Na današnji dan
2012
Saturnus izdajo svoj četrti album Saturn in Ascension
NAGRADNE IGRE
Traja do: 20. 11. 2022
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

6. 10. 2022
Goatwhore - Angels Hung from the Arches of Heaven
Metal Blade Records, 2022

Ekstremni metalci Goatwhore praznujejo letos 25. obletnico svojega delovanja, istočasno bodo jutri izdali naslednika Vengeful Ascension, naslovljenega Angels Hung from the Arches of Heaven. Novi album, ki bo izšel preko založbe Metal Blade Records, je vrhunec agresije zasedbe. Mešanica brutalnih elementov black, death, thrash in sludge metala, ki so prepoznavni pečat neusmiljenega, ekstremnega metal napada zasedbe iz Louisiane, je v Angels Hung from the Arches of Heaven dosegel nove razsežnosti. Kot že sam naslov je tudi album neposreden in vsebinsko transparenten, ne glede na kompleksnost tehnik pa presenetljivo tudi enostaven in jasen ter posledično prijeten za poslušanje.

Album sestavlja sedeminštirideset minut agresije in silovite blasfemije, prerazporejene na 12 komadov. Prvi komad Invocation 3 je že uvodno, mračno opozorilo na to, kar sledi na albumu, saj gre za slabo minuto in pol ustvarjanje boleče in brezupne atmosfere. Z vso silo nato udari Born of Satan's Flesh, s svojimi štirimi minutami popolne agresije in zlobe eden izmed najostrejših komadov albuma. Besedila v osnovi ustrezajo slogu pesmi, ki jih spremljajo. Poenostavljeno rečeno: če gre za enostavnejši instrumentalni del, potem je tudi besedilo enostavnejše. Analogno velja tudi v drugo smer, torej če je instrumentalni del kompleksnejši, je tudi besedilo bolj zapleteno, intenzivno in s skritimi, globljimi pomeni. Med kompleksnejše pesmi z globljim pomenom sodi na primer naslovna pesem Angels Hung from the Arches of Heaven, ki se ukvarja s pojmoma dobrega in zla in s tem, kako se ta dva, na videz enostavna pojma, zapleteta, ko gre za preplete odnosov večje skupine ljudi, kjer se poti različnih posameznikov začnejo križati. Vredno je omeniti tudi komad Death from Above, ki je posvečen sovjetskim vojakinjam, poznanim pod imenom nočne čarovnice, ki so sestavljale ženski polk nočnih bombnikov in s tem med drugo svetovno vojno podirale uveljavljene sheme moških vojakov.

Angels Hung from the Arches of Heaven je album, ki ga je težko kategorizirati v eno izmed dominantnih zvrsti v pečatu Goatwhore, ki so bile naštete v prvem odstavku te recenzije. Z izjemo ekstremnosti, ki je skupni imenovalec vsem pesmim na albumu, se razne zvrsti, ki so tipične za ekstremni metal, ves čas prepletajo v pesmih in lahko torej združijo poslušalce več različnih žanrov. Angels Hung from the Arches of Heaven je tako primeren prav za vsakega ljubitelja ekstremnih zvrsti metala.

SORODNE VSEBINE:
28. 7. 2022Na sceno se vračajo Goatwhore / Novice
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
24. 11. 2022
Exhumed - To the Dead
Recenzija
23. 11. 2022
Hei’an - imago
Recenzija
18. 11. 2022
Cronica - Ukony
Recenzija
16. 11. 2022
Buss - Aroused
Recenzija
11. 11. 2022
Iz Ropotarnice: Saturnus - Paradise Belongs to You
Recenzija
9. 11. 2022
Hangar 55 - Asylum
Recenzija
8. 11. 2022
Kampfar - Til klovers takt
Recenzija
7. 11. 2022
Inflected - The Abode Of The Damned
KONCERTI & FESTIVALI
1. 12. 2022
KoD: Maskardh, Sovrag, Okl's FruitLoops
Orto Bar, Ljubljana
1. 12. 2022
Holy Mother, Zaria
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
2. 12. 2022
Straightline, Jegulja, Vulvarine
Menza Pri Koritu, Metelkova, Ljubljana
3. 12. 2022
Nile, Krisiun, In Element, Wrath Of The Nebula
Orto Bar, Ljubljana
4. 12. 2022
Nightwish, Amorphis, Turmion Kätilöt
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
5. 12. 2022
Heilung, Eivør, Lili Refrain
L56, Ljubljana