NAGRADNE IGRE
Traja do: 15. 5. 2022
Traja do: 14. 5. 2022
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

22. 10. 2021
Ministry - Moral Hygiene
Nuclear Blast, 2021

Jourgensen in kolegi se tri leta po zadnji izdaji AmeriKKKant vračajo na svetovni glasbeni trg, kot napovedano tukaj.

Za skupino je bila vedno značilna določena stopnja provokacije in družbenega komentarja, zapakiranega v solidno industrial glasbo, ki je namreč stičišče težjega metala, elektronskih zvokov in številnih vzorcev, vzetih iz poročil ter političnih govorov. Zvočna slika, ki se nam prikaže, je distopična, obupana in srdita, a se prav tako ne odreka tudi določenim potezam parodije, ki izpostavljajo manipulacijo, ki smo ji podvrženi s strani medijev. Številčnost elementov, prevzetih iz elektronske glasbe, orisuje shizofren svet, kjer smo se ljudje odrekli določeni meri človeškosti za poenostavljeno življenje. To življenje pa seveda ni idealno, bolj je podobno dejanski nočni mori, v kateri dajejo bobni in kitare ritem za marširanje, medtem ko se hripav glas Jourgensena ter glasovi iz raznih posnetkov prepletajo v kibernetičnih halucinacijah, kar se da lepo slišati v pesmi Disinformation, ki so jo Ministry izdali tudi kot single in jo lahko poslušate tukaj.

Dodana vrednost albuma so nedvomno gostujoči glasbeniki: slavni raper in DJ Arabian Prince v prvi pesmi Alert Level, Jello Biafra v Sabotage is Sex, Billy Morrison v priredbi slavne pesmi skupine The Stooges, Search and Destroy, ki je v reinterpretaciji Ministry upočasnjena in skoraj eterična, a kljub večjemu deležu melodike vsekakor bolj temačna in anksiozna. Search and Destroy je tudi nekakšna razpolovnica albuma, po kateri postane glasba še dodatno kaotična, distopična in (morda pre)nasičena z vokalnimi vzorci, ki pa odlično služijo pri slikanju atmosfere in vzdušja albuma. V kolikor je na albumu prisoten družbeni komentar, se skupina dotika tudi covid tematike, v popolno totalno industrialni, skoraj celotno elektronski Death Toll, ki tekoče preide v zadnjo TV Song #6, za zaprtje albuma v primernem paranoičnem vzdušju.

Album je solidno zgrajen in izredno poslušljiv v svoji celoti, deluje pa lahko kot dokazilo, da so Ministry kljub preteklim problemom s postavo (predvsem kar se tiče kitaristov) še kako aktivni in sposobni dostave kakovostnega izdelka, ki bo težko kogar koli pustil ravnodušnega.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 5. 2022
Rammstein - Zeit
Recenzija
18. 5. 2022
Batushka - Maria (kompilacija)
Recenzija
17. 5. 2022
Sakis Tolis - Among The Fires of Hell
Recenzija
13. 5. 2022
Kampfar - Urkraft (EP)
Recenzija
6. 5. 2022
Iz ropotarnice: Def Leppard - On Through The Night
Recenzija
5. 5. 2022
Abbath - Dread Reaver
Recenzija
4. 5. 2022
Meshuggah - Immutable
Recenzija
22. 4. 2022
Animals as Leaders - Parrhesia
KONCERTI & FESTIVALI
20. 5. 2022
Dickless Tracy, Morost
MC Kotlovnica, Kamnik
21. 5. 2022
Ape Shifter, Jegulja, Hoba
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
22. 5. 2022
Fit For An Autopsy, Enterprise Earth, Great American Host, Sentinels
Orto Bar, Ljubljana
22. 5. 2022
Iron Maiden, Lord of the Lost
Arena, Zagreb, Hrvaška
24. 5. 2022
Tool
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
25. 5. 2022
Red Roll, Soulcase
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor