Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 4. 2023

Koncert Toxik in Eruption, ki bi se moral zgoditi 17. maja v Menzi pri Koritu, je odpovedan. Sledi organizatorjeva celotna objava za javnost:

»Žal, koncert odpade. Kupnino vstopnic dobite nazaj pri prodajnem mestu.

'To all the amazing Toxik fans,

It is with sincere regret that we to have to announce the postponement of this May’s “Dis Morta Over Europe” Tour. Our Captain and founder, Josh Christian, is unable to perform due to a setback in his recovery from hand surgery in January. We are hopeful that his recovery continues to progress so we can get back out on the road and bring only the best Toxik show for our fans. All ticket purchases will be refunded at point of sale. We are absolutely devastated, and appreciate all of your support. See you all soon!'«

29. 3. 2023

Blaze Bayley, nekdanji vokalist zasedbe Iron Maiden, je prejšnjo soboto doživel srčni infarkt in bil zaradi tega hospitaliziran. Njegovo stanje je že stabilno, žal pa je zaradi tega moral odpovedati turnejo. Več lahko preberete v uradni izjavi:

»We sincerely regret to announce that Blaze had a heart attack at home yesterday evening & is now in hospital in a stable condition, awaiting news of further surgery/treatment. He is in good spirits in the circumstances but utterly disappointed to have to postpone our imminent shows due in March & April. Ticket refunds will be available at source but we truly hope you will keep your tickets & make it to the new dates which we will be announcing as soon as they are scheduled.

Regarding shows already booked for June-November this year, we understandably have to wait a short while to see how quick Blaze’s recovery will be, so please stay tuned & meanwhile most importantly we're sure you will join us in wishing him a complete & speedy recovery.

Blaze misses you, cannot wait to regain full health & see you all again.

Every Storm Ends… ‘your heart will heal’

Thank you so much everyone for your understanding & support.

Mark Appleton & Christopher Appleton (management / bookings)«

22. 2. 2022

Čilski death metalci Inanna predstavljajo Among Subaqueous Spectres, drugi komad s težko pričakovanega tretjega albuma Void of Unending Depths, ki bo 25. aprila izšel pri španski založbi Memento Mori in prinaša naslednje komade:

Evolutionary Inversion
Among Subaqueous Spectres
Far Away in Other Spheres
Underdimensional
The Key to Alpha Centauri
Mind Surgery
Cabo de Hornos

7. 10. 2021

Švedski death/black metal veterani Unanimated predstavljajo prvi single in naslovno skladbo prihajajočega albuma Victory In Blood, ki bo izšel 3. decembra pri založbi Century Media Records.

Skupina je bila ustanovljena leta 1988 v Stockholmu. Z delovanjem je prenehala leta 1996 in se 2007 ponovno združila, trenutno zasedbo pa sestavljajo vokalist Micke Broberg (Born For Burning, Contempt Of The Light, Massive Destruction), kitarista Jonas Deroueche (ex-General Surgery, ex-Carbonized) in Johan Bohlin (ex-Desultory, ex-Zebulon), basist Richard Cabeza (Dismember, ex-General Surgery, ex-Carbonized) in bobnar Anders Schultz (Unleashed).

22. 9. 2021

Ameriški kultni death metalci Suffocation bodo 12. novembra preko Nuclear Blast izdali plošček Live in North America. Gre za bandov zadnji nastop skupaj s Frankom Mullenom, ki je bil posnet leta 2018 med bandovo turnejo Death Chopping North American 2018 Tour. Na live ploščku bodo naslednji komadi:

Thrones of Blood
Effigy of the Forgotten
Funeral Inception
Pierced from Within
Surgery of Impalement
Dismal Dream
Jesus Wept
As Grace Descends
Liege of Inveracity
Breeding the Spawn
Catatonia
Souls to Deny
Infecting the Crypts

15. 6. 2021

Švedski death metal veterani General Surgery so konec prejšnjega tedna izdali nov EP z naslovom Lay Down And Be Counted, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Skupino iz Stockholma trenutno sestavljajo Joacim Carlsson (ex-Afflicted, ex-Face Down) na kitari, Andreas Eriksson (ex-Proboscis, ex-Kuoleman Nyplääjät) na basu, Adde Mitroulis (Birdflesh, Sickrecy, ex-Entrails) na bobnih, Erik Sahlström (Under The Church, ex-Crucifyre) na vokalu in Urban Skytt (ex-Crematory, ex-Nasum, ex-Regurgitate, ex-Crucifyre) na drugi kitari.

14. 10. 2020

Projekt Mrs. Piss, v katerem sodelujeta Chelsea Wolfe in Jess Gowrie (Horseneck, Red Host, The Drama), je skompletiral serijo besedilnih videospotov za vseh osem skladb z debitantskega albuma Self-Surgery, ki jih lahko preverite na tej povezavi. Self-Surgery je izšel konec maja pri založbi Sargent House.

18. 5. 2020

Chelsea Wolfe in Jess Gowrie (Horseneck) sta ponovno združili moči v novem projektu Mrs. Piss, katerega debitantski album z naslovom Self-Surgery bo izšel 29. maja pri založbi Sargent House. Mrs. Piss na ogled ponujata tudi besedilna videa za prva dva singla Downer Surrounded By Uppers in Knelt.

Self-Surgery ponuja sledeče skladbe:
To Crawl Inside
Downer Surrounded By Uppers
Knelt
Nobody Wants To Party With Us
M.B.O.T.W.O.
You Took Everything
Self-Surgery
Mrs. Piss

3. 3. 2020

Ameriški thrasherji Havok nameravajo 1. maja pri Century Media Records izdati svoj peti dolgometražni album, ki so ga naslovili V. Skupina je posnela tudi videospot za skladbo Phantom Force.

Traklista novega albuma je sledeča:
Post-Truth Era
Fear Campaign
Betrayed By Technology
Ritual Of The Mind
Interface With The Infinite
Dab Tsog
Phantom Force
Cosmetic Surgery
Panpsychism
Merchants Of Death
Don't Do It

30. 4. 2019

Sun Voyager so posneli priredbo Budgie klasike Crash Course In Brain Surgery iz leta 1971, ki ji lahko prisluhnete na njihovem Bandcampu.

11. 1. 2016

Jeremy Wagner, kitarist in ustanovni član ameriške death metal zasedbe Broken Hope, je ponovno obudil grindcore projekt Earthburner, s katero so nedavno objavili prvi EP in posneli tudi videospot za skladbo z naslovom Total War.

Zgodba Earthburner se je pričela pred dobrimi desetimi leti, ko so Broken Hope prali z delovanjem in je čel vsak od članov svojo pot. Wagner je skupaj z vokalistom Ryanom Richardsom (Everything Must Die) in bobnarjem Mikeom Miczekom (Broken Hope) štartal z grindcore projektom Earthburner, saj so ga že od nekdaj navduševalle skupine, kot so recimo Terrorizer, Napalm Death, Nasum, Repulsion; General Surgery ali Cripple Bastards. Vendar pa potem zaradi ponovne združitve matične zasedbe do sedaj ni bilo prave priložnosti, da bi njegov projekt tudi resnično zaživel.

26. 11. 2015

Nizozemska grindcore/thrash metal skupina Collision bo 19. februarja pri Hammerheart Records izdala svoj četrti album Satanic Surgery, ki prinaša naslednje komade:
Cripple The Cross
Touch Me, Jesus
Filthy Feeder
Piece Of Shit From The Tar Pit
Necromantic Love Affair
All You Need Is Hate
A Healthy Dose Of Radiation
Satanic Surgery
Antichrist Gulag
Diabolic Death Wish
Operation: Meatcleaver

14. 8. 2015

Belgijski death metalci Serial Butcher bodo 18. septembra pri Unique Leader Records izdali drugi album z naslovom Brute Force Lobotomy, s katerega že lahko slišite skladbo Sadistic Spare Parts Surgery. Zasedbo tvorijo trenutni in nekdanji člani skupin Aborted, Emeth, Moker, Ectopia, Leptotrichia itn.

30. 6. 2014
Švedi Zephyra so podpisali z založbo Wormholedeath/Aural Music, pri kateri bodo izdali prvenec Mental Absolution. Na albumu bodo sledeči komadi:
Imprisoned Queen
Forced Family
Not Without My Scars
Lies and Deceit
Emotional Surgery
Kiss the Abyss
Schizophrenic Sanity
Atychiphobia
Mandatory Meltdown
Release My Anger
In My Veins
Undone
/T.U./

Avtorica: Tina Urek
13. 11. 2012
Tegla sporoča: "V tokratnem Metal detektorju gostimo mlade gorenjske brutaličarje, Within Destruction. Kvintet ubija v živo, verjetno pa tudi na plati From The Depths (še nismo poslušali), ki je pravkar izšla. Ja, z nami bo bend spregovoril o marsičem, prav tako pa so izbrali kar nekaj čudovitih bendov za našo oddajo, med drugim tudi Aborted, Annal Nathrakh, Blood Red Throne, Carnifex, Noctem ...
Ne bomo pa šli mimo novih izdaj v duhu povabljenih gostov - tako bomo obudili newyorške Dehumanized, drkali na novo plato od Dead Beyond Buried (zadnjič je pač zmanjkalo časa), zamoshali z Iron Horse in se priklonili mrtvim z General Surgery.
Za vrhunec pa še nagradna igra, v kateri lahko osvojite digitalni download novega EP-ja newcomerjev Dissipate, kateri se bodo tudi predstavili s komadićem!
Metal detektor je na sporedu vsak torek na Radiu Študent ob 22:00! Poslušate ga lahko na 89.3 MHz ali pa www.radiostudent.si!
Kdor ga ne je hipster, ki časti one man black metal bende in naskrivaj gleda Twilight sago." /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb