Na današnji dan
1987
Testament debitirajo z albumom The Legacy
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

24. 5. 2021
Mark Datter - Deathswing
samozaložba, 2021

Mark Datter je samostojni projekt Mateja Voglarja, ki ga (slovenski) metalski svet pozna predvsem po njegovem udejstvovanju v Snøgg in Carnifliate, medtem ko se Mateja povezuje tudi z imeni, kot so The Stroj, s0n667, Mr. Van Punk, De Viant DJ (Sikk.ru), Krvava Rosa, Entheogen. Iz vsega naštetega je možno razbrati, da je Matej glasbenik s širokim spektrom ustvarjanja, zaradi česar njegov country, grunge, metal, rock, folk projekt z imenom Mark Datter sploh ne preseneča. Sicer pa je Matej kot kantavtor in tekstopisec pod tem imenom že tudi nabral nekaj skromnih odrskih izkušenj, zato je povsem mogoče, da ste se morebiti ob to ime že kje spotaknili.

V času prve karantene, se pravi od marca do maja lanskega leta, pa se je Matej pod imenom Mark Datter lotil malo drugačnega projekta, in sicer je preuredil nekaj pesmi velenjske death metal/grindcore zasedbe Carnifliate. Matej je v ta namen izbral pesmi, ki so nastale, preden se je sam pridružil brutalnežem, kar dejansko pomeni, da ni priredil pesmi, ki bi jih tudi sam pomagal ustvariti. Album Deathswing vključuje pet pesmi s prvenca Slaughterlust in eno z drugega albuma Disgusting Festivities.

Če res dobro poznate komade od Carnifliate, boste te tudi prepoznali na Deathswing. A ne mislite, da je ta naloga povsem enostavna, kajti recenzirani album nima z metalom, kaj šele z death metalom, sploh nobene veze več. Še najbolj metalsko morda zveni vokal, ki je predrugačen z efektom, ki spominja na megafon, medtem ko saksofon, nedistorzirana kitara in bobni ustvarijo 15-minutno funky swing zabavo, katere namen je širjenje dobrega vzdušja in volje.

Če želite kot pravi dedec spiti kozarec izbrane žgane pijače ob sofisticirani glasbi in izgledati kul ali kot mična deklina nekajkrat v ritmu zaviti z boki, si privoščite akademskih petnajst v družbi ploščka Deathswing.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
21. 4. 2024
1914, White Ward, Funeral Pile, Three Eyes Of The Void
Backstage, München, Nemčija
21. 4. 2024
Grima, Ultar
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
22. 4. 2024
Ozric Tentacles, Silas & Saski
TrainStation SubArt, Kranj
23. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 4. 2024
Consumer, Trigger
Kontejnr, Postojna
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana