Na današnji dan
1998
King Diamond izdajo osmi album Voodoo
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 2. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

16. 7. 2021
Razvalina - Smrt Živečega (EP)
samozaložba, 2021

Domači death metal trio izdaja studijski prvenec, EP z naslovom Smrt Živečega. Domačo zasedbo, ki jo je Tina predstavila v novički, sestavljajo izvežbani glasbeniki slovenske scene, ki so že aktivni v drugih bandih, kot na primer Glista, Panikk, Decage, Licence to Hate, itd.

Smrt Živečega uvaja komad Agresor, katerega začetni riff kar napade poslušalca. Že prve sekunde vsebujejo vse, kar bi lahko pričakovali od death metala: hitrost, tehniko, brutalnost. Glasba rahlo spominja na stare Morbid Angel in na splošno na starejšo šolo death metala, brez kompromisov. Produkcija, za katero je poskrbel Denis Mauko iz Negligence studia, se podaja perfektno glasbenemu stilu: zvesta je surovosti žanra, a je istočasno čista in glasna, kot je to mogoče s sodobno tehnologijo. Drugi komad Ne pripada nadgrajuje glasbeno agresijo, ki jo je že nakazal Agresor. Kot je iz naslovov razvidno, so besedila napisana v slovenščini in so kljub growlu razumljiva.

Besedila so komentar na trenutno lokalno (in svetovno situacijo) ter jo podajajo z zdravo dozo cinizma in jeze. Smrt Živečega je v tem smislu izdelek tega težkega časovnega trenutka, v katerem prevladujeta strah in nezaupanje do sočloveka, kar nas potiska v izolacijo, medtem ko se nabrekli egi, ki vodijo svet, borijo za oblast in kapital. Na EP-ju skupina jasno opisuje pogubo, proti kateri maršira človeštvo, brez obzira do ostalega življenja na planetu. Vsebina je podana mojstrsko: več kot očitno je, da so člani te nove skupine vsekakor že veterani z dolgo kilometrino, pesmi so strukturirane smiselno in odigrane perfektno, besedila pa že kar mejijo na poezijo, kar je razvidno tudi iz besedilnega videa singla Kužen sistem.

Skratka, Razvalina so izdali mali biser, ki ga lahko sprejmemo kot dokaz, da tudi iz težkih situacij lahko nastane kaj dobrega, če so energije ljudi pravilno usmerjene v jasen cilj. Ekipi gre torej čestitati za odličen izdelek, ki bo marsikaterega poslušalca navdušil v pričakovanju na bandove prve koncerte.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
23. 2. 2024
Vitriol - Suffer & Become
Recenzija
22. 2. 2024
Goragorja - Monokrom
Recenzija
20. 2. 2024
Troll - Trolldom
Recenzija
16. 2. 2024
Iz zakladnice: Varathron - The Crimson Temple
Recenzija
15. 2. 2024
Voltumna - For Death Is Fate (EP)
Recenzija
14. 2. 2024
Sorrow - Dead Space
Recenzija
9. 2. 2024
Dominum - Hey Living People
Recenzija
7. 2. 2024
Brujeria - Esto Es Brujeria
KONCERTI & FESTIVALI
24. 2. 2024
Burial, Ensanguinate
Klub eMCe plac, Velenje
24. 2. 2024
Human Host Body, Omega Sun, Guattari, Paranoise, NOAIR
Center mladih Koper
29. 2. 2024
Suicide Silence
Dürer Kert, Budimpešta, Madžarska
29. 2. 2024
Hard Rock Night: Guilty Of Joy, Life On Display
Orto Bar, Ljubljana
29. 2. 2024
KoD: Spirits of Stygia, Smedja in Smetke, Čarne Marjetice
Menza pri Koritu, Ljubljana
1. 3. 2024
Thy Light, Afraid of Destiny
Orto bar, Ljubljana