Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 4. 2024

Založba Profound Lore na tej povezavi ponuja v posluh novi album ameriških eksperimentalnežev Locrian z naslovom End Terrain. Ta obsega te naslove:

Chronoscapes
Utopias
Umwelt
The World Is Gone, There Is No World
Excarnate Light
Black Prisims of Our Dead Age
Innenwelt
In the Throes of Petrification
After Extinction

13. 12. 2023

Ameriški eksperimentalneži Locrian so objavili videospot za pesem Solar Lodge z aktualnega istoimenskega EP-ja. Ta obsega priredbo skladbe Solar Lodge, ki jo je v originalu izdal Coil, in remikse omenjene priredbe, ki so jih pripravili Paul Riedl (Blood Incantation), Domenico Diego – TV-CRIMES (Fulci) in Jonathan Canady (Deathpile, Shadow Structure).

8. 12. 2023

Ameriška eksperimentalna black metal/noise zasedba Locrian je pretekli petek izdala EP Solar Lodge pri založbi Profound Lore. EP obsega priredbo skladbe Solar Lodge, ki jo je v originalu izdala zasedba Coil, in remikse priredbe, ki so jih pripravili Paul Riedl (Blood Incantation), Domenico Diego – TV-CRIMES (Fulci) in Jonathan Canady (Deathpile, Shadow Structure).

14. 10. 2022

Ameriški eksperimentalni black metal/noise band Locrian je posnel videospot za skladbo Mortichnia z aktualnega albuma New Catastrophism, ki je avgusta izšel pri založbi Profound Lore.

24. 6. 2022

Ameriški eksperimentalni black metal/noise trio Locrian z novim komadom The Glare Is Everywhere And Nowhere Our Shadow najavlja album New Catastrophism, ki bo 12. avgusta izšel pri založbi Profound Lore in prinaša naslednje komade:

Mortichnia
The Glare Is Everywhere And Nowhere Our Shadow
Incomplete Map Of Voids
Cenotaph To The Final Glacier

14. 6. 2016

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo An Index Of Air z aktualnega albuma eksperimentalnega tria Locrian iz Chicaga z naslovom Infinite Dissolution, izdanega lani pri založbi Relapse Records.

15. 4. 2016

Spodaj lahko prisluhnete skladbi Slipstream Summer s prihajajočega debitantskega albuma ameriške inštrumentalne zasedbe RLYR z naslovom Delayer, ki bo izšel 17. junija pri založbi Magic Bullet Records.

Skupino sestavljajo Steven Hess (Locrian) na bobnih, Colin DeKuiper (Bloodiest, ex-Russian Circles) na basu in Trevor Shelley de Brauw (Pelican) na kitari.

24. 6. 2015

Zasedba Locrian 24. julija napoveduje izid novega studijskega izdelka Infinite Dissolution, za katerega so prek založbe Relapse Records prejšnji mesec objavili dražilnik.

28. 5. 2014
Locrian predstavljajo videospot za skladbo Return To Annihilation z istoimenskega albuma, ki je izšel lani pri Relapse Records. /B.B./

16. 1. 2014
Locrian predstavljajo sveži videospot za skladbo A Visitation From The Wrath Of Heaven z aktualnega albuma Return To Annihilation, ki je izšel lani pri Relapse Records. /B.B./

15. 11. 2013
Spodaj si lahko ogledate sveži videospot za skladbo Two Moons ameriškega avant-drone tria Locrian z njihovega aktualnega albuma z imenom Return To Annihilation. /B.B./

2. 9. 2013
The Heads, Locrian, True Widow, Freedom Hawk, The Vintage Caravan, Brutus, Tyranny, Windhand, Inter Arma, Conan, Kandodo, Gozu, Momentum, Horse Latitudes, Lux Ohr, Mansion in 11 Paranoias so prve potrjene skupine za festival Roadburn 2014, ki se bo od 10. do 13. aprila odvijal v Tilburgu na Nizozemskem. /B.B./

6. 11. 2012
Tegla sporoča: "Po dolgem času bo Metal detektor spet predstavljal novice in novosti iz sveta metala. Tako se bomo danes osredotočali na nove, pravkar izšle ali prihajajoče izdaje zasedb Hammerfall, Machine Head, Abiotic, Aeon, Cradle Of Filth, Dead Beyond Buried, Destruction, Sonata Arctica, Masachist, split Locrian in Horseback.
Osredotočili se bomo na boj med katoliško cerkvijo (oz. njeninim poljskimi predstavniki) in frontmenom zasedbe Behemoth (na fotki), Adamom "Nergalom" Darskim.
Ne bomo pozabili tudi na prehitro preminulega pevca zasedbe Suicide Silence, Mitcha Luckerja.
Metal detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na 89.3 MHz (Ljubljana in okolica) oz. na www.radiostudent.si!" /P.G./

15. 10. 2012
Locrian trenutno s producentom Gregom Normanom (Pelican, Russian Circles) v Chicagu snemajo zaenkrat še neimenovani konceptualni album, ki naj bi spomladi v dveh delih izšel pri založbi Relapse Records. Novi album, ki so ga inspirirali klasični prog rock izvajalci, kot so Genesis, Yes in King Crimson, bo med drugim vseboval tudi skladbe A Visitation From The Wrath Of Heaven, Exiting The Hall Of Vapor And Light in Panorama Of Mirror. /B.B./

8. 10. 2012
Na strani Stereogum.com lahko premierno poslušate split album skupin Horseback in Locrian, imenovan The Gift, ki bo 9. novembra izšel pri Relapse Records. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška