Na današnji dan
1992
Metallica izdajo svoj največkrat predvajani komad Nothing Else Matters
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

21. 11. 2000

AC / DC

Stadthalle, Dunaj, Avstrija / 21. 11. 2000

So stvari v življenju, ki jih je pač treba narediti: hoditi v vrtec, si nehat striči lase, se izpisati iz šole, umreti in iti na koncert AC/DC. Ratal je – zdaj mi sledi samo še predzadnje!!!
Gremo od začetka: tokrat smo šli na koncert z agencijo Poorky, z avtobusom, za velik denar. Bilo pa je treba zjutraj zgodaj vstati (tokrat brez mačka, yes!!!), ker smo štartali sredi noči (natančneje ob 8.00 zjutraj).
Paranoidovci smo bili na busu št. 1 (ker nismo hoteli česa zamuditi, smo se prijavili med prvimi), seveda med največjimi odtrganci in legendarnim vodičem (Torba, ti si car). Tam enkrat sredi popoldneva nam je uspelo priti na Dunaj, natančneje pred Stadthalle. Začetek koncerta je bil ob 19.30, vhod pa uro pred tem. Dobili smo neke čudne karte, na katerih je pisalo "For Slovenian and Croatian passport holders only", v praksi pa je pomenilo, da so nas strpali na tribune. Stadthalle je “velika za popizdit” in ima več vhodov, da smo našli pravega pa je bil potreben kar dolg sprehod.
Torej – “namontirali” smo se na tribune, zgledalo je kot na nogometni tekmi in začelo se je. Najprej je nastopila predskupina - kdo so bili in kaj so se trudili igrati me niti malo ni zanimalo, ker so bili zanič.
No ja, pa smo le dočakali - You Shook Me All Night Long in AC/DC so bili na odru. Na odru (ki je bil velikanski, z mostom med publiko) so bili tudi veliki zasloni, na katerih so prikazovali koncert ali pa odlomke iz videospotov. Da vam malo otežim branje bom naštel zaigrane komade po vrstnem redu: You Shook Me All Night Long, Stiff Upper Lip, Shot Down In Flames, Thunderstruck, Hell Ain´t A Bad Place To Be, Hard As A Rock, Shoot To Thrill, Rock´n ´Roll Ain´t Noise Pollution, Safe In New York City, Bad Boy Boggie, Hells Bells, Get It Hot, The Jack, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Back In Black, Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, Let There Be Rock, TNT, For Those About To Rock.
AC/DC se glede svojega nastopa niso prav nič spremenili. Še vedno energično, profesionalno, z rekviziti, v glavnem dobro in po starem. Res, presenetljivo da jim kljub njihovim letom ne manjka energije. Aja, rekviziti: kot vedno je tudi tokrat bil v igri zvonec na Hells Bells, pa dvigovanje Angusa na čudnem dvigalu, ni šlo brez Angusovega striptiza, tudi teta Rosie se je napihnila na odru, na koncu pa seveda (ob komadu For Those About To Rock) spektakularno pokanje topov.
Pač, AC/DC so vedno bili AC/DC - edini, pravi in nenadomestljivi. Sploh pa njihovi nastopi - to je Rock "N" Roll!!!

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
26. 10. 2017Umrl je George Young / Novice
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
Reportaža
10. 4. 2024
Mr. Big / Jared James Nichols
Reportaža
8. 4. 2024
Angelus Apatrida / Battlecreek
Reportaža
5. 4. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024, 2. dan
Reportaža
4. 4. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024, 1. dan
Reportaža
2. 4. 2024
Cvinger / Marax
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana