Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 4. 2023

Norveški simfonični gothic metal projekt Mortemia in njen ustanovni član Morten Veland (Sirenia, ex-Tristania) je izdal video za skladbo The Endless Shore. To je druga skladba na njegovem projektu, ki se imenuje The Covid Aftermath Sessions. Kot gostja na vokalu sta sodelovala Ulli Perhonen in Nils Courbaron, kitarist simfoničnih gothic metalcev Sirenia.

23. 9. 2022

Po 26 letih je z delovanjem prenehala skupina Tristania.

9. 4. 2021

Terra Odium je nova progresivna metal zasedba, ki jo sestavljajo vokalist/kitarist Øyvind Hægeland (Spiral Architect, ex-Arcturus), kitarist Bollie Fredriksen, bobnar Asgeir Mickelson (Veil of Secrets, ex-Ihsahn, ex-Borknagar) in basist Steve Di Giorgio (Testament, Death idr.), Jon Phipps (Dragonforce, Moonspell, Angra) bo poskrbel za orkestralne dele glasbe, Kjetil Nordhus (Tristania) pa je posodil svoj globok temačni vokal.

Dolgometražni album Ne Plus Ultra bo izšel 11. junija pri Frontiers Records Srl. Tukaj že lahko prisluhnete singlu The Clouded Morning.

Avtorica: Tina Urek
13. 3. 2020

Ardours z Mariangelo Demurtas (Tristania) na vokalu so objavili videospot za priredbo 80s hitiča Ti Sento italijanske pop zasedbe Matia Bazar. Omenjena skladba je na njihovem novem EP-ju Eu4ria, ki je izšel konec februarja pri Frontiers Music Srl.

Eu4ria ponuja naslednje priredbe:
Dancing With Tears In My Eyes (Ultravox)
Ti Sento (Matia Bazar)
Black On Black (Lisa Dalbello)
The Riddle (Nik Kershaw)

18. 6. 2019

Timo Tolkki's Avalon so objavili videospot za skladbo Godsend, v katerem gostuje tudi pevka Mariangela Demurtas (Ardours, Tristania). Skladba se nahaja na tretjem nadaljevanju metal opere Return To Eden, izdane konec prejšnjega tedna pri založbi Frontiers Music.

23. 5. 2019

Timo Tolkki's Avalon se vračajo s tretjim nadaljevanjem metal opere Return To Eden, ki bo izšel 14. junija pri Frontiers Music Srl.

Po prvem singlu Promises je tukaj še besedilni video za skladbo Hear My Call, v kateri kot posebna gostja sodeluje tudi pevka Anneke Van Giersbergen (The Gathering, Vuur, The Gentle Storm). Na albumu Return To Eden poleg Anneke Van Giersbergen gostujejo še Zak Stevens (ex-Savatage), Todd Michael Hall (Riot V), Mariangela Demurtas (Tristania, Ardours) in Eduard Hovinga (ex-Elegy).

7. 5. 2019

Nova alternative/gothic metal zasedba Ardours, v kateri sta moči združila pevka Mariangela Demurtas (Tristania) in multiinštrumentalist ter producent Kris Laurent, predstavlja videospot za skladbo Last Moment z debitantskega albuma Last Place On Earth, ki bo izšel 9. avgusta pri založbi Frontiers Music.

Tracklista je sledeča:
What Else Is There
Catabolic
Last Place On Earth
Design
Last Moment
The Mist
Therefore I Am
Truths
No One Is Listening
Totally

21. 12. 2016

Cruadalach je češka folk metal skupina, ki je nastala leta 2009 v Pragi. Pred kratkim so sodelovali na albumu Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity, ki vsebuje priredbe romunske skupine Goodbye to Gravity. Cruadalach in šestnajst drugih skupin/izvajalcev so izdelek posneli v spomin na tragedijo, ki se je zgodila 30. oktobra 2015 v klubu Colectiv v Bukarešti. Ves dobiček bo namenjen družinam žrtev. Albumu lahko prisluhnite tukaj.

Tracklista:
Cruadalach (Češka) – Waking Up
Outbreak (Romunija) – Unusual Suspects
Changing Skins (Romunija) – Vanishing Point
Nightshadows Lament (s člani bandov My Dying Bride, Tristania, Apoptygma Berzerk, Mortiis, Hellbound Hearts ter Green Carnation) – Horizons
Stonelight & Toni Dijmarescu (Romunija) – I Won't Wait
Anna Murphy (ex-Eluveitie – Švica) – Through It All
Bruma (Romunija) – Between the Tides
Bedårande Barn (Švedska) – Back to Life (akustična verzija)
Days of Confusion & Vița de Vie (Romunija) – The Day We Die
News from Nowhere (Romunija) – Shadow Puppets
Wind Rose (Italija) – Atonement
Sequence (Srbija) – Four Minutes of Rage
Matricide (Izrael) – Rise From the Fallen
L.O.S.T. (Romunija) – Heed the Call
Bucium (Romunijaa) – What If
Mindcage Escape (Romunija) – This Life Is Running Out
Spaceman – v izvedbi Goodbye To Gravity (priredba skupine Babylon Zoo)

Avtorica: Hana Jenko
21. 10. 2015

Na Bandcampu lahko v celoti slišite novi studijski izdelek Melted Space z naslovom The Great Lie, pri katerem so s francoskim skladateljem Pierrom le Papom tokrat sodelovala naslednja zveneča imena: Arjen Lucassen (Ayreon), Sylvain Coudret (Soilwork), Mikael Stanne (Dark Tranquility), Attila Csihar (Mayhem), David Vincent (Morbid Angel), Guillaume Bideau (Mnemic), Adrien Grousset (Hacride), Clémentine Delauney (Visions of Atlantis), Kobi Fahri (Orphaned Land), Ailyn Gimenéz (Sirenia), Niklas Kvarforth (Shining), Mariangela Demurtas (Tristania), Christine Rhoades (Jeff Loomis), Manuel Munoz (The Old Dead Tree), Arnaud Strobl (Carnival in Coal), Virginie Goncalves (Kells) ter praški filharmonični orkester.

2. 10. 2015

Melted Space predstavlja besedilni video za skladbo Terrible Fight z albuma z naslovom The Great Lie. Gre za projekt, v je katerem francoski skladatelj Pierre le Pape sodeloval z vokalisti in glasbeniki skupin Ayreon, Dark Tranquility, Mayhem, Orphaned Land, Sirenia, norveških Shining, Tristania ter s praškim filharmoničnim orkestrom.

24. 6. 2015

Založba Sensory Records predstavlja dražilnik za metalsko opero The Great Lie projekta Melted Space, pri kateri je francoski skladatelji Pierre le Pape med drugim sodeloval z vokalisti in glasbeniki skupin Ayreon, Dark Tranquility, Mayhem, Orphaned Land, Sirenia, norveških Shining, Tristania ter s praškim filharmoničnim orkestrom. Izid končega izdelka je napovedan 15. oktobra.

8. 9. 2014
Mariangela Demurtas, pevka norveške simfonične metal zasedbe Tristania, zaključuje z delom na svojem solo prvencu, ki bo izšel še letos. Teaser zanj si lahko ogledate na tej povezavi. /J.G./

Avtor: Gorjanec
17. 10. 2013
Dark Tranquillity se bo na prihajajoči evropski turneji pri nekaterih klasikah v vlogi ženske vokalistke na odru pridružila Mariangela iz skupine Tristania, ki jih tudi spremlja na tej turneji. Najbližje Sloveniji se bosta skupini ustavili 25. 11. v Zagrebu in 29. 11. v Gradcu. /B.B./

16. 8. 2013
Tristania bodo spremljali Dark Tranquillity na evropski turneji, ki se bo 21. novembra ustavila v Trevisu, štiri dni kasneje pa v Zagrebu. /P.G./

31. 5. 2013
Danes bo pri založbi Napalm Records izšel najnovejši album norveške simfonične gothic metal zasedbe Tristania z naslovom Darkest White. Tracklista je sledeča:
Number
Darkest White
Himmelfall
Requiem
Diagnosis
Scarling
Night On Earth
Cathedral (Bonus Track)
Lavender
Cypher
Arteries
/B.B./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška