Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 6. 2023

Ameriški black metalci Teloch Vovin so preko Decibel Magazine razkrili komad Dragon Sworn, ki je del prihajajočega split albuma z zasedbo Viserion in imenom The Iron Age of Kali Yuga.

1. 6. 2023

Newyorški black metalci Teloch Vovin in Viserion so združili moči. Tako bodo skupaj izdali split The Iron Age Of Kali Yuga, ki bo izšel 28. julija. Vsaka izmed zasedb je na Bandcampu že predstavila po en komad, ki je našel svoje mesto na skupni izdaji.

TELOCH VOVIN – Elohim Acherim:

Elohim Acherim (Preludium)
Teloch Vovin
Keys To The Void
Dragon Sworn
Bells Ov Perdition
An Eastern Temple
Death’s Pentagrammaton

VISERION – Embrace The Void:

Reborn In Darkness
Abandoned
Fathers

Avtorica: Tina Urek
7. 7. 2022

Konec leta naj bi black metal dvojec Artach izdal nov album. Ta bo nasledil za zdaj še aktualni album Sworn to Avenge, o njegovem nasledniku pa je znano le, da naj bi zadovoljil ljubitelje bandov, kot so Celtic Frost, Darkthrone in Satyricon, ki preigravajo surov black metal. O tem vas naj bi prepričal komad Hoarfrost, ki ga lahko preverite spodaj.

1. 7. 2022

Krisiun so objavili besedilni video za Sworn Enemies, drugi single s prihajajočega albuma z naslovom Mortem Solis. Ta bo izšel 29. julija pri založbi Century Media Records.

Kako band zveni v živo, lahko preverite 3. decembra v Ljubljani!

15. 4. 2022

Belgijski black metalci Serpents Oath bodo 24. junija pri založbi Soulseller Records izdali drugi album z naslovom Ascension, ki prinaša naslednje komade:

Invocation Pestum
Summoning the Ancients
Thy Mighty Serpent
Invocation Perversum
Blasphemy
Bring down the Sun
Invocation Maledictum
Sworn to the Oath
Of Fang and Claw
Invocation Infectum
Death the Destroyer
Blood Moon

3. 1. 2022

Morrowsworn je atmosferični/blackgaze/medieval/dungeon synth/black metal projekt izpod kreativnih rok Tilna Šimona. Ta njegov projekt je ugledal luč sveta v začetku lanskega decembra, takoj zatem pa je že sledila objava prvenca z naslovom Where Crowns Are Forged Of Stars, ki ga lahko poslušate spodaj. Mastering albuma je bil narejen pri nekkomix.net.

20. 12. 2019

Ukrajinska založba Robustfellow Prods. na svojem Bandcamp profilu ponuja brezplačno kompilacijo, na kateri se predstavljajo raznoliki psych-sludge-prog-stoner-grunge-death-metalcore-black metal izvajalci, kot so Eternal Elysium, Sons Of Alpha Centauri, Ethereal Riffian, Thunderchief, Swörn in številni drugi.

16. 9. 2019

Mladinski center Postojna koncertno sezono danes odpira z death metal skupinama, ki se bosta v naših koncih predstavili prvič.

Irci Malthusian so od leta 2015, ko so nazadnje v naši bližini igrali z Altar of Plagues v Gradcu in Čakovcu, pri Invictus Productions izdali studijski prvenec Across Deaths in dobili novega člana, saj je kitarista AC lani zamenjal TMK (Grave Miasma, Hellsworn).

Na turneji jih spremljajo ameriški kolegi Suffering Hour, ki so debitantskemu EP-ju in prvencu In Passing Ascension v svoji diskografiji letos dodali še EP Dwell, ki so ga spomladi izdali pri založbi Blood Harvest.

Vstopnina je borih 10 €, koncert pa se začne ob 20.30. Današnji dogodek, ki tudi skoraj sovpada z 20. obletnico prvega uradnega koncerta v prostorih mladinskega centra (19. septembra 1999), lahko spremljate na Facebooku oziroma na našem forumu.

20. 6. 2019

Sworn Enemy predstavljajo videospot za skladbo Seeds Of Hate, ki se nahaja na njihovem aktualnem studijskem albumu z naslovom Gamechanger.

9. 4. 2019

Sworn Enemy so objavili videospot za skladbo Coming Undone, drugi single s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Gamechanger, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi M-Theory Audio.

4. 3. 2019

Finski doomerji Cardinals Folly in njihovi avstralski kolegi Lucifer's Fall bodo 22. marca pri založbi Cruz Del Sur Music izdali split album. Da čakanje ne bo predolgo lahko že prisluhnete skladbama Walvater Proclaimed skupine Cardinals Folly in Die Witch Die v izvedbi Lucifer's Fall.

Tracklista je sledeča:
Cardinals Folly - Walvater Proclaimed!
Cardinals Folly - Spiritual North
Cardinals Folly - Sworn Through Odin's & Satan's Blood
Lucifer's Fall - Die Witch Die
Lucifer's Fall - Call Of The Wild
Lucifer's Fall - The Gates Of Hell

18. 2. 2019

Sworn Enemy predstavljajo svežo skladbo Prepare For Payback s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Gamechanger, ki bo izšel 5. aprila pri M-Theory Audio. Novi album newyorške hardcore thrash zasedbe je produciral Robb Flynn, frontman skupine Machine Head, medtem ko je bil za snemanje, miks in mastering zadolžen Zack Ohren (Suffocation, Fallujah, Warbringer).

Gamechanger ponuja naslednje skladbe:
Intro
Prepare For Payback
Seeds Of Hate
Coming Undone
Justify
DOA
Fragments Of A Broken Life
The Fall Of Modern Man
Selling A Dream
The Consequence
Integrity Defines Strength

19. 10. 2018

Sworn Enemy so podpisali za založbo M-Theory Audio, pri kateri bodo prihodnje leto izdali naslednika albuma Living On Borrowed Time iz leta 2014. Njihov novi album je produciral nihče drug kot Robb Flynn iz skupine Machine Head.

9. 10. 2018

Arsis so objavili besedilni video za skladbo Hell Sworn, drugi single s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Visitant, ki bo izšel 2. novembra pri Nuclear Blast Records/Agonia Records.

28. 9. 2018

Legendarni danski thrasherji Artillery se vračajo z novim studijskim albumom z naslovom The Face Of Fear, ki bo izšel 16. novembra pri založbi Metal Blade Records in prinaša naslednje skladbe:
The Face Of Fear
Crossroads To Conspiracy
New Rage
Sworn Utopia
Through The Ages Of Atrocity
Thirst For The Worst
Pain
Under Water
Preaching To The Converted
Mind Of No Return (Rerecorded Version)
Doctor Evil (Rerecorded Version)

Artillery so pravkar objavili tudi videospot za naslovno skladbo The Face Of Fear, ki si ga lahko ogledate spodaj.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška