Na današnji dan
1982
Luč sveta ugleda single The Number of the Beast zasedbe Iron Maiden
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 4. 2024

Finski death metalci Post Pulse so objavili videospot za komad My Hate Runs Blood Red, ki je del prihajajočega albuma Return to the Halls. Plošček bo izšel 31. maja.

25. 4. 2024

Nemška metal zasedba League of Distortion predstavlja videospot za sveži single My Hate Will Go On.

23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
18. 4. 2024

Britanski veterani heavy metala Demon ob 45-letnici delovanja napovedujejo izid novega albuma Invincible. Ta izide 17. maja pri Frontiers Music. Tracklista:

Intro
In My Blood
Face the Master
Ghost from the Past
Beyond the Darkside
Hole in the Sky
Break the Spell
Rise Up
Invincible
Cradle to the Grave
Breaking the Silence
Forever Seventeen

18. 4. 2024

Simfonična metal zasedba Elvellon v obliki besedilnega videa predstavlja drugi single My Forever Endeavour s prihajajočega drugega albuma Ascending in Synergy. Izid albuma je napovedan za 17. maj, izšel pa bo pri založbi Napalm Records.

15. 4. 2024

Hrvaški instrumentalni psy stoner dvojec Mycena je na Bandcampu izdal album Serendisarray.

Album sta posnela Aleksandar Vrhovec in Marin Mitić, poleg tega pa so še sodelovali ti glasbeniki: bobnar Gio Maucieri, saksofonist Vedran Momčilović in Viktor Vrhovec na klarinetu. Miks in mastering je naredil Aleksandar Vrhovec.

15. 4. 2024

Domači heavy metal veljaki SkyEye predstavljajo prvi single Railroad of Dreams s prihajajočega albuma New Horizons. Za komad je band v sodelovanju z Max Visuals posnel tudi video, gostujoče vokale pa je prispevala Karmen Klinc. New Horizons izide 17. julija pri založbi Reaper Entertainement.

12. 4. 2024

Brazilski black metal veterani Amen Corner predstavljajo pesem The War of the Antichrist s sedmega studijskega celovečerca Written by the Devil, ki ga bosta 7. junija izdali založbi Hammerheart Records in Metal Army. Seznam pesmi je tak:

Intro
The War of the Antichrist
The Protectors
Fall and Ascension
Signal from Beyond
Inferno
Written by the Devil
The Splendor of Your Presence
Lúcifer, a Suprema Luz da Manhã

11. 4. 2024

Metalcorovci SetYøurSails, ki bodo jutri izdali nov album Bad Blood, predstavljajo nov single z naslovom Bad Company. Album bo poleg omenjenega singla zajemal te komade:

Bad Blood
Best of Me
T.F.M.F.
Halo
Lately
Dangerous
Bad Company
In My Head
Heart Attack
Eternally

11. 4. 2024

Veterani tehničnega death metala Gory Blister predstavljajo nov video Profound Sedation. Komad lahko najdete na sedmem albumu banda z naslovom Reborn from Hatred, ki je izšel lansko leto.

11. 4. 2024

Marca smo že poročali, da bodo maja finski moderni metalci Crownshift izdali istoimenski prvenec, sedaj pa band predstavlja single My Prison. Za komad je band posnel tudi video, ki ga najdete spodaj.

10. 4. 2024

Angleška gothic rock/metal zasedba Lesbian Bed Death je posnela videospot za pesem The Mummy's Tomb z aktualnega albuma Midnight Lust.

8. 4. 2024

Britanski kitarist, pevec in tekstopisec Billy Morrison, v zadnjih 15 letih znan predvsem kot ritem kitarist Billyja Idola, in njegov glavni kitarist Steve Stevens (ex-The Cult) ter princ teme Ozzy Osbourne so posneli videospot za pesem Crack Cocaine. Pri tem gre za drugi single (prvi je bil Drowning) prihajajočega heavy rock albuma The Morrison Project, ki bo izšel 19. aprila. Pri snemanju albuma so med drugim sodelovali še Billy Idol, DMC, Corey Taylor, Al Jourgensen, Steve Vai, Steve Stevens, Linda Perry, Tommy Clufetos in John5.

4. 4. 2024

Novonastala zasedba Ortolan, v kateri delujejo Dan Gargiulo in Oleg Zalman (Artificial Brain), Jeremy Salvo (Xoth) in Andy Horn (Crossspitter), predstavlja svojo prvo skladbo Holy to Whom?. Z njo napovedujejo samonaslovljeni demo Ortolan, ki bo izšel 15. aprila na kaseti in prinaša naslednje skladbe:

Sudden Loss
Holy to Whom?
Drowned in Armagnac
Multiple Hidden Magicians
Early Departure

4. 4. 2024

Nizozemski enočlanski black metal band Verwoed je tik pred velikonočnimi prazniki izdal tretji studijski album The Mother, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Na vseh fizičnih nosilcih je na voljo pri založbi Wolves of Hades, v živo pa ga bo Erik B. s koncertnimi člani prvič predstavil 21. aprila na festivalu Roadburn.

KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija