Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 2. 2024

Voivod predstavljajo koncertni posnetek pesmi Rebel Robot, ki je nastal na lanski izvedbi festivala Wacken Open Air. Gre za eno izmed enajstih skladb, ki so jih izdali na šestnajstem albumu Morgöth Tales, s katerim so obeležili 40. obletnico delovanja.

11. 9. 2023

Compressorhead prihajajo v Slovenijo oziroma roboti bodo zasedli Delavski dom Trbovlje oziroma vodilni svetovni heavy metal in punk rock band, ki ga sestavljajo izključno roboti, ki igrajo na prave instrumente, bo izvedel svoj edini slovenski koncert v petek, 22. septembra, v Delavskem domu Trbovlje.

Robotskemu vokalistu glas posoja John Wright, nekdanji član zasedbe NoMeasNo. Z bratom Robom sta avtorja komadov, ki jih zasedba igra poleg priredb uspešnic svetovno znanih zasedb, kot so Motörhead, AC/DC, Pantera in Ramones.

25. 8. 2023

Japonski thrasherji Satsuriku Robot so posneli besedilni videospot za naslovni komad prihajajočega prvenca No Thrash Metal, No Life!, ki bo izšel 8, sprembra pri WormHoleDeath Records.

19. 6. 2023

Po lanskem singlu A Robotic Corporate Slave se irska death metalca Pedophile Priests ponovno oglašata iz studia, kjer sta posnela najnovejši single He Fell in Love with Death. Njegov videospot lahko preverite spodaj.

16. 2. 2023

S serijo stripov bodo Within Temptation svetu predstavili svojo vizijo prihodnosti, ki temelji na izdaji Resist (2019) in virtualnemu koncertu Aftermath (2021). Zgodba se dogaja v prihodnosti, v času bitke med dvema klanoma. Na eni strani so napredni humanoidi z robotsko vodjo, na drugi strani pa rasa nezemljanov, ki jih upravlja umetna inteligenca.

Več zgodb želi orisati življenje vodje humanoidov in njen boj z uravnovešanjem tistega, kar želi postati, in tistega, kar oblikuje njo. Za prelevitev zgodbe v striparsko obliko se je zasedba povezala z avtorico Marieke Nijkamp in heavy metal artistom Montosom. Zbirka treh stripov bo izdana maja pri Opus Comics.

Avtorica: Tina Urek
7. 12. 2022

Robotska death/black metal zasedba Gigantic Red iz Ekvadorja predstavlja prvi single Azathoth s prihajajočega prvenca Merciless Supernova. Album bo zajemal naslednje komade:

Destroying the Origing
Merciless Supernova
Space Worms of Terror
Azathoth
Chaos & Silence

21. 11. 2022

Irska death metalca Pedophile Priests ponujata v posluh single A Robotic Corporate Slave, za katerega sta posnela spodnji video. Pri tem gre za prvo novo glasbo po albumu Cancer iz leta 2019.

21. 4. 2022

Danska kultna heavy metal zasedba Mirage se vrača! Po treh desetljih bodo fantje izdali šele drugi album z zelo posrečenim naslovom The Sequel. Izšel naj bi 15. julija pri založbi From the Vaults. Na albumu boste lahko našli naslednje komade:

In The Days Of Rama
Guiding Light
The Emperor
Far Away
Robot 9
Flowers For Algernon
Haunted
When Autumn Comes

8. 4. 2022

Založba Frontiers Music bo 10. junija izdala samonaslovljeni prvenec projekta Venus 5, v katerem sodeluje pet vokalistk: Herma (Sick and Beautiful), Karmen Klinc (Hellcats), Jelena Milovanović, Terese Persson (Infinite & Divine) in Erina Seitllari. Družbo jim delajo producent/kitarist Aldo Lonobile (Secret, Sphere, Edge of Forever), kitarista Stefan Helleblad (Within Temptation) in Gabriele Robotti (Icon of Sin), basist Dann Arisi, bobnar Alfonso Mocerino (Temperance, Virtual Symmetry) in klaviaturist Antonio Agate (Sweet Oblivion, Timo Tolkki's Avalon, ex-Sacred Sphere).

Tracklista albuma je naslednja:
Lioness
The Simulation
Nothing But A Heartache
Bride With Blackened Eyes
Monster Under Your Bed
Inside
Tom And Ms. Amy Lee
Because Of You
We Are Dynamite
Save You
Bury Me

Videospota za dva komada si že lahko ogledate spodaj.

24. 2. 2022

Hollywoodska 80's hard rock/hair metal zasedba Ghosts of Sunset bo 4. marca preko Golden Robot Records izdala album No Saints In The City. Prednaročila so možna tukaj.

23. 2. 2022

Hard rock/old school heavy metal zasedba Vessel iz Izraela je pri Golden Robot Records izdala single z naslovom Misguided, ki ga lahko preverite na YouTubu.

7. 2. 2022

Hard rock/old school heavy metal zasedba Vessel iz Izraela bo 21. februarja pri Golden Robot Records izdala single z naslovom Misguided. Tega lahko že prednaročite, če ste ljubitelj zasedb, kot so Judas Priest, WASP, AC/DC, Dio, Black Sabbath ali Iron Maiden.

15. 12. 2021

Kadavar in Elder so objavili videospot za nov single Raspletin s kolaborativnega albuma z naslovom Eldovar - A Story Of Darkness & Light, ki je izšel v začetku tega meseca pri založbi Robotor Records.

7. 12. 2021

Kadavar in Elder na ogled ponujajo videospot za tretji single Blood Moon Night s kolaborativnega albuma z naslovom Eldovar - A Story Of Darkness & Light, izdanem pretekli petek pri založbi Robotor Records. Album lahko v celoti preverite tudi na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
From Deep Within
In The Way
El Matador
Rebirth Of The Twins
Raspletin
Blood Moon Night
Cherry Trees

24. 11. 2021

Švedska sleaze metal zasedba Crashdïet na ogled ponuja besedilni video za prvi single No Man's Land z zaenkrat še neimenovanega novega studijskega albuma, ki bo izšel 18. marca pri Crusader/Golden Robot Records.

Skupina se spomladi odpravlja na evropsko turnejo, v okviru katere bo najbližje Sloveniji nastopila 28. maja v Milanu (Legend Club) in 30. maja v Münchnu (Backstage Halle).

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna