta ugleda single The Number of the Beast zasedbe Iron Maiden
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 10. 2023

Včeraj smo poročali o tem, da je že znan datum naslednje edicije graškega Transcending Visions Festa, nakar so se oglasili tudi organizatorji dunajskega festivala Vienna Metal Meeting in sporočili, da tudi ta naslednje leto bo. V koledarčku si označite datum 12. oktober, več informacij pa sledi kmalu.

25. 10. 2023

Le nekaj dni po zaključku letošnje edicije festivala Transcending Visions Fest so organizatorji naznanili, da ta naslednje leto bo. V koledar si lahko zabeležite 18. in 19. oktober, prve potrditve pa bodo znane kmalu.

2. 8. 2023

Konec leta bo koncertno še kako pester. Med že napovedanimi koncerti si lahko na koledarju označite še 21. november, saj bodo takrat v ljubljanskem Kinu Šiška za razvrat poskrbeli metalcorovci Black Veil Brides. Vstopnice v višini 32 EUR so že v predprodaji.

1. 8. 2023

Kot smo že poročali, je Tolminator za leto 2024 že napovedal datum, ki si ga morate obvezno zabeležiti v koledar. Da vam bo odločitev za obisk druge edicije festivala še lažja, pa so Dirty Skunks že naznanili prve zasedbe:

Primordial
Suffocation
Tankard
Harakiri For The Sky
Gaerea
Deströyer 666
Sinister
Gutalax
Necrot
Milking The Goatmachine
Dark Insanity

Tolminator Metal Fest 2024 se bo odvijal med 24. in 28. julijem, na voljo pa je že 666 »early bird« vstopnic!

14. 7. 2023

V ponedeljek, 31. julija, v Kulturnem inkubatorju vrata odpira razstava Ujeti alter, pod katero se je podpisala fotografinja alternativne koncertne fotografije in naša sodelavka Melisa Ćehić. Vabljeni na otvoritev, ki se bo v Kulturnem inkubatorju začela ob 19. uri. Več informacij najdete tukaj.

16. 9. 2022

V nadaljevanju najdete seznam koncertov, ki se bodo odvili v mariborski Dvorani Gustaf pod okriljem društva Defenders of Metal Maribor. Seznam je takšen:

20. 9. 2022 Venefixion + Sacrilegia
26. 9. 2022 I.M.I.V. + support tba
1. 10. 2022 DEFENDERS OF METAL FEST 2022 (Anal Vomit, Dekapited, Svpremacist, Hateful, Demiurgon)
6. 10. 2022 Reverber + support tba
27. 10. 2022 Nervochaos + Okl's Fuitloops
31. 10. 2022 Smrt + In Heaven (Halloween Special)
3. 11. 2022 Niamh + support tba
10. 11. 2022 Poema Arcanus + support tba
17. 11. 2022 Ulfhedar + support tba
24. 11. 2022 Spiritual Deception + support tba
1. 12. 2022 Holy Mother + support tba

19. 1. 2022

Tuomas Rounakari, sicer violinist zasedbe Korpiklaani, je zaključil s snemanjem solo izdaje Bear Awakener. Ta je nastajala v Verde Studio ob boku Mike Rintala. Rounakari je sredstva za snemanje oziroma izdajo albuma zbiral preko vse bolj popularnega crowdfundinga, do željenega zneska pa so mu poslušalci pomagali v manj kot enem dnevu. Plošček bo uradno izšel 13. marca, ta datum pa naj bi po starem finskem »medvedjem« koledarju naznanil konec zimske hibernacije omenjene živali. Tukaj, tukaj in na tej povezavi si lahko ogledate skupno približno 45 minut dolge video prispevke o ozadju finske mitologije medveda in o pesmih, ki so nastale ob raziskovanju te.

Avtorica: Tina Urek
23. 12. 2021

Novo leto že trka na vrata, zato se je treba nanj pripraviti. Tradicionalno smo v uredništvu spletnega metal časopisa Paranoid izbrali fotografijo za nov koledarček, s katero je bilo v objektiv ujeto  glasbeno-koncertno dogajanje. Če vam je motiv všeč in si želite enega ali dveh koledarčkov, nas pocukajte za rokav na kakšnem ... Hm, joj, šment ... Pač pocukajte nas za rokav, kjer koli se že srečamo.

In če bi radi še kaj več, so še zmeraj na voljo kratke majice tako za metalske dekline (velikosti S in M) kot tudi metalske dedce (velikosti S, L, XL in XXL), oboji pa boste za to odšteli natanko 12 EUR.

14. 12. 2020

Da smo se v uredništvu spletnega metal časopisa Paranoid odločili, da vas v mesecu decembru tradicionalno obdarimo z različnimi metalskimi dobrinami, ste morda že opazili med našo zadnjo nagradno igro, v kateri smo razdelili kar 6 slovenskih metal albumov. V podobnem vzdušju nadaljujemo tudi z našo zadnjo letošnjo nagradno igro »Metal Dedek Mraz«, v kateri s pomočjo Metal Dedka Mraza ne boste samo imeli možnost osvojiti kratko majico s Paranoidovim dizajnom, temveč boste kot dodatno darilce prejeli tudi letošnje Paranoidove kulice, odpirače, ki so še več kot samo to, in seveda že tradicionalne žepne koledarčke za leto 2021, s katerim seveda vsi upamo, da bo koncertno in festivalsko življenje spet zaživelo.

Če torej želite prejeti kakšno od Paranoidovih darilc, se udeležite aktualne nagradne igre ali pocukajte katerega od naših sodelavcev za rokav, kajti paketki z darilci so bili že prejšnji teden odposlani na različne konce Slovenije. Veliko sreče!

18. 11. 2020

Tradicionalno bomo tudi za leto 2021 izdelali koledarčke, ki jih bo krasila izbrana fotografija z enega izmed letošnjih dogodkov. A za razliko od prejšnjih let smo se tokrat odločili, da boste za izbor poskrbeli vi, naši bralci. Kako pa bo vse skupaj potekalo? Izbrane fotografije, ki jih je v ožji izbor poslala ekipa, bodo objavljene na naših Instagram in Facebook zgodbah, do vključno nedelje, 29. 11. 2020, pa bo na našem Facebook profilu potekalo glasovanje.

Sodelujete lahko tako, da oddate svoj glas izbrani fotografiji. Ob tem pa vaš trud in čas ne bosta ostala povsem nepoplačana, kajti izmed vseh sodelujočih oseb bo ena prejela letošnjo Paranoidovo kratko majico (glej sliko te objave). Fotografije, ki so prišle v ožji izbor, so naslednje:

Apocalyptica, Tvornica kulture, Zagreb (avtorica Saša Kranjc)
Carnifex, Kino Šiška, Ljubljana (avtorica Saša Kranjc)
Lindemann, Gasometer, Dunaj (avtorica Linda Vidic)
Pustite nas delat!, Ljubljana (avtorica Saša Kranjc)
Unforgiven 4, CSK France Prešeren, Ljubljana (avtorica Saša Kranjc)
W.E.B., Orto bar, Ljubljana (avtorica Dominika Torkar)

6. 11. 2020

Mlad slovenski ustvarjalec po imenu Mihael ArtLord je pričel z delom na posebnem projektu. Gre za koledar za leto 2021, klasični slikovni material pa bodo nadomestile fotografije domačih metal zasedb. Kako priti na koledar in ostale informacije najdete na ustvarjalčevem Facebook profilu, kjer ponuja vpogled v dosedanja dela, lahko pa mu tudi pišete na mihael.eonkid@gmail.com

Avtorica: Tina Urek
8. 5. 2020

Po dolgem času smo se v ekipi odločili za tisk majic Paranoid. V spletni trgovini založbe On Parole Productions so tako na voljo moške majice v velikostih od S do XXL in ženske majice v velikostih S in M z motivom letošnjega koledarčka. Naročila zbiramo do 24. maja, majice pa bodo odposlane predvidoma 1. junija 2020.

Za kratko majico Paranoid 2020 se lahko potegujete tudi v nagradni igri, če veste, kateri band je bil na spletnem portalu Paranoid kot prvi recenziran.

3. 1. 2020

Iz tabora Metaljot Raspaljot sporočajo: "Za Metaljot Raspaljot - open air festival 2020 si na koledarju označite 3. julij 2020. METALJOT RASPALJOT je tradicionalni metal/rock festival, ki se odvija na idilični lokaciji graščinskega dvorišča v starem mestnem jedru Laškega. Festival vam poleg odlične glasbe ponuja tudi prijetno atmosfero, odlično hrano in pijačo, številne turistične lepote in atrakcije ter bogato termalno in pivovarsko zgodovino! METALJOT RASPALJOT je več kot samo festival!"

Organizator je včeraj obelodanil tudi prvega nastopajočega, in sicer so to legendarni slovenski speed thrasherji Sarcasm.

24. 12. 2019

Dirty Skunks sporočajo: »Leto je naokoli in ta petek se spet obeta najbolj vroča prednovoletna žurka daleč naokoli!
Za to bodo tudi tokrat poskrbeli stari znanci Kadilnice of Death, medzvezdni jebači Space Unicorn On Fire, ki bodo Orto Bar preželi s svojimi kozmičnoseksualnimi ritmi, penetrirajočimi riffi in hlačke trgajočim vokalom.

To bo eden od njihovih izjemno redkih koncertov, zato si 27. december zacahnajte z rdečo v koledar in izkusite moč Samorogov tudi v živo!«

Avtor: Gorjanec
28. 12. 2018

Dirty Skunks sporočajo: »Leto je naokoli in spet se obeta najbolj vroča prednovoletna žurka daleč naokrog!
Za to bodo tudi tokrat poskrbeli stari znanci Kadilnice of Death, medzvezdni jebači Space Unicorn On Fire, ki bodo Orto Bar preželi s svojimi kozmičnoseksualnimi ritmi, penetrirajočimi riffi in hlačke trgajočim vokalom.
To bo eden od njihovih izjemno redkih koncertov, zato si 28. december zacahnajte z rdečo v koledar in izkusite moč Samorogov tudi v živo!
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.
Po koncertu se žurka iz zgornjega nadstropja preseli v halo Kadilnice, kjer bo metal glasba odmevala pozno v noč. Obiskal nas bo tudi Metal Dedek Mraz s polno vrečo daril tako za pridne kot tudi poredne metalce!«

Avtor: Gorjanec
KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija