NAGRADNE IGRE
Traja do: 13. 6. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

12. 5. 2021
Fear Factory - Disruptor (single)
Nuclear Blast, 2021

Preko pet let je že minilo od Genexusa, ko smo nazadnje slišali nove pesmi pionirjev industrial metala, 16. aprila letos pa so z novim singlom Disruptor naznanili prihajajoči album Aggression Continuum. Album so posneli že pred leti, zato bomo še zadnjič slišali Burtona C. Bella na vokalih, ki je band zapustil septembra 2020 in se popolnoma posvetil projektu Ascension Of The Watchers. Nekateri sedanji in bivši člani Fear Factory so namreč zadnja leta veliko časa preživeli na sodiščih z namenom, da bi določili, kdo je zakoniti imetnik imena Fear Factory.

Javno se ni veliko govorilo o tem, vendar je Dino Cazares pridobil 100-odstotno lastništvo, kot je povedal v intervjuju za MetalSucks, potem ko je za Kerrang povedal, da Burton ni več sposoben peti. Burton se je za Metal Hammer odzval, da so Fear Factory zanj zaključena zgodba. Dino poudarja, da nikakor ni želel, da bi Burton zapustil band in da so mu vrata vedno odprta. Zaenkrat vse kaže, da sta Dino in Burton po zelo težavnem obdobju oba našla svojo pot, vsak je šel v svojo smer ter se vsak po svoje pripravlja na izdajo nove glasbe, mi pa želimo obema vso srečo pri ustvarjanju, česarkoli se bosta domislila. Če se vrnemo k Fear Factory, trenutno vemo le to, da bo Dino Cazares vodil projekt naprej, kako in v kakšni obliki pa zaenkrat še ni znano.

Single Disruptor naznanja, da lahko pričakujemo album v popolnem slogu Fear Factory. Pesem se začne z Burtonovim glasom kot uvodom v močan »skakajoči« riff, ki se ohrani kot podlaga za kitice, tako kot pri marsikateri pesmi banda. V refrenu se pojavijo čisti vokali, ki precej spominjajo na nekatere pesmi s predhodnika Genexus, v katerem je bil to očitno modus operandi pisanja pesmi. Sam video za single je postavljen v zelo futuristično, postapokaliptično scenografijo v stilu distopičnih filmov o robotih, nezemljanih ali umetni inteligenci. Dokaj analogen videu, ki so ga Metallica pripravili za Spit out the Bone. Agresiven sound Fear Factoryjev se odlično ujema s to scenografijo. Video in pesem hodita vzporedno drug ob drugem, in ko se enemu poviša intenziteta, se takoj še drugemu. Struktura pesmi nima nepričakovanih elementov in se razvija po precej uveljavljenem vzorcu: kitici sledi refren, ponovitev obeh, breakdown in zaključni refren. Fear Factory so sicer najbolje poznani po težkih ritmih tako na kitari kot na bobnih, torej ni prav nič presenetljivo, da pesem vrhunec doseže v breakdownu, ki se najprej začne instrumentalno, nato pa se mu priključijo še Bellovi jezni vokali.

Dino Cazares je komentiral na Facebookovi strani Fear Factory, da je album eden od njegovih največjih uspehov in da nestrpno čaka, da bo končno izdan. Po takem singlu ga nestrpno pričakujemo tudi mi.

SORODNE VSEBINE:
17. 5. 2021Fear Factory izdali nov single / Novice
31. 5. 2002Hypocrisy - Catch 22 / Recenzije
17. 9. 2008Benediction - Killing Music / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
16. 6. 2021
Taake - Avvik (kompilacija)
Recenzija
14. 6. 2021
Nordjevel - Fenriir (EP)
Recenzija
9. 6. 2021
Zorya - Primeval (EP)
Recenzija
7. 6. 2021
Hore - Siostry Wiedźmy
Recenzija
4. 6. 2021
Iz ropotarnice: Apollo Ra - Ra Pariah
Recenzija
3. 6. 2021
Amorphis - Live at Helsinki Ice Hall
Recenzija
2. 6. 2021
Motörhead - Louder than Noise… Live in Berlin (live)
Recenzija
1. 6. 2021
Vreid - Wild North West
KONCERTI & FESTIVALI
18. 6. 2021
Javna vaja: Degress
Mladinski center Postojna
18. 6. 2021
STREAM: Slay at Home
slayathomefest.com
19. 6. 2021
Zapuščinska obravnava: Britof in drugi
Dvorišče HUB-a, Slovenj Gradec
19. 6. 2021
V Okovih, Dark Sphere
Dvorišče MC Pekarna
24. 6. 2021
Nick Mason's Saucerful Of Secrets
Gasometer, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2021
Kiss
Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija