Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 4. 2024

V petek, 8. novembra, se bo v Kinu Šiška ustavila turneja z nazivom Pins & Knuckles: Faces Of Death Tour 2024. Sestavljajo jo Veil Of Maya, Signs Of The Swarm, Varials in To The Grave. Vstopnice bodo na voljo preko založbe On Parole Productions od jutri od 11. ure dalje.

Avtorica: Tina Urek
3. 7. 2023

Brazilski thrash/death metalci Torture Squad so podpisali za Time To Kill Records, kjer naj bi še letos izdali svoj deveti studijski dolgometražec, ki bo nosil naslov Devilish. Več informacij sledi.

Torture Squad so:
Mayara Puertas - vokal
Rene Simionato - kitara
Castor - bas
Amilcar Christófaro - bobni

21. 4. 2023

Ameriški tehnični metalcorovci Veil of Maya so objavili video za komad Mother Pt. 4, ki je del njihovega prihajajočega dolgometražca [M]other.

10. 3. 2023

Deathcorovci Veil Of Maya napovedujejo izid sedmega dolgometražca z zanimivim naslovom [m]other. Album naj bi izšel 12. maja pri založbi Sumerian Records, zajemal pa bo naslednje komade:

Tokyo Chainsaw
Artificial Dose
Godhead
[re]connect
Red Fur
Disco Kill Party
Mother Pt. 4
Synthwave Vegan
Lost Creator
Death Runner

14. 2. 2023

Ameriški tehnični metalcorovci Veil of Maya ponujajo v posluh nov single, ki nosi naslov Godhead.

28. 10. 2022

Švedski melodični death/thrash metalci Vittra so posneli videospot za pesem Lykantropi s prihajajočega prvenca Blasphemy Blues, ki bo izšel 11. novembra.

23. 9. 2022

Epica bodo 11. novembra izdali EP z naslovom The Alchemy Project, ki prinaša naslednje skladbe:

The Great Tribulation
Wake the World
The Final Lullaby
Sirens - Of Blood and Water
Death Is Not the End
Human Devastation
The Miner

Na ploščku gostujejo Francesco Paoli (Fleshgod Apocalypse), Phil Lanzon (Uriah Heep), Tommy Karevik (Kamelot), Jørgen Munkeby (Shining), Charlotte Wessels (ex-Delain), Myrkur, Frank Schiphorst (Mayan), Björn »Speed« Strid (Soilwork), Henri Sattler (God Dethroned), Sven de Caluwé (Aborted), Asim Searah (Damnation Plan), Niilo Sevänen (Insomnium) ter Roel van Helden (Powerwolf). Za skladbo The Final Lullaby (ft. Shining) so že objavili video.

15. 9. 2022

Mednarodna prog metal zasedba Seventh Station, ki ima večji delež članov v Sloveniji, je objavila videospot za nov single The Heart of a Nation (Nadia). Njihov prihajajoči celovečerni album The The Unhealed bo izšel 7. novembra, snemanje tega pa je potekalo v Sloveniji, Turčiji in Ameriki.

Single govori o strupenem odnosu med Stalinom in njegovo drugo ženo Nadio. Videospot zanj je bil posnet v Jeruzalemu, kot koreografa oziroma plesalca pa se predstavita Maya Popova in Anatoly Shenfeld. Zasedba je razkrila tudi naslove vseh komadov, ki so našli svoje mesto na albumu:

Unspoken Thoughts
Seven Digits
The Heart of a Nation (Nadia)
The Ruthless Koba
All Hail the Moustache
A Final Bow

Avtorica: Tina Urek
21. 4. 2022

Vse od leta 2014, ko se je zasedbi Veil Of Maya pridružil vokalist Lukas Magyar, je zasedba v svoje komada vpletala vse več clean vokalov. Včeraj so  fantje izdali nov single Synthwave Vegan, ki se z lomljenjen ritmov in growlom vrača k svojim koreninam.

Avtorica: Tina Urek
11. 10. 2021

Italijanski melodični black metal projekt Elmarja Schölzhorna Horn Project je minuli konec tedna preko Planet K Records izdal prvenec Illusions Of Maya. Za mastering je poskrbel Hannes Grossmann (Mordor Sound Studios), vokale je prevzel Max Careri, medtem ko je Christian Wieser sprogramiral bobne in uredil kitarski solaži za pesmi Illusions Of Maya in Mother Nature.

5. 8. 2021

Škotsko-nemški shoegaze/alternative trio Healthyliving, v katerem so moči združili člani Maud The Moth in Falloch, so po skladbi Below objavili še videospot za Until z aktualnega debitantskega EP-ja Until / Below.

Skupino sestavljajo dolgoletni sodelavci in prijatelji, in sicer basist, kitarist in producent Scott McLean (Falloch), bobnar Stefan Pötzsch in vokalistka Amaya López-C (Maud The Moth).

3. 12. 2020

Avstrijska prog/stoner rock zasedba Intra na ogled ponuja videospot za nov single Maya, ki je izšel pri založbi Töchtersöhne Records. Single je že na voljo tudi na vseh digitalnih platformah.

Trio Intra iz Linza sestavljajo vokalistka/basistka Bianca Ortner, kitarist Hannes Pröstler in bobnar Lukas Aichinger.

3. 4. 2020

Preko spletne strani Cvlt Nation lahko premierno prisluhnete skladbi Bathsheba s samonaslovljenega debitantskega albuma ameriške sludge metal zasedbe Keverra, ki bo izšel 1. maja pri založbi Seeing Red Records.

Keverra so kitarist/vokalist Kurk Stevens (Mayan Bull), basist Scott Renner (Goatsnake, Sonic Medusa, ex-Sourvein) in bobnar/vokalist Mateo Pinkerton (ex--(16)-, ex-Crom, ex-Buzzov•en).

31. 3. 2020

Sludge metal trio Keverra iz Los Angelesa, ki so ga ustanovili nekateri sedanji oziroma bivši člani Goatsnake, -16- in Mayan Bull, namerava 1. maja pri založbi Seeing Red Records izdati samonaslovljeni debitantski album. Za snemanje in produkcijo je bil zadolžen Sanford Parker (Mirrors For Psychic Warfare, Buried At Sea), medtem ko je za dodatna nasnemavanja poskrbel Phil Vera (Despise You, Trappist).

Tukaj je že na voljo dražinik za prvo skladbo, ki nosi naslov Bathsheba.

29. 1. 2020

Nemška thrash metal/crossover zasedba The Prophecy²³ se vrača z novim studijskim albumom Fresh Metal, ki bo izšel 20. marca pri založbi Massacre Records. Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za prvi single We Love Fresh Metal.

Fresh Metal ponuja naslednje skladbe:
We Love Fresh Metal
No Deep Talks, Just Drinks
Caps, Trucks And Rock 'N' Roll
Pump It Up
I Wish I Could Skate
Beach, Waves, Beer, Babes
Calm Down
Intergalactic Anti Capitalism
We Kindly Ask To Shred
Mammon
Mexico Maya Mosh
P.Y.L.
Prankster
The Greenwolf

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana