Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 10. 2023

Talentirana kitaristka Sophie Lloyd je posnela »halloween« priredbo komada Enter Sandman od Metallice.

10. 10. 2023

Talentirana kitaristka Sophie Lloyd je objavila nov video za skladbo Imposter Syndrome, ki je nastal v sodelovanju s Lzzy Hale, članico ameriškega rock banda Halestorm.

15. 6. 2023

Nemški melodični death metalci Kambrium so se razšli s kitaristom Maximilianom Wernerjem. Zasedba je trenutno v fazi snemanja novega albuma. Spodaj lahko preberete izjavo banda v celoti:

»Dear Kambrium fans, today we would like to contact you with an important announcement. Maxi and Kambrium will now go their separate ways. It was a difficult decision for all of us, but we strongly believe that this is the right step for us to continue to grow and explore new musical paths.

Maxi was a constant part of Kambrium. His talent, commitment, and energy have shaped our music and shows in a significant way and accompanied us on many memorable journeys. We are grateful for the years we spent together and will carry the memories we made together forever in our hearts.

Although Maxi will no longer be part of the band, we want to emphasize that our friendship remains and remains strong. We've been through so much together and been through so many highs and lows together that we're sure our connection goes beyond music. We will continue to stay in touch, support each other and look for new adventures in our respective musical projects. Maybe you'll even see Maxi at our merch stand.

For Kambrium, this change is also a chance to reinvent ourselves. We are already working on the next album and are looking forward to enthralling you with our music in the near future. We are very grateful for your support and hope you’ll join us on this new chapter of our journey.

At this point we would like to thank Maxi again from the bottom of our hearts. You'll always be a part of the Kambrium family and we wish you all the best on your journey ahead.«

29. 11. 2022

Talentirana kitaristka Sophie Lloyd je objavila video za skladbo Do or Die. Kot gost na vokalih je sodeloval Nathan James iz hard rock banda Inglorious.

4. 10. 2022

Včeraj je na Facebooku odjeknila vest, da je Simon Škrlec (Melechesh, Vulvathrone) novi bobnar pri death metal zasedbi Sinister.

22. 6. 2022

Steel Panther so v svoj dobre pol ure dolg nastop na festivalu Hellfest vključili priredbo komada Crazy Train (Ozzy Osbourne). Imitacijo vokalista Michaela Starra nekateri opisujejo kot nepotrebno žalitev, spet drugi pa kot enostavno »spot-on« prikaz pevčevih vokalnih in igralskih talentov. Oglejte si posnetek in presodite sami (priredba se prične na 19. minuti).

Avtorica: Tina Urek
24. 9. 2021

V Ljubljani se bo v začetku naslednjega tedna odvilo prvo mednarodno srečanje manjših neodvisnih koncertnih prizorišč, ki bo poleg priložnosti za mreženje z vodji klubov iz regije ponudilo tudi bogat program predavanj in pogovorov na temo promocije in komunikacije.

Program se bo odvil na letnem vrtu Gala Hale in bo potekal v angleškem jeziku. Vstop je prost, za udeležbo je obvezna predhodna prijava.

EEnlarge Europe je skupnost koncertnih prizorišč in izobraževalni projekt za samoniklo sceno, znotraj katere se glasba razvija. Projekt si prizadeva samoniklemu glasbenemu sektorju pomagati skozi medsebojno sodelovanje in podporo, izmenjavo znanja in izkušenj, stremenje k višjim profesionalnim standardom in pomoč glasbenim talentom.

V EEnlarge Europe delujejo koncertna prizorišča Channel Zero (Ljubljana), Kvaka 22 (Beograd), Moszkva Kávézó (Oradea), Nappali (Pecs) in Zentropia (Senta).

29. 7. 2021

Come Along je skupno že peti singel od Hogminister, ki pa nakazuje novo, še tršo in glasnejšo smer banda iz Šentjura. Brezkompromisen komad je nastal v sodelovanju s The Cosmosonics Studios v Ljubljani, kot producent pa se je pod najmočnejši in najudarnejši Hogminister izdelek do sedaj podpisal talentirani Matej Pečaver.

Jeseni se Hogminister odpravljajo nazaj v studio za snemanje singla Voices You Hear, do takrat pa jih lahko med drugim ujamete v živo, in sicer že naslednji teden v četrtek, 5. 8. 2021, v okviru festivala TrNOVfest.

17. 6. 2021

Ameriški death metal projekt Fetid Zombie je objavil skladbo Deep In The Catacombs s prihajajočega albuma z naslovom Transmutations, ki bo izšel pri založbi Transcending Obscurity Records.

Kitarist Mark Riddick (Macabra, Grave Wax, ex-Folkearth) je tokrat k sodelovanju povabil talentirano ekipo glabenikov, ki jo sestavljajo vokalisti Ralf Hauber (Heads For The Dead, Revel In Flesh), Chris Monroy (Skeletal Remains) in Clare Webster (Yylva), kitaristi Josh Fleischer (Svierg), Jamie Whyte (Beyond Mortal Dreams), James Malone (Arsis), Malcolm Pugh (Inferi) in Toby Knapp (Affliktor, Waxen).

13. 5. 2021

V času, ko so vsi osredotočeni na izdajo singlov in hitrega zadoščenja na Spotify ipd. pretočnih portalih, je luč sveta ugledala založba, ki je osredotočena na izdajo albumov. From The Vaults je klasična glasbena založba, specializirana za metal. Pri založbi pravijo, da obožujejo NWOBHM, power metal, speed metal in klasični pravoverni heavy metal. From The Vaults sodeluje tako z uveljavljenimi izvajalci kot tudi novimi talenti, izdaja pa tudi ponatise albumov iz preteklosti. Za založbo stojijo veterani heavy metal scene, in sicer Michael Stützer, kitarist danske thrash metal zasedbe Artillery, Tom Noble, manager zasedbe Tygers Of Pan Tang in dolgoletni britanski glasbeni novinar, in Kim Vestergaard, heavy metal navdušenec in del ekipe Artillery.

Sicer pa vodja založbe Michael Stützer pravi: »Vse skupaj se je začelo leta 1974 s koncerti in ploščami, s Slade in Black Sabbath, nato Judas Priest, Iron Maiden, Metallico in Slayer in tako naprej. V vedno rastoči zbirki imam okrog 4000 CD-jev in 1000 gramofonskih plošč. Ponosen sem, da imam zdaj priložnost odkrivati glasbene skupine, ki imajo še
vedno prava metalska srca, jih podpirati in jim pomagati.«

Za svetovno distribucijo From The Vaults skrbi SPV/Napalm (fizične izdaje) in Believe (digitalne izdaje). Za marketing, promocijo in zaledno pisarno skrbi Target Group (Danska). MDD Records skrbi za promocijo in marketing na nemškem in avstrijskem trgu. Rojstvo založbe bo 2. in 3. julija pospremil dogodek v klubu High Voltage v Københavnu z nastopom zasedb Alien Force in Metal Cross, sicer pa From The Vaults s ponosom predstavlja vrhunske prve izvajalce v njihovem okrilju:

Alien Force (DK)
Anoxia (DK)
Artillery (DK)
Crom (DE)
Eruption (Slovenija)
Evil (DK)
Gauntlet Rule (SE)
Meridian (DK)
Metal Cross (DK)
Screaming Shadows (IT)
Serpent Lord (GR)
Tysondog (UK)

Avtorica: Tina Urek
1. 4. 2021

Klasična rock skupina Viperstone je slovenska glasbena skupina, ki se lahko pohvali z uvrstitvijo pesmi na pozlačen CD avdiofilske kakovosti z naslovom Gold II podjetja Erzetich. Na glasbeni zbirki so predstavljeni talentirani mednarodni neodvisni glasbeniki z nadpovprečno kakovostjo posnetka. Ljubitelji glasbe lahko uživajo v dvanajstih skladbah manj poznanih, tako imenovanih »indie« glasbenikov, kot so Aztex (Irska), Binary Boyz (Finska), Darius Lux (ZDA), Deborah Henriksson (Švedska), Deetrich (Irska), Dylan Dunlap (ZDA), Evie Joy (ZDA), G Ko (ZDA), Lovescandal (Velika Britanija), Nya Crea (Italija), The Eves (Velika Britanija) in Viperstone (Slovenija).

»Zelo smo ponosni, da je naša skladba z naslovom Footsteps uvrščena na tako posebno ploščo. To je še en dokaz, da našo glasbo ustvarjamo s srcem. Zahvaljujemo se podjetju Erzetich, da je v nas prepoznalo potencial in nas uvrstilo na pozlačen album ob bok odličnim mednarodnim glasbenikom,« so poudarili Viperstone. Kompilacija je v osnovi namenjena kot darilo strankam in partnerjem, kot zahvala za zaupanje in pomoč pri rasti podjetja, je pa na voljo tudi širšemu občinstvu na spletni strani, kjer jo je mogoče kupiti neprofitno. »Če poslušamo glasbo s podpovprečno opremo, izgubimo pol užitka,« pravi Blaž Erzetič. »Ne samo, da pomagamo podpirati neodvisne in uveljavljene glasbenike, ampak verjamemo, da lahko s poudarkom na tehnični dovršenosti predvajanja zvoka, poslušalcem še bolj približamo glasbo, ki jo imajo radi.«

Viperstone imajo za seboj prvenec z naslovom 20:23, na katerem je enajst avtorskih pesmi. Kmalu napovedujejo izid nove plošče, ki bo s strani produkcije in celotnega aranžmaja prava poslastica za vse ljubitelje rock glasbe, saj se bo kot njihov producent podpisal Marko Soršak Soki.

10. 2. 2021

Skandinavska symphonic doom/death metal zasedba Coldbound, katere jedro tvorijo vokalistka Liv Kristine (Midnattsol, ex-Leaves' Eyes, ex-Theatre Of Tragedy), klaviaturistka Meiju Enho (Mamyth, ex-Ensiferum) in multiinštrumentalist Pauli Souka (Jullov, Winterthroned, ex-Arvas), predstavlja videospot za najnovejši single Slumber Of Decay, ki je izšel pretekli petek pri Allegro Talent Media/Plastic Head Distribution.

24. 8. 2020

Ali se rad/-a na skrivaj pudraš in narediš 10 slik pred ogledalom še pred jutranjo kavo? Želiš soustvarjati fotografsko umetnost ali preprosto priskočiti na pomoč? Če si vsaj na eno vprašanje odgovoril/-a z »da«, je tu odlična priložnost zate.

Miha Koron je talentiran in priznan fotograf predvsem na metal sceni, ki zdaj potrebuje ravno tebe za svoj naslednji projekt. V preteklosti so pred njegov objektiv stopili že člani svetovno znanih skupin, kot so Abbath, Sólstafir, Dark Funeral, the Misfits, Taake, Deathstars, Watain in še bi lahko naštevali. A naj te to ne prestraši. Tokrat je ideja posneti niz fotografij naključnih privržencev težke glasbe v njihovi »bojni« odpravi in pri tem ste prav vsi dobrodošli k sodelovanju.

Vse, kar moraš storiti, je, da pišeš Mihi po e-pošti in se dogovoriš za termin in lokacijo »fotostreljanja«.

Več o njegovem delu si lahko tudi ogledate na spletni strani: http://www.metal.si.

Zdaj pa hitro vadit' poze. Pa ne pozabi na »duck face«.

6. 4. 2020

Mariborski death/thrash metalci Decatholicize so v obdobju priprav materiala za snemanje albuma ostali brez ključnega člana banda. Čeprav je dosedanji pevec Jure zagotovil, da bo band zapustil po snemanju novega ploščka, si Decatholicize želijo dobiti zamenjavo čim prej. Zasedba ima namreč že kar nekaj zagotovljenih koncertov, a se zaradi trenutne situacije ne ve, kdaj bodo ti izvedeni. Zato vabijo vse talentirane in sposobne vokaliste, ki bi bili pripravljeni prevzeti vlogo pevca v kultnem bandu, da jim pišejo preko e-pošte (decatholicize.band@gmail.com) ali pošljejo zasebno sporočilo preko družbenega omrežja Facebook. Starost ali kraj bivališča nista pomembna, saj je možno danes veliko narediti tudi na daljavo. Kandidat mora imeti zgolj talent in voljo, ostale stvari pa so pri Decatholicize zagotovljene.

Avtorica: Tina Urek
25. 3. 2020

Ameriška stoner/doom metal zasedba Horehound je našla novega bobnarja, ki sliši na ime Dan Moore. Dan je pred tem igral v številnih lokalnih bandih v Pittsburghu in je tudi glasbeni direktor glasbene šole The School of Rock, ki bodočim glasbenikom pomaga razvijati svoje talente.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna