RECENZIJE

11. 8. 2021
Rhapsody of Fire - I'll be Your Hero (EP)
AFM Records, 2021

Tržaški power metalci Rhapsody of Fire so po nekajmesečni tišini spet pokazali znake, da se v bandu marsikaj dogaja. Kratkometražni album I'll be Your Hero naznanja prihajajoči album Glory of Salvation, ki bo izšel 26. novembra 2021. Pesem I'll be Your Hero bo deseta po vrsti na albumu in je bila izbrana za promocijo v obliki EP-ja.

EP I'll be Your Hero je odlična izbira za promocijo, saj nepoznavalcu predstavi glavne značilnosti, ki jih lahko pričakuje od banda. Od hitrejših do počasnejših oblik pesmi ter seveda pesmi, ki so bile posnete v živo, ter kar trijezična priredba pesmi The Wind, the Rain and the Moon, in sicer v italijanščini, španščini ter francoščini, kar nekoliko popestri pesem, ki je bila že slišana. Prva pesem je seveda kar I'll be Your Hero. Zelo prepričljiva pesem v popolnem slogu Rhapsody of Fire. Ključ pesmi so kitare in bobni, ki popolnoma določajo njen razvoj, vokali pa se dobro usedejo na pripravljeno podlago in sledijo dinamiki. Simfonični elementi, ki so značilnost skupine, v pesmi delujejo bolj kot dodatek, ki povzpne pesem na višji nivo. Sledi Where Dragons Fly, ki je bila že prisotna kot bonus track na japonski izdaji predhodnika The Eighth Mountain. Slog te pesmi je popolnoma drugačen, saj nas popelje v bolj epske in srednjeveške mirne vode z zelo počasnim ritmom. Sledita še dve uspešnici s predhodnika, in sicer Rain of Fury in The Courage to Forgive, tokrat v živi izvedbi, kar je odlična promocija še dejanskih, vrhunskih sposobnosti glasbenikov zasedbe.

I'll be Your Hero je torej album, ki predstavlja novejše Rhapsody of Fire v smislu najsodobnejše zasedbe. Čeprav je EP s svojimi 40 minutami nekoliko daljši in že na meji do albuma, je sestavljen tako, da vključi vse glavne značilnosti stila Rhapsody of Fire, kar je seveda odlično za vse tiste, ki se že pripravljajo na izid novega albuma.

SORODNE VSEBINE:
20. 6. 2008Rhapsody Of Fire / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 10. 2021
KoD: Smrt, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
30. 10. 2021
Graveyhard, Terminal Disease
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana