Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 4. 2024

Sludge/doom/post metalci Ayd bodo kot posebni gostje nastopili na koncertu black metalcev Srd v ljubljanskem Orto Baru. Koncert se bo zgodil 24. aprila. Nastopili bodo še Korošci Britof in primorska black metal zasedba Ater Era.

Več informacij o koncertu ter nakupu vstopnic pa najdete v našem Napovedniku.

7. 3. 2024

V okviru promocije praznovanja 25 let delovanja Paranoida smo se v uredništvu odzvali še enemu vabilu na kratek intervju, ki ga je tokrat izvedel Urban Klančnik. Intervju oziroma prispevek lahko preverite tukaj.

27. 2. 2024

Italijanske simfonične death metalce Fleshgod Apocalypse, ki so nedolgo nazaj nastopili v Ljubljani, je zapustil ustanovni član/basist Paolo Rossi. Paolo je bil kot mnogi drugi glasbeniki v času koronavirusne pandemije namreč primoran poiskati službo zunaj glasbenega sektorja. Ko pa je življenje počasi stopalo v normalne tirnice, je Paolo skušal usklajevati novo službo z bandom, kar pa se je žal izkazalo za nemogoče. Prevladala je nova kariera, in Rossi se je odločil zapustiti zasedbo. Fleshgod Apocalypse bodo nadaljevali kot kvintet, Francesco Paoli, trenutni kitarist zasedbe, bo prevzel dolžnosti basista, Veronica Bordacchini (klaviaturistka in back vokalistka), pa bo prevzela še clean vokale. Pripeta fotografija je zadnje darilo oboževalcem zasedbe, gre pa za delo vizionarskega fotografa Francesca Esposita.

Avtorica: Tina Urek
13. 4. 2023

Na Koroškem je nastala nova zasedba z imenom Woygn, v kateri ustvarjata Alex Paradiž in Jan Laznik, sicer oba člana zasedbe Britof. Woygn se poleg stoner in doom prijemov spogleduje s psihadeličnimi in sludge elementi, ki jih bosta fanta zapakirala v prihajajoči EP z naslovom Ascendance, že zdaj pa lahko prisluhnete singlu Watery Grave.

27. 3. 2023

Prvoaprilska sobota bo koncertno zelo pestra, med drugim bo izvedena 15. edicija festivala WinterStrike, ki je bila sprva načrtovana za 4. marec in nato prestavljena zaradi bolezni.

Če želiš prejeti brezplačno vstopnico za tradicionalni koroški festival, se moraš udeležiti naše današnje nagradne igre, ki jo najdeš tukaj.

24. 2. 2023

Kmkc Kompleks, organizator koncertnih večerov WinterStrike, sporoča, da je zaradi poškodbe roke enega izmed članov skupin WinterStrike XV prestavljen na 1. april. Vse ostalo ostaja nespremenjeno.

10. 2. 2023

Tradicionalni koroški festival WinterStrike, ki 4. marca praznuje svojo 15. izvedbo, bo gostil zasedbe Scepsis, Thraw in Britof. Več informacij o dogodku najdete v našem napovedniku.

6. 2. 2023

V zvezi s praznovanjem dokaj visoke obletnice festivala WinterStrike iz kluba Kmkc Kompleks prihaja naslednje sporočilo: »15. obletnica se bo odvila v soboto, 4. 3. 2023, v čast obletnice pa se na domač oder po 10 letih vračajo Scepsis / Thraw. Obeta se nepozaben večer, posebej za mlade generacije, ki Thraw v zlatih letih niso videli.«

Večer bo dodatno poseben zaradi nekaterih gostov in seta Scepsis, ki se bo prepletal s klasikami od Thraw. Po dolgih 9 letih pa bosta skupaj na domač oder stopila tudi brata Hudrap.

12. 1. 2023

Ponovno bo metal na Koroškem. Organizatorji metal večerov v klubu KMKC Kompleks v Ravnah na Koroškem sporočajo, da se letos začenja že dvajseta metal sezona. Že to soboto, 14. januarja, boste lahko obiskali Metal Night XX, v okviru katerega se bosta predvajala dva koncerta, nakar se bo od polnoči dalje vrtela metal glasba.

Organizatorji še sporočajo, da se letos obeta tudi 15. obletnica festivala WinterStrike. Več informacij o festu sledi kmalu.

3. 11. 2022

Na tretjem koncertu letošnje Kadilnice of Death ga bodo žagali primorski thrash metalci Lintver, ki nam bodo predstavili svoj letos izdani tretji studijski album The Worst Is Yet to Come, v družbi njihovih škofjeloških kolegov Moshead in koroških punk thrasherjev Spy Abuse.

Cena vstopnice znaša 8 EUR pred 20h in 10 EUR po 20h, za lastnike sezonske KoD vstopnice pa je vstop prost!

Časovnica:
19.00 vrata
20.00 Spy Abuse
21.00 Moshead
22.00 Lintver

5. 10. 2022

Belokranjska Železarna je nazaj. 15. oktobra bodo v Mladinskem kulturnem klubu Bele krajine MKK v Črnomlju razgrajali psihadeličarji Jegulja, koroški graveyard rock'n'roll trio Britof in death metalci Ensanguinate. Po koncertu sledi še »standardna razpaljotka ob zvokih osemdesetih«.

Vstopnina:
3 EUR za dijake in študente,
5 EUR za ostale obiskovalce.

28. 9. 2022

Italijani Order Of Minerva so nova melodična metal zasedba, ki je bila ustanovljena v času koronakrize. Zasedba je nedavno posnela videospot za single Army Of The Lost, ki je del prihajajočega albuma, o katerem pa trenutno ni znanega kaj več. Order Of Minerva so:

Elisabetta Furlanetto (vokal)
Enrico Antonello (kitara)
Gilles Boscolo (klaviature)
Gianpaolo Falanga (baskitara)
Andrea Zen (bobni)

9. 5. 2022

Koroški graveyard rock'n'roll trio Britof je v celoti objavil svoj drugi album Ruins, ki ga lahko preverite spodaj.

9. 5. 2022

Britof so koroška graveyard rock'n'roll zasedba, ki je prejšnji teden preko On Parole Productions izdala svoj drugi album z naslovom Ruins.

Če želite prejeti en izvod na CD-ju, se udeležite aktualne nagradne igre.

14. 4. 2022

Koroški graveyard rock'n'roll trio Britof predstavlja besedilni video za komad Scum of the Earth, s katerim najavlja svoj drugi studijski album. Naslovil ga je Ruins, izšel pa bo 6. maja pri založbi On Parole Productions.

Ruins prinaša naslednje skladbe:

Buzz
Scum of the Earth
The Fiend
Sick (Sodom and Gomorrah)
Pathetic Grin
Pilgrim Stomp
Ouroboros
Doomsayer

V živo bojo Britof novi album predstavili že 14. maja v Gromki, kjer igrajo skupaj z Dust Collector. Več informacij o dogodku najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb