Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 9. 2023

Po uspešni drugi izvedbi StonerKras Festa, ki je julija potekal na Proseku in na katerem so nastopile tako domače kot tuje zasedbe, začenja Rocket Panda Management z novo jesensko koncertno sezono. Tržaška ekipa se je tokrat odločila, da se nekoliko oddalji od klasičnih psihedeličnih ter puščavskih stoner rok ritmov in organizira večer, posvečen black metalu.

Otvoritev sezone bo ta petek, 22. septembra, v Kulturnem domu na Proseku, kjer bodo kot zvezde večera nastopile ikone lokalne težkokovinske scene The Secret, black metal/grind skupina iz Trsta, ki se je v dvajsetletni karieri uveljavila tudi na mednarodni ravni. Kot predvozači bodo nastopili death/black metalci Kryptonomicon in death metalci Claustrum.

20. 9. 2023

Vrača se Kadilnica of Death. Tokrat bo v celoti izpeljana v Menzi pri Koritu na Metelkovi, znan pa je tudi že program za celotno novo sezono. Ta je na voljo na priloženi sliki, kot vedno pa bodo na voljo tudi članske izkaznice, ki za pičlih 30 EUR prinašajo odličnih 10 koncertov Kadilnice of Death.

Nova sezona se bo začela 19. oktobra, kjer bodo v Menzi razgrajali Dethrone The Corrupted, Decair in Divine Inferus. Več informacij o dogodku najdete v našem Napovedniku.

15. 6. 2023

Koncertna sezona je letošnje leto bogatejša še za en izjemen koncert, kajti 7. novembra v ljubljanski Kino Šiška prihajajo Death Angel in Sacred Reich. Kot predvozači se bodo velikanoma na odru pridružili Angelus Apatrida. Vstopnice bodo na voljo kmalu.

12. 1. 2023

Ponovno bo metal na Koroškem. Organizatorji metal večerov v klubu KMKC Kompleks v Ravnah na Koroškem sporočajo, da se letos začenja že dvajseta metal sezona. Že to soboto, 14. januarja, boste lahko obiskali Metal Night XX, v okviru katerega se bosta predvajala dva koncerta, nakar se bo od polnoči dalje vrtela metal glasba.

Organizatorji še sporočajo, da se letos obeta tudi 15. obletnica festivala WinterStrike. Več informacij o festu sledi kmalu.

15. 3. 2022

Iz Raven na Koroškem, kjer bodo ta konec tedna praznovali 15. obletnico festivala WinterStrike, prihaja naslednje sporočilo:

»Mineva 15 let od prvega "Strike" metal eventa, ki se je zgodil februarja v našem (takrat popolnoma novem) KMKC Kompleks.

Od takrat je na naš oder stopilo nešteto metal skupin iz različnih držav in s tem zaznamovalo ter postavilo Kompleks na metal zemljevid, tako na lokalni kot tudi globalni ravni. Strike eventi na čelu z WinterStrike Festom so dolga leta nazaj postali ime, ki je vgravirano v podzavest slovenske metal scene! Metal dogodki so edina neprekinjena stalnica od prvega dne našega kluba in temelj Kompleksove alternative, še iz starejših časov (2002-2003), zato bo to tudi praznovanje dvajsetih let kovine v klubu!

BREZ vstopnine, BREZ omejitev in BREZ kompromisov!

Video projekcije koncertov v baru, metal market, akcijske cene pijač in metal do jutranjih ur, ter eno ali dve masivni presenečenji! Spread the word!

P.S. Prvi koncert post-apokaliptične antikorona sezona se bo izvedel aprila!!!«

13. 7. 2021

Ameriški southern hard rock kvartet 4Mag Nitrous je napovedal nov studijski album Electric Conception, ki bo luč sveta ugledal 1. avgusta. Tukaj je že na voljo tudi besedilni video za prvi single in otvoritveno skladbo Omega Warp.

Skupina iz New Orleansa v Louisiani je najbolj poznana predvsem po sodelovanju v dveh sezonah televizijske serije Monster Garage na Discovery Channelu.

Tracklista je sledeča:
Omaga Warp
Skin To Skin
Pillars Of Strength
Valley Of The Hammers
Gnashing Teeth
On The Dekk
The Myth Of Gravity
Hydro Collider
Deadbeat
Killdozer

23. 10. 2019

Dirty Skunks sporočajo: »Nova sezona Kadilnice of Death se je komaj dobro začela, pa smo že zrihtali en extra koncertni večer izven našega rednega urnika! 24. oktobra se tako v Orto Bar vračajo trije bendi, ki ste jih redni obiskovalci lahko dodobra spoznali ob kakšni predhodni priložnosti.
Prvi povratniki so štajerska peterica Old Bridge Cartel, ki ustvarja nesramno mešanico hard rocka, grungea in heavy metala, trdih riffov in udarnih ritmov, podprtih z ženskim vokalom. Sledijo kobariški sludge/groove/death metalci Deep Down Bellow, ki se v Kadilnico of Death vračajo po prepričljivem nastopu konec lanskega leta, tokratni paket bandov, kot tudi koncertni del metal večera, pa bodo z brezkompromisnim, visokooktanskim rohnenjem zaključili hard’n’heviči Hangar 55.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.«

Avtor: Gorjanec
2. 10. 2019

Dirty Skunks sporočajo: »V Orto Baru bo ponovno zakajeno, kajti cikel metal večerov Kadilnica of Death se 3. oktobra vrača s svojo 8. koncertno sezono, ki jo bomo tradicionalno začeli z brezplačnim otvoritvenim žurom, za katerega bodo poskrbele tri domače zasedbe!
Za začetek nas bo v verige vklenil in k odru priklenil izolski hipnotični doom metal duo Chains, ki po celi seriji izdanih EP-jev trenutno pripravlja svoj drugi dolgometražni plošček.
Za njimi se bo na odru Orta prvič predstavila mlada mariborska skupina Taste of Plague, ki se žanrsko nerada opredeljuje, saj v svoji glasbi meša black metal, death metal, slam in deathcore elemente.
Za vrhunec večera pa bodo poskrbeli stari znanci Kadilnice of Death, ljubljanska thrash artilerija Panikk, ki bo s svojimi soničnimi rafali prerešetala vaše bobniče na prafaktorje!
Pred in po koncertu, ki se bo odvil v zgornjem nadstropju lokala, ste seveda vabljeni na žuranje in druženje v Kadilnici of Death, kjer bo metal glasba donela iz zvočnikov vse do 4h ponoči, po koncertu pa vas tam čaka tudi welcome drink v obliki pollitrskega točenega piva!
Na blagajni Orto Bara bodo ponovno na voljo tudi članske izkaznice za novo sezono, ki vam zagotovijo brezplačne vstopnice za vse koncerte v okviru KoD do konca sezone 2019/2020. Teh bo, tako kot prejšnje sezone, okoli 15, kot vedno pa bo v ta paket vključenih še nekaj posebnih dogodkov.
Poleg tega bodo naprodaj tudi vse druge vstopnice za prihajajoče Dirty Skunks koncerte po predprodajni ceni!
Se vidimo!«

Avtor: Gorjanec
17. 4. 2019

Dirty Skunks sporočajo: »Sedma sezona Kadilnice of Death se počasi bliža koncu in pred izpiti si ga bomo vzeli malo bolj na izi. Ta četrtek, 18. aprila, te tako na svoj samostojni koncert v Orto Baru vabijo novomeški rockerji Simptomi, v glasbi katerih se odražajo značilne kitare z rahlo balkanskim pridihom, odlikuje pa jih tudi izstopajoči vokal pevke Martine.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.«

Avtor: Gorjanec
3. 2. 2017

Sezona metalskih koncertov v klubu Trainstation SubArt v Kranju se jutri nadaljuje s koncertom, na katerem bodo nastopili hard & heavy zasedba Kariot (Ljubljana), heavy metalci Edge Of Sins (Cerkno) in thrasherji Moshead (Škofja Loka).

Časovnica:
21.00 vrata
21.30–22.15 Edge Of Sins
22.30–23.15 Moshead
23.30–00.15 Kariot

Več podrobnosti o jutrišnjem koncertu si lahko preberete na Facebooku oziroma v našem napovedniku.

25. 1. 2017

Sezona metalskih koncertov v Trainstation SubArtu se 4. februarja nadaljuje z nastopi hard & heavy zasedbe Kariot iz Ljubljane, heavy metalci Edge Of Sins iz Cerknega in mladimi thrasherji Moshead (na fotografiji) iz Škofje Loke.

Več podrobnosti o koncertu najdete na Facebook strani dogodka oziroma v našem napovedniku.

30. 9. 2016

Dirty Skunks sporočajo: »Poletje je mimo, začenja se študij in s tem tudi nova, že 5. sezona metal večerov Kadilnica of Death!
Kot vsako leto bomo tudi tokratno sezono rednih četrtkovih metal večerov začeli prvi četrtek v oktobru (6. 10.) z brezplačnim otvoritvenim koncertom, na katerem vas bodo navdušile tri raznovrstne domače glasbene skupine. Letos so to istrski temačneži Ater Era, velenjski rušilci Carnifliate in novinci na slovenski metal sceni, Hangar 55*.
Začetek koncerta že okoli 21h, zato ne zamujajte! Vstopnine ni!
Pred in po koncertu, ki se bo odvil v zgornjem nadstropju lokala, ste seveda vabljeni na žuranje in druženje v Kadilnici of Death, kjer bo metal glasba po izboru selektorja Ropea donela iz zvočnikov vse do 4h ponoči, po koncertu pa vas tam čaka tudi welcome drink v obliki pollitrskega točenega piva!
Na šanku Kadilnice bodo ponovno na voljo tudi članske izkaznice za novo sezono, ki vam za ceno borih 13 € zagotovijo brezplačne vstopnice za vse koncerte v okviru KoD do konca sezone 2015/2016. Poleg tega bodo naprodaj tudi vse druge vstopnice za prihajajoče Dirty Skunks koncerte po predprodajni ceni.
Se vidimo!«

Avtor: Gorjanec
14. 9. 2016

V klubu Jedro se z oktobrom zopet začenja koncertna sezona. Tokrat bodo na 3. ediciji minifesta METAL MED VODAMI, ki bo 7. 10. 2016 ob 21:00, nastopili folk metalci ZARIA, old school black/thrash trio HELLSWORD in velenjski death metal razgrajači CARNIFLIATE. Vabljeni torej na raznolik žanrski ropot, za katerega boste odšteli pičlih 5 eur.

31. 7. 2015
Kot kaže bo pestra koncertna sezona tudi v dunajski Areni, saj je tamkajšnji kolektiv Roadtrip To Outta Space že najavil zajeten spisek zanimivih doom/stoner/psychedelic rock dogodkov:
2. 9. – The Sword, Iron Heel, Communication Killer
10. 9. – Heat, Travelin Jack, Death Valley, Joy
28. 9. – Melvins
29. 9. – Jex Thoth, Savanah
12. 10. – Christian Mistress, Ruby The Hatchet, Magister Templi, Sunder
27. 10. – Uncle Acid & The Deadbeats
29. 10. – Arabrot, Sourvein
9. 11. – Graveyard, Imperial State Electric
18. 11. – Rotor
1. 12. – Torche, Prototyper
15. 12. – Kadavar, Horisont, The Shrine
/B.B./

19. 9. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »S septembrom se je pričela že tretja sezona metal večerov v Orto Baru, ki slišijo na ime Kadilnica Of Death! Svečana otvoritev koncertne sezone se bo že tradicionalno začela z velikim žurom, saj bodo na zadnji septembrski četrtek, 25. 9., zaključek študijskih počitnic obeležile tri domače metal skupine. Za vroče in seksi ogrevanje bodo poskrbeli prevetreni medvoški sleazerji Street Creeps, sledil bo heavythrasherski napad s perspektivno mariborsko zasedbo BattleX, za vrhunec pa bodo poskrbeli prenovljeni in nadgrajeni hibridni metalci God Scard.
Z dogodkom začnemo ob 21h, vstopnine pa ni!
Pred in po koncertu, ki se bo odvil v zgornjem nadstropju lokala, ste seveda vabljeni na žuranje in druženje v Kadilnici Of Death, kjer bo metal glasba po izboru DJ Ropea (Everything Goes, Sweet Sorrow, Demutilated) donela iz zvočnikov vse do 5h ponoči, po koncertu pa vas tam čaka tudi welcome drink v obliki pollitrskega točenega piva!
Na šanku Kadilnice bodo ponovno na voljo članske izkaznice za novo sezono, ki vam za ceno borih 13 € garantirajo brezplačne vstopnice za vse koncerte v okviru KOD do konca sezone 2014/2015. Teh bo, tako kot obe prejšnji sezoni, vsaj 10! Se vidimo!«

Časovni razpored:
21:00 vrata
21:15-21:45 Street Creeps
22:00-22:45 BattleX
23:00-00:00 God Scard
00:00-05:00 party w/ DJ Rope
/J.G./

Avtor: Gorjanec
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb