Na današnji dan
1976
Iron Maiden odigrajo svoj prvi koncert v zasedbi Terry Rance, Ron Matthews, Paul Day, Dave Sullivan in Steve Harris
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 12. 2023

Black metal dvojec Inquisition se naslednje leto vrača z novim dolgometražcem. Album z naslovom Veneration Of Medieval Mysticism And Cosmological Violence naj bi izšel 26. januarja in bo zajemal naslednje komade:

Witchcraft Within A Gothic Tomb
Crown Of Light And Constellations
A Hidden Ceremony Of Blood And Flesh
Force Of Death Is The Force Of Life
Memories Within An Empty Castle In Ruins
Primordial Philosophy And Pure Spirit
Infinity Is The Aeon of Satan
Pathway Of Light Is A Pathway To Fire
Light Of My Dark Essence
Secrets From The Wizard Forest Of Forbidden Knowledge
Sorcery Through Crystal Eyes In Search Of The Devil
Veneration Of Medieval Mysticism And Cosmological Violence
Lord Of Absolute Darkness And Infinite Light

12. 12. 2022

To so vsi bandi, ko bodo nastopili na Kaltenbach Open Air 2023: Benediction, Rotting Christ, Fleshgod Apocalypse, Nargaroth, Carach Angren, Moonsorrow, Archspire, Warbringer, Onslaught, Shadow Of Intent, Misþyrming, LIK, Beheaded, Ellende, Kanonenfieber, Slaughter Messiah, Fleshless, Tortharry, The Stone, Irdorath, Abrupt Demise, Lichway, Witchcraft 1988, Armada, CroworD + Interregnum, Uzziel, Vinsta, Lehm, Under Destruction, Veins of Suffering, Sarcastic Terror, Doomed To Fail.

Vstopnice so med drugim na voljo na spletni strani organizatorja.

5. 12. 2022

Mednarodna progresivna metal zasedba Seventh Station, pri kateri igra tudi en član iz Slovenije, je minuli teden objavila videospot za komad Unspoken Thoughts, ki je del aktualnega drugega albuma Heal the Unhealed. Tega bo zasedba predstavila ta konec tedna v okviru mini turneje:

08. december, Wakkum Club, Gradec, Avstrija
09. december, Orto Bar, Ljubljana, Slovenija
10. december, Hard Place, Zagreb, Hrvaška

Če želite prejeti zastonj vstopnico za release show novega albuma v ljubljanskem Orto Baru, se moraš udeležiti še druge nagradne igre, ki jo pripravljamo za vas v tem tednu. Nagradno igro najdeš tukaj.

7. 7. 2022

Poljski black/thrash metalci Gallower predstavljajo single Claws and Fangs s prihajajočega EP-ja Eastern Witchcraft, ki ga bodo 29. julija izdali pri Dying Victims Productions in prinaša naslednje komade:

Eastern Witchcraft
Claws and Fangs
Susanoo's Deceit
Enchanted Woods
Forest Sleeps While Stars Die

30. 11. 2021

Francoski heavy rockerji DoctoR DooM se vračajo z novim singlom What They Are Trying To Sell s svojega drugega dolgometražnega albuma, ki bo izšel prihodnje leto v sodelovanju z založbama Ripple Music in Black Farm Records. Predhodno je skupina že objavila skladbo In This Town, ki ji lahko prisluhnete tukaj.

Kvartet, ki se zgleduje po Graveyard, Witchcraft in Horisont, tvorijo kitarist/vokalist Jean-Laurent Pasquet, basist Sébastien Boutin Blomfield, bobnar Michel Marcq in kitarist Betrand Legrand.

14. 10. 2021

Švedska heavy rock zasedba Wooden Fields, v kateri so se zbrali člani Siena Root, Witchcraft, Angel Witch, Three Seasons in Mouth Of Clay, je konec prejšnjega tedna pri založbi Argonauta Records izdala samonaslovljeni debitantski album, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Album je tudi že na voljo na vseh digitalnih glasbenih platformah.

Tracklista je sledeča:
Read The Signs
Shiver And Shake
Should We Care
I'm Home
Don't Be A Fool
Wind Of Hope
Endless Time

26. 8. 2021

Švedski heavy rock trio Wooden Fields predstavlja skladbo Shiver And Shake, drugi single s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 8. oktobra pri založbi Argonauta Records.

Skupino tvorijo vokalist/kitarist Sartez Faraj (Three Seasons, Mouth Of Clay), basist Sam Riffer (Siena Root) in bobnar Fredrik Jansson Punkka (Witchcraft, Angel Witch).

23. 6. 2021

Po dolgih petih letih premora so angleški death metalci Ageless Oblivion končno izdali svoj tretji album z naslovom Suspended Between Earth And Sky. Za vse ljubitelje težkih ritmov je album možno naročiti preko naslednje povezave. Kaj natančo se skriva pod naslovom Suspended Between Earth And Sky, lahko slišite in vidite tudi v videospotu za skladbo From Ash And Sulphur.

10. 6. 2021

Švedska heavy rock zasedba Wooden Fields, v kateri sodelujejo člani Witchcraft, Siena Root in Three Seasons, predstavlja prvi single Read The Signs s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 8. oktobra pri založbi Argonauta Records.

12. 3. 2021

Švedski heavy rock trio Wooden Fields, v katerem so združili moči člani Witchcraft, Angel Witch, Siena Root in Three Seasons, je podpisal pogodbo z založbo Argonauta Records. Skupina trenutno intenzivno dela na samonaslovljenem studijskem prvencu, ki naj bi izšel tokom letošnjega leta.

Novo »superskupino« sestavljajo vokalist/kitarist Sartez Faraj (Three Seasons, Mouth Of Clay), basist Sam Riffer (Siena Root) in bobnar Fredrik Jansson Punkka (Witchcraft, Angel Witch).

31. 8. 2020

Grška »spiritual necromantic« black metal zasedba Medieval Demon, ki se ji je nedavno pridružil nov basist Jim Mutilator (ex-Rotting Christ, ex-Varathron), predstavlja skladbo Meet Her Majesty s težko pričakovanega tretjega albuma Arcadian Witchcraft, ki bo izšel 1. novembra pri založbi Hell's Headbangers Records.

Arcadian Witchcraft prinaša naslednje skladbe:
Meet Her Majesty, The Black Queen
Mystics Of Ritual Madness
Mundus Est Diaboli
The Grand Archon
Nocturnal Gates Through The Night Mist
Seeking Blood In The Blackness
Arcadian Witchcraft

26. 8. 2020

Založba DHU Records ponuja novo digitalno kompilacijo z naslovom DHU Records Sampler MMXX Vol. V, ki je brezplačno na voljo na njenem Bandcampu.

Prisluhnete lahko nadvse raznolikim težkim zvokom iz undergrounda z izvajalci, kot so Black Capricorn, Old Blood, Lucifer's Children, Rough Spells, Witchrot, Lightsabres, Modern Witchcraft in drugi.

17. 7. 2020

Založba DHU Records bo 14. avgusta v omejeni nakladi na vinilu ponovno izdala samonaslovljeni prvenec britanskih doomerjev Modern Witchcraft.

V skupini iz Nottinghama sodelujejo Daisy (vokal), Craig (kitara), Daniel (bas), Maddie (kitara, flavta) in Jake (bobni).

18. 6. 2020

Norveška doom/proto-metal zasedba Kryptograf je konec prejšnjega tedna pri založbi Apollon Records izdala svoj samonaslovljeni prvenec, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Skupina iz Bergna je navdahnjena s heavy zvokom poznih 60-ih in navdušuje s trojnimi vokali, destruktivnimi riffi in iznajdljivimi rešitvami pri pisanju pesmi, pri čemer ne skriva svoje naklonjenosti do izvajalcev, kot so Black Sabbath, Pentagram, Witchcraft, Uncle Acid ali Motorpsycho.

Kryptograf so Vegard Strand (kitara, vokal), Odd Erlend Mikkelsen (kitara, vokal), Eirik Arntsen (bobni, vokal) in Eivind Standal Moen (bas).

28. 5. 2020

Ameriška ambientalna doom/post-metal zasedba Close The Hatch je pretekli petek pri založbi Red Moth Records izdala nov studijski album Modern Witchcraft, ki ga lahko v celoti preverite spodaj. Album sta producirala skupina sama in Micah Carli iz Hawthorne Heights, ki je poskrbel tudi za miks in mastering.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb