Na današnji dan
1986
Ozzy Osbourne izda album The Ultimate Sin
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 2. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

29. 10. 2012

Dickless Tracy / Embrace Of The Violent

Dvorana Gustaf, Maribor / 27. 10. 2012

Po neuspelem prvem poskusu oživitve mariborske ekstremne metal scene pod imenom Death Upon The Living Vol. 1, v okviru katere so nastopili Smashed Face, Esazlesa, Ferocious Mind, Obnounce in Vasectomy, so se v društvu AGD Gustaf konec meseca oktobra odločili za nov poskus. Tematski večeri zdaj nosijo naslov Night Of Mental Cramps, otvoritev metalskih koncertov, ki naj bi se v bodoče odvijali mesečno, pa sta tvorili brežiški death metal zasedbi Dickless Tracy in Embrace Of The Violent. Med kratkim pogovorom s pobudnico in organizatorico udarnega sobotnega koncerta sem izvedel še, da naj bi ponovitev, se pravi Night Of Mental Cramps Vol. 2, zaživela še do konca tega leta, morda celo do konca novembra. Takrat naj bi nastopila še ena slovenska zasedba z dolgo in bogato zgodovino, toda zaradi trenutne negotovosti v zvezi s podrobnostmi okoli nastopa naj ime zaenkrat ostane neizrečeno. Ko bo vse dogovorjeno med organizatorjem in bandom in bo datum potrjen, vas bomo o tem na našem portalu seveda nemudoma obvestili. Do takrat pa računajte, da se bo ponovitev zagotovo zgodila, si rezervirajte za koncert en večer časa ter se prikažite na prizorišču v čim večjem številu, saj je bil pogled na okoli tridesetglavo publiko med sobotnim koncertom precej žalosten. Tale skromni poziv je namenjen predvsem mariborskim in drugim štajerskim, koroškim ter seveda tudi prekmurskim in vsem ostalim zainteresiranim metalcem, ki svojim ušesom radi privoščijo urico ali dve kakovostnega metala. Naj torej Maribor ponovno zaživi v žaru metalskih koncertov, kakor se to zadnja leta dogaja po vseh drugih večjih slovenskih mestih.
No, dovolj o postranskih zadevah, posvetimo se zdaj koncertu, ki je bil, in publiki, ki je prišla. V okviru praznovanja svoje petnajste obletnice so tri tedne po nastopu v ormoškem Unterhundu v Maribor priromali Dickless Tracy, ponovno z Embrace Of The Violent, a brez Zaprtega Oddelka. Okoli enajstih zvečer so končno na oder stopili Embrace Of The Violent, tokrat še bolj samozavestni in dinamični. Oboje zna biti, kot sem kasneje izvedel od pevca, posledica dejstva, da bandu po nastopu ni bilo treba z avtom domov in je tako bilo popitega nekoliko več piva kot zadnjič. Poleg glasnega spahovanja v mikrofon so se mladi Brežičani predstavili z repertoarjem v drugačnem vrstnem redu, medtem ko je vse drugo ostalo nespremenjeno: pevec je energično odkrival vse kotičke odra, pri tem mu je pomagal nič manj dinamični in poskočni basist, kitarist se je ponovno všečno sprehajal po vratu kitare gor in dol, medtem ko je za glasbeni minimalizem poskrbel bobnar. I Prevail in What Is Real, zadnja dva komada nastopa, sta me tokrat nedvomno najbolj navdušila, deloma tudi zato, ker so med What Is Real, če se ne motim, tudi prvič med celotnim nastopom zazveneli dvojni bass bobni. Kar se mene tiče, še več tega!
Setlista Embrace Of The Violent: Without Motion, Human Stupidity, They, A Place To Thrive, Insanity, Lying World, Lies, Mind Reset, The Demon, I Prevail, What Is Real.
Po kratkem premoru je nato okoli polnoči na oder stopil glavni band večera, Dickless Tracy. Ti so v Gustafu zaigrali repertoar petnajstih komadov, in sicer ponovno v celoti novi, še neizdani četrti album ter nekaj komadov z njegovih predhodnikov. Repertoar je zajemal skladbe v enakem vrstnem redu kot v Ormožu, predstavljanju novega albuma pa je band po sedmem komadu dodal še, drugače kot v Unterhundu, Halls Of Sickness in Dark Waters, nastop pa nepričakovano zaključil s poslastico, če se ne motim, Incubator Of Death. Ker mi je Tegla pred koncertom izdal setlisto in sem torej vedel, kaj me čaka, sem se odločil za spremljanje koncerta sede. Na ta način sem se lahko bolje osredotočil na nove komade, od katerih so mi v spominu ostali Beautiful Yet Deformed in Realm Of Fools. S prvo, Beautiful Yet Deformed, Dickless Tracy izkazujejo največjo mero napredka in razvoja v svoji glasbi. Za dodatno presenečenje so starejši Brežičani poskrbeli proti koncu nastopa: Med Realm Of Fools je oder zapustil drugi kitarist (bogsigavedi zakaj in kam je šel), pesem Boneyard pa je na vokalih prevzel mladenič, ki se je pred tem med njihovim nastopom poigraval z lučmi v dvorani in tako nase pritegnil ne le pozornost preostale publike, temveč tudi varnostnika. In kako je sicer publika reagirala na nove komade? Podobno kot v Ormožu, izstopali sta le dve mladenki, ki sta vidno s celim telesom uživali v vsaki skladbi, medtem ko smo ostali (razen redkih izjem) spremljali koncert z zadržanim, statičnim headbanganjem.
Setlista Dickless Tracy: Tomb Of Doom, Revenants, Nuklearna Država, Maze Of Lust, Ever Haunting Presence, Beautiful Yet Deformed, Reincremation, Halls Of Sickness, Dark Waters, Virus, Anathema, The New Domination, Realm Of Fools, Boneyard, Incubator Of Death.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
5. 2. 2024Stone Horns / Terminal Disease / Reportaže
20. 1. 2014Dickless Tracy / Novice
10. 1. 2006Dickless Tracy / Novice
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
21. 2. 2024
Kataklysm / Fleshgod Apocalypse / Stillbirth
Reportaža
13. 2. 2024
Tribute to Paranoid 25: Eruption / Dickless Tracy
Reportaža
12. 2. 2024
KHNVM / Damnation
Reportaža
6. 2. 2024
Hoba / Woygn / Ayd
Reportaža
5. 2. 2024
Stone Horns / Terminal Disease
Reportaža
25. 12. 2023
Nubivagant / Kamra / Pyra
Reportaža
22. 12. 2023
Kraanium / Brutal Sphincter / Glista
Reportaža
21. 12. 2023
Eindhoven Metal Meeting 2023, 2. dan
KONCERTI & FESTIVALI
23. 2. 2024
Voltumna, Taste of Plague
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
23. 2. 2024
Etienne Von Chelleri, Løben
KIŠD, Izola
24. 2. 2024
Burial, Ensanguinate
Klub eMCe plac, Velenje
24. 2. 2024
Human Host Body, Omega Sun, Guattari, Paranoise, NOAIR
Center mladih Koper
29. 2. 2024
Suicide Silence
Dürer Kert, Budimpešta, Madžarska
29. 2. 2024
Hard Rock Night: Guilty Of Joy, Life On Display
Orto Bar, Ljubljana