Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 4. 2024

Ameriški melodično-progresivni thrasherji Announce the Apocalypse so podpisali za založbo Sliptrick Records, ki bo pomagala pri promociji njihovega aktualnega albuma Experience Machine.

29. 4. 2024

Mednarodni progresivni metalci Seventh Station so objavili live video za pesem A Final Bow z aktualnega drugega albuma Heal the Unhealed.

29. 4. 2024

Over Müra Breka Fest V, ki bi se moral zgoditi v Tuzli (BiH), je zaradi tragičnega dogodka odpovedan.

Tako pravi ekipa Breka Festa: »Gone but never forgotten! Svet nikoli več ne bo isti brez tebe, prijatelj! Vedno si nas nasmejal, vedno bil pozitiven, luč v tem temnem svetu. Hvala za vse trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Počivaj v miru, Tivek!«

26. 4. 2024

Darkthrone predstavljata besedilni video za pesem The Bird People of Nordland z njunega že 21. albuma It Beckons Us All, ki ga bo danes izdala založba Peaceville Records.

26. 4. 2024

Francoski black metalci Incipient Chaos so objavili besedilni video za komad Ominous Acid s samonaslovljenega prvenca, ki ga bodo 7. junija izdali pri I, Voidhanger Records. Tracklista:

Sever the Oracle
The Apex
The Fire that Devours the Soul and Flesh
Crumbling Bones
Ominous Acid
Dragged Back to the Abyss
All Is Lost, All Is Found

24. 4. 2024

Grški veljaki ekstremnega metala Rotting Christ predstavljajo novi single The Apostate s prihajajočega albuma Pro Xristou. Ta izide 24. maja pri Season Of Mist, spodaj pa si lahko ogledate tudi animirani video za zgoraj omenjeni single.

Rotting Christ boste letos lahko v živo ujeli tudi pri nas, in sicer 5. julija na festivalu Metaljot Raspaljot v Laškem.

23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2024

Radio Študent, najstarejša evropska študentska radijska postaja, prihodnji mesec praznuje 55-letnico. Na osrednjem dogodku praznovanja bodo 9. maja nastopila štiri zveneča imena aktualne domače glasbene scene: The Canyon Observer, Širom, Etceteral in Haloban. Več informacij o dogodku najdete v našem Napovedniku.

22. 4. 2024

Konec januarja smo vam sporočili datum letošnje edicije MetalWitcha, tradicionalnega ljubljanskega festivala, ki se bo odvil 19. septembra. Zdaj pa so znane že tudi vse štiri nastopajoče zasedbe, in sicer: Nightmare, Depresy, Doomas in Godzilla.

Poleg tega sporočamo, da se festival vrača v Klub Cirkus.

19. 4. 2024

Ameriški grinding death thrash metalci Saintbreaker so objavili video za komad Powers That Be z aktualnega albuma Unrelenting Violence iz lanskega leta.

19. 4. 2024

Založba Neseblod Records v Oslu (prej Helvete, ki je bila prvotno v lasti Euronymousa – to je tista klet z napisom "BLACK METAL", ki jo vsi slikajo), je bila pretekli teden v požaru hudo poškodovana. Požar, ki naj bi izbruhnil v kleti, je uničil velik del njene vsebine. Policija požar še preiskuje.

Helvete so zaprli v začetku leta 1993, potem ko je pritegnila negativno pozornost lokalne policije in medijev zaradi dejavnosti Black Metal Inner Circle. Založbo so nato znova odprli kot Neseblod Records. Na splošno velja, da je založba Helvete muzej black metala, ta požar pa je za svet metala preprosto tragičen. Solastnik Kenneth Neseblod je povedal, da je velik del tega, kar imajo v založbi, samo na ogled in ni naprodaj. To je prizorišče, podobno muzeju, hkrati pa trgovina s ploščami.

18. 4. 2024

Simfonična metal zasedba Elvellon v obliki besedilnega videa predstavlja drugi single My Forever Endeavour s prihajajočega drugega albuma Ascending in Synergy. Izid albuma je napovedan za 17. maj, izšel pa bo pri založbi Napalm Records.

18. 4. 2024

Kot smo že poročali, bodo moderni metalci Jinjer 17. maja izdali prvi live album »Live In Los Angeles«. Koncert je bil posnet 22. decembra 2022 v dvorani The Wiltern v Los Angelesu. Pred izidom albuma band predstavlja še posnetek svojega najbolj prepoznavnega komada Pisces.

12. 4. 2024

Ruski epic heavy/doom metal band Vendel predstavlja komad Never Surrender z dolgometražnega prvenca Out in the Fields, ki ga bo 14. junija izdal pri založbi Dying Victims Productions. Album obsega te naslove:

Intro
Defender
Never Surrender
Dirge
Vengeance
Out in the Fields

12. 4. 2024

Belgijski psihedeličarji Wolvennest predstavljajo videospot za skladbo Adversaries z aktualnega albuma The Dark Path To The Light, ki so ga preteklo jesen izdali pri Ván Records.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška