RECENZIJE

3. 5. 2021
Sovrag - Tribute To Death (EP)
samozaložba, 2021

Sovrag so povsem sveža petčlanska zasedba, ki je zapisana starošolskemu melodičnemu blackened death/thrash metalu. Zasedbo sestavljajo kitarista Boštjan Ivančič in Marko Krulič, bobnar Jan »Volkun« Dobre, basist Erik Vukmirovič ter pevec Luka Orel. Fantje so se lani odločili, da pod skupnim imenom združijo kreativne moči, plod teh moči pa je prvi studijski polvečerec, ki nosi naslov Tribute To Death.

Prva stvar, ki sem jo pri tem izdelku opazil, je njegova naslovnica. No, to sem opazil že dolgo nazaj, ko smo jo objavili na našem portalu, a zaradi tega je ne omenjam zdaj na tem mestu. Ob prvem pogledu nanjo sem kljub spremnemu besedilu, da je band zapisan melodičnemu metalu, pričakoval, da bo zasedba ponudila bolj surovo in mračno različico metala. Že intro z naslovom Bitter End pa izda, da je kvintet svoje mrke misli lepše zapakiral, kot sprva zgleda.

Tribute To Death se sicer besedilno dosti ukvarja s smrtjo, toda s konkretno dozo melodike je ta posredovana na dosti lahkotnejši način, kot bi človek pričakoval. Toda, lepo prosim, dragi bralci, ne mislite zdaj, da je EP Tribute To Death kakršna koli folklorna veselica. Tribute To Death je skupek štirih pesmi, ki nas preko jazzy swing uvoda ponese v melodične death/thrash metal vode, ki me osebno zaradi (na trenutke tudi orientalsko) melodične lead kitare najbolj spominjajo na tolminske Devil's Bridge in njihov album He Is Crossing. Komadi gredo relativno hitro v uho, kjer pa ne odmevajo samo zaradi nalezljivih riffov, temveč predvsem zaradi kitarskih solaž, ki so v mojih ušesih največja oziroma tista prava dodana vrednost tega izdelka. Tem ob bok pa bi postavil še zelo všečno dvoglasnost kitar, sploh zaključni del zadnjega komada End of the Line preseneti z blast beatom ter hitrim riffom v kombinaciji s prav tako hitro visokotonažno solažo, preden vse skupaj preskoči v bolj umirjeno melodično obliko. Epsko!

SORODNE VSEBINE:
14. 5. 2021Na Črno Loko prihajajo Sovrag / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 10. 2021
KoD: Smrt, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
30. 10. 2021
Graveyhard, Terminal Disease
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana