Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 10. 2018

Veseli Dihurčki bojo že tradicionalni dan mrtvih v znamenju black metala letos obeležili v kranjskem TrainStation Subartu, kjer se bo jutri ustavil paket Aphotic Visions na čelu s finskimi veteran Horna. Pri nas so nazadnje nastopili predlani na festivalu Metaldays ter pred enajstimi leti v Channel Zeru z Naberius, Vorkreist in Blacklodge. V zadnjih dveh in pol desetletjih so nanizali zavidanja vredno število izidov, pa tudi letos ni nič drugače; januarja so najprej izdali EP Kuolleiden kuu ter split s Pure, prejšnji mesec pa še kompilacijo Kasteessa kirottu s skladbami, ki so nastale še pred prvim demom Varjoissa (1995) pa vse do leta 1999.

Jutrišnjega koncerta se lahko veselijo tudi vsi, ki so Blaze of Perdition lani zamudili z Outre in Ulcerate v Zagrebu. Poljaki namreč še vedno promovirajo odlični lanski album Conscious Darkness.

K nam se vračajo tudi Iskald, ki smo jih pred sedmimi leti videli v družbi Abigail Williams in Thulcandra v Channel Zeru ter pred štirimi s Kampfar, Hate in Velnias v Gradcu. Norvežani bodo tokrat predstavili svoj peti, sveže izdani album Innhøstinga.

Po dolgem času se vračajo tudi njihovi sorojaki Crest of Darkness, ki so se slovenskemu občinstvu prvič predstavili leta 2013 s Sterbhaus in Shining. Tako kot Horna tudi oni letos obeležujejo 25. obletnico delovanja, v tem času pa so izdali sedem albumov in dva EP-ja.

V Kranju se bo predstavila še italijanska zasedba Black Faith, ki je lani povila svoj drugi dolgometražec Nightscapes.

Časovnica:

18.00 vrata/blagajna
18.20 BLACK FAITH
19.20 CREST OF DARKNESS
20.25 ISKALD
21.30 BLAZE OF PERDITION
22.40 HORNA

Več o dogodku in nastopajočih lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku. Nekaj vstopnic bo še jutri na voljo na blagajni kluba.

20. 1. 2016

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Grief norveško-švedskega melodic black metal dvojca Nekrodelirium, ki ga tvorita Sandra Stensen (ex-Frantic Amber) in Erik Röjas (Sterbhaus, ex-Frantic Amber, ex-Netherbird, ex-Decadence).

17. 3. 2015
Švedi Sterbhaus bodo konec maja izdali drugi studijski album z naslovom New Level of Malevolence. /P.G./

26. 5. 2014
Švedi Sterbhaus predstavljajo video za komad Absolutely Do Not Die! z njihovega prvenca Angels For Breakfast ...And God For Lunch. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
22. 11. 2013
Dirty Skunks spročajo: "V ponedeljek, 25. 11., bomo v Gala Hali gostili švedske morbidneže Shining, ki smo jih letos lahko že videli na festivalu Metaldays! Frontman Niklas Kvarforth obljublja prav poseben koncert v Ljubljani. Ali mu bo uspelo preseči zadnji koncert, ko so prav tako v Gala Hali nastopali kar dobri dve uri? Predskupini odlični švedski Sterbhaus in norveški Crest of Darkness. Vstopnice lahko kupite v spletni trgovini On Parole Productions, v Gala Hali, ko ta obratuje, ali v trgovinah Master (Kotnikova) in v Zoso music shopu v Novi Gorici. Predprodajna cena vstopnice je 20 €, na dan koncerta pa 24 €." /P.G./

Razpored:
19:30 blagajna
20:00 vrata
20:30 Crest of Darkness
21:30 Sterbhaus
22:30 Shining (podaljšan program)

11. 7. 2012
Švedi Sterbhaus bodo 24. avgusta izdali novi album z naslovom Angels For Breakfast... And God For Lunch, ki je bil posnet v Abyss Studios, medtem ko je za miks in mastering v Black Lounge Studios poskrbel Jonas Kjellgren. Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za otvoritveno skladbo Insecticide, ki so ga posneli v začetku letošnjega leta na pettedenski turneji po Čilu. /B.B./

26. 9. 2011
Švedski death-thrasherji Sterbhaus bodo 7. oktobra v samozaložbi izdali prvenec z naslovom Hits For Dead Kids, na katerem bodo naslednje skladbe:
Bajo Multa
Sinister Neckgrip
STD Für Alles
Die Leatherman Die
Chiliconcarnage And The Texmexecution
Aqualunch
Goat Boat
Lamplady
House Of The Dead Dwarf
Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za zaključno skladbo, House Of The Dead Dwarf. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška