Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 1. 2024

Znova posredujemo povezavo do ankete združenja neodvisnih koncertnih prizorišč EEnlarge Europe, ki »se izvaja na letni ravni. Z analizo odgovorov na anketo bo sestavljeno poročilo, ki bo v pomoč neodvisnim koncertnim prizoriščem in glasbenim profesionalcem širom regije. Na podlagi pridobljenih podatkov bo skozi leta mogoče slediti postopnim spremembam v trendih in navadah občinstev. To znanje je ključnega pomena za koncertna prizorišča, glasbenike_ce, umetnike_ce in delavce_ke v kulturi.«

Povezava do ankete: klik.

21. 9. 2023

Po uspešni drugi izvedbi StonerKras Festa, ki je julija potekal na Proseku in na katerem so nastopile tako domače kot tuje zasedbe, začenja Rocket Panda Management z novo jesensko koncertno sezono. Tržaška ekipa se je tokrat odločila, da se nekoliko oddalji od klasičnih psihedeličnih ter puščavskih stoner rok ritmov in organizira večer, posvečen black metalu.

Otvoritev sezone bo ta petek, 22. septembra, v Kulturnem domu na Proseku, kjer bodo kot zvezde večera nastopile ikone lokalne težkokovinske scene The Secret, black metal/grind skupina iz Trsta, ki se je v dvajsetletni karieri uveljavila tudi na mednarodni ravni. Kot predvozači bodo nastopili death/black metalci Kryptonomicon in death metalci Claustrum.

15. 6. 2023

Koncertna sezona je letošnje leto bogatejša še za en izjemen koncert, kajti 7. novembra v ljubljanski Kino Šiška prihajajo Death Angel in Sacred Reich. Kot predvozači se bodo velikanoma na odru pridružili Angelus Apatrida. Vstopnice bodo na voljo kmalu.

12. 4. 2023

Jeseni se nam obeta spet zanimiva koncertna dogodivščina. Na skupno turnejo se namreč odpravljajo Carpenter Brut in Perturbator, kot posebni gostje pa bodo nastopili Ho99o9. Med drugim se bodo zasedbe ustavile 6. novembra tudi v dunajskem Gasometru.

21. 11. 2022

Iniciativa EEnlarge Europe, mednarodna skupnost koncertnih prizorišč, osredotočena na samonikle prostore, v katerih se rojeva živa glasba, prosi za vašo sodelovanje: »Naš način življenja se hitro spreminja, z njim pa tudi naše navade. Uporabljamo nove platforme in nova orodja. Nenehni tehnološki razvoj vpliva na način poslušanja glasbe. Ta vpliv ni omejen izključno na premik od fizičnih nosilcev glasbe k pretočnemu predvajanju ali z vinilk na pametne telefone, temveč se odraža tudi v globljem kontekstu, ki ga želimo raziskati. Želimo izvedeti tudi, kako so na poslušanje in konzumiranje glasbe vplivali dogodki zadnjih dveh let in pol - pandemija, vojna in posledične inflacija ter energetska kriza.

To anketo izvajamo na letni ravni. Želimo pridobiti relevantne podatke, na podlagi katerih bomo skozi leta lahko sledili postopnim spremembam v trendih in navadah občinstev. To znanje je ključnega pomena za koncertna prizorišča, glasbenike_ce, umetnike_ce in delavce_ke v kulturi.«

Odgovori se zbirajo do 21. decembra, anketo, ki vam bo vzela 10 minut, pa najdete tukaj.

23. 9. 2022

Bruce Dickinson, vokalist skupine Iron Maiden, se januarja prihodnje leto ponovono odpravlja na evropsko turnejo, ki tudi tokrat ne bo koncertna. Najbližje našim krajem se bo ustavil 16. januarja na Dunaju (Gasometer).

3. 11. 2021

Naš partner Koncerti.net sporoča: »Dragi naročniki aranžmajev za ogled koncertov v naši organizaciji!

Že več kot leto in pol se soočamo z epidemijo koronavirusa, ki je ohromila koncertno dogajanje in situacija še ni takšna, kot bi si želeli. Dostop do koncertnih prizorišč je v tem času omejen oz. zagotovljen le tistim, ki za vstop izpolnjujejo pogoje, ki jih določijo državni organi, v posameznih primerih pa tudi organizator.

Trenutno veljavni pogoji za vstop na koncertna prizorišča v tujini so:
- v Avstriji in na Madžarskem pogoj PC (vstop le za prebolele v zadnjih 6 mesecih in cepljene - od cepljenja mora preteči vsaj 14 dni),
- v Nemčiji odvisno od organizatorja pogoj PC ali PCT+ (vstop le za prebolele, cepljene in PCR testirani, hitri test ne velja),
- na Hrvaškem, Češkem in Italiji pogoj PCT (preboleli, cepljeni in testirani, lahko s hitrim testom).

Ti pogoji se lahko do izvedbe koncertov, na katere ste prijavljeni, še spremenijo.

Če pogoje izpolnjujete oz. ste prepričani, da jih boste do datuma koncertov, na katere ste prijavljeni, ste lahko brezskrbni.

Če pa pogojev ne izpolnjujete in niste prepričani, da jih do datuma koncertov boste, pa vam do 20.11.2021 ponujamo možnost odpovedi vaših naročenih aranžmajev z vračilom celotne vrednosti plačila, zmanjšane za 5 eur administrativnih stroškov. Če se za to odločite, nam do 20.11.2021 to sporočite in pošljite številko TRR za vračilo.

Kasneje bo morebitna odpoved možna le skladno z našimi pogoji poslovanja. Upamo in verjamemo, da bodo ogledi koncertov kmalu možni v kar najbolj sprejemljivi obliki za vse, vendar se nam zdi prav, da vas opozorimo na pogoje, ki trenutno veljajo.

Lep pozdrav!«

24. 9. 2021

V Ljubljani se bo v začetku naslednjega tedna odvilo prvo mednarodno srečanje manjših neodvisnih koncertnih prizorišč, ki bo poleg priložnosti za mreženje z vodji klubov iz regije ponudilo tudi bogat program predavanj in pogovorov na temo promocije in komunikacije.

Program se bo odvil na letnem vrtu Gala Hale in bo potekal v angleškem jeziku. Vstop je prost, za udeležbo je obvezna predhodna prijava.

EEnlarge Europe je skupnost koncertnih prizorišč in izobraževalni projekt za samoniklo sceno, znotraj katere se glasba razvija. Projekt si prizadeva samoniklemu glasbenemu sektorju pomagati skozi medsebojno sodelovanje in podporo, izmenjavo znanja in izkušenj, stremenje k višjim profesionalnim standardom in pomoč glasbenim talentom.

V EEnlarge Europe delujejo koncertna prizorišča Channel Zero (Ljubljana), Kvaka 22 (Beograd), Moszkva Kávézó (Oradea), Nappali (Pecs) in Zentropia (Senta).

20. 8. 2021

Bliža se finale Klubskega maratona Radia Študent, ki se bo odvijal v petek, 27. 8., od 18.00 do 23.00 v študentskem naselju Rožna dolina. V primeru dežja bo dogodek prestavljen.

Klubski maraton Radia Študent je koncertna turneja, v sklopu katere se vsako leto predstavi šest novih in vznemirljivih glasbenih zasedb. Na letošnji, že enaindvajseti turneji so izbrane zasedbe nastopile na sedmih odrih po vsej Sloveniji, predstavile pa so se tudi z nastopi v radijskem studiu.

V finalu bo nastopilo vseh šest letošnjih zasedb:
- krilata štajerska jazz formacija birds of unknown,
- sapioseksualni postpunk dvojec iz Ljubljane Cogito ergo Sex,
- dolgoglasni radijski indie Long Dumb Voices,
- surferska garda koroškega barona Matthias von Stumberger und seine Jugend,
- škofjeloška punk mladež Opran možgan,
- in robustni jezdeci traperske krajine project xm1.

29. 1. 2021

Japonski doom metal trio Hebi Katana je pretekli teden pri Mooncave Records v omejeni nakladi izdal drugi single Northern Lights High, na katerem je tudi koncertna verzija skladbe Inu Song, ki na njihovem samonaslovljenem prvencu ni bila vsebovana.

28. 8. 2020

Primorske thrasherje Black Reaper je zaradi pomanjkanja časa zapustil vokalist in basist Rok Jerončič. Zasedbi sta se zato pridružila basist Rok Vedenik in vokalist Luka Lemut, band pa je v novi postavi že nastopil v živo in predstavlja koncertna posnetka komadov Kneel and Obey in Unholy Sacrifice:

3. 10. 2019

Po nedavnem nastopu francoske alternativne metal zasedbe MikhMakh se nadaljuje cikel metal dogodkov v mariborskem Gustafu že danes, in sicer s španskimi death metalci Stained Blood in slovenskimi hardcorovci Amber Lilies. Za zdaj napovedani koncerti do konca meseca novembra torej so:

 

3. 10. 2019 – Stained Blood, Amber Lilies
11. 10. 2019 – Wings Denied, Frostbitt
30. 11. 2019 – Dangerous Meeting 2019

21. 8. 2019

Belgijski post-hardcore trio Brutus je objavili koncertna posnetka za skladbi Sugar Dragon in Fire, ki sta nedavno nastala v klubu Handelsbeurs v Gentu. Obe omenjeni skladbi se nahajata na njihovem aktualnem studijskem albumu z naslovom Nest, izdanem marca letos pri založbi Sargent House.

1. 8. 2019

Hrvaška metal/folk/industrial zasedba Manntra predstavlja sveži videospot za skladbo Murter, v kateri na vokalu gostuje tudi Michael Robert Rhein iz skupine In Extremo. Gre za skladbo z njihovega četrtega studijskega albuma z naslovom Oyka!, ki je izšel prejšnji teden. Novi album je obenem tudi mednarodni prvenec skupine in vsebuje besedila v kar treh različnih jezikih.

Tracklista je sledeča:
Oyka!
Yelena
Murter (feat. Michael Robert Rhein)
Dance
In The Shadows
Everlasting
Fire In The Sky
Nevera
Rakhia
Sanjaj
Murter (hrvaška verzija)
Yelena (koncertna verzija)

3. 6. 2019

Bruce Dickinson, vokalist legendarnih Iron Maiden, se jeseni odpravlja na krajšo solo turnejo. Ta pa ne bo koncertna, temveč v obliki predstavitve in pogovora o njegovi avtobiografiji What Does This Button Do? Celotna zadeva je neke vrste »one-man impro show«, kjer ob pomoči vprašanj iz publike in branja odlomkov iz knjige Dickinson razlaga o njegovem pestrem življenju - seveda ne gre brez smeha in anekdot. 26. oktobra se bo tako ustavil v Zagrebu (Lisinski), en dan kasneje pa na Dunaju (Stadhalle).

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna