Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
12. 4. 2024

Danes bodo ameriški tehnični death metalci Replicant pri Transcending Obscurity Records izdali tretji studijski album Infinite Mortality, ki mu lahko prisluhnete na Bandcampu in v YouTubu.

29. 3. 2024

Na letošnjo velikonočno nedeljo bo Škuc Ksb v ljubljansko Gromko pripeljal nekaj za vse ljubitelje tehničnega in disonantnega death metala – ameriške Replicant, ki bodo naslednji mesec obljubljajo tretji studijski album Infinite Mortality, in švicarski kvartet Anachronism, ki je lani izdal tretji dolgometražec Meanders.

Za ogrevanje bo poskrbel domači death metal band Siderean. Za več informacij lahko dogodku sledite na Facebooku in v našem napovedniku. Vstopnina na vratih znaša 12 EUR.

Replicant so ravno včeraj objavili videospot za komad Nekrotunnel s prihajajočega albuma Infinite Mortality, ki ga bodo 12. aprila izdali pri založbi Transcending Obscurity Records.

25. 3. 2024

Ekstremna metal zasedba ATER iz Čila je z videospotom za pesem Ignis Immortalis napovedala album Somber. Ta bo izšel 19. aprila in nasledil prvenec Eternal Gray Spiral iz leta 2018. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Meshuggah, Septicflesh, Batushka in Vildhjarta. Tracklista:

Striges
Descending
Somber
Through The Portal
Ignis Immortalis
Shrine
Sæculi Fine
Solitude

25. 3. 2024

Poslušate lahko Immortal, drugi EP francoske heavy/stoner metal/rock zasedbe Redstone.

25. 3. 2024

Tudi ameriška simfonična deathcore zasedba Immortal Disfigurement je objavila nov single. Ta nosi naslov Showcase OV Phlegm, njegov videospot pa lahko preverite spodaj.

20. 3. 2024

Angleški pionirji death/doom metala My Dying Bride so objavili video za novi single The 2nd of Three Bells. Skladba bo na prihajajočem, že 15. studijskem celovečercu A Mortal Binding, ki naj bi izšel 19. aprila pri Nuclear Blast Records.

18. 3. 2024

Veljak norveške black metal scene Abbath se letošnje poletje znova odpravlja na turnejo po Evropi. Turneja z imenom Return to the Raven Realms Tour bo nekaj posebnega zlasti zaradi tega, ker se bo Abbath z bandom sprehodil skozi cel katalog komadov, ki jih je kot član legendarnih Immortal soustvaril med 1992 in 2009. 1. avgusta se bo karavana ustavila tudi na Dunaju, in kot pravi Abbath, bo celotna turneja nekaj posebnega:

»I can’t wait to get back on stage this summer to perform some old favorites that I haven’t played for a long, long time. Mark my words – it’s going to be loud and epic!«

12. 3. 2024

Death metalci Vaticinal Rites bodo 10. maja izdali debitanski studijski album Cascading Memories Of Immortality. Tukaj lahko že prisluhnete komadu Plead for Termination, ki bo na albumu poleg teh:

Foiled Skirmish
Plead for Termination
Asphyxiation of Ecstasy
Bowels of Gargantua
Siphoning Plasma from the Gods
Unhinged Cataclysm
Corporeal Affliction
Eroding Planetesimal (Interlude)
Cascading Memories of Immortality

Avtorica: Tina Urek
6. 3. 2024

Nizozemski black metalci Dystopia bodo jutri ob 20. uri premierno predstavili komad Dood van de Wachters s prihajajočega albuma De verboden diepte I: Veldslag op de rand van de wereld, ki izide 26. aprila pri Immortal Frost Productions.

5. 3. 2024

Čilanski black metalci Ater so objavili videospot za novi single Ignis Immortalis. Novi studijski album Somber bo izšel 19. aprila.

Avtorica: Tina Urek
28. 2. 2024

Čilenski ekstremni metalci Ater sporočajo, da bodo 19. aprila pri založbi Torque Records izdali drugi album Somber. Album bo zajemal teh osem skladb:

Striges
Descending
Somber
Through the Portal
Igris Immortalis
Shrine
Sæculi Fine
Solitude

Spodaj pa si lahko ogledate video za single Igris Immortalis.

26. 2. 2024

Italijanski black/death metalci Pyra so minuli petek izdali prvenec Those Who Dwell in the Fire, ki ga lahko naročite tukaj, poslušate pa spodaj.

15. 2. 2024

Angleški melanholični doom metal dvojec Suicide Season je razkril prve podrobnosti prihajajočega prvenca Life, But In Reverse… Ta bo izšel 5. aprila pri Alone Records, poleg naslovnice, ki jo lahko preverite na sliki, pa je znana tudi tracklista:

Harrowing Torment
The Return to the Earth
Haunted Memories
Acolytes of Doom
The Path to Immortality
Ephialtes

13. 2. 2024

Pionirji death-doom metala My Dying Bride bodo 19. aprila pri Nuclear Blast izdali nov, že 15. studijski album A Mortal Binding. Ob najavi je zasedba predstavila tudi prvi single Thornwyck Hymn.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb