Na današnji dan
1987
Testament debitirajo z albumom The Legacy
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

10. 2. 2001

Desintegrator / Root A’ Balluta / Metalizator / Black Souls

Bar Kekec, Skopo pri Sežani / 10. 2. 2001

“Ej, a veste, da je na Primorskem en koncert?” “Eh, predaleč!” sem slišal nekaj dni pred koncertom. Nekaj pa se nas je le odločilo, da zadevo počekiramo.
Skopo. Aha, kje je že to?!? Ok, najdemo vasico na zemljevidu, nekako naštudiramo pot in se odpravimo na pot. Ne vem od kje, ampak imeli smo občutek, da se stvar začne ob 20.00, tako da smo se iz naših krajev odpravili dve uri prej. Pot do Sežane je bila hitra, tam smo seveda zgrešili pravi izvoz, ker je pomenilo vožnjo po razriti Sežani. Kmalu smo prispeli do Skopega in na naše začudenje je bila čez dobrih 500m že tabla, ki je označevala konec vasi. Kaj se naredi v takem primeru? Poišče se najbližjo vaško gostilno, tam bodo gotovo vedeli, kaj se dogaja. In res, tam smo dobili navodila, kako se pride do koncertnega prizorišča. “Pri orehu levo, pa ene 2 km naravnost,” je dejal prvi domačin, drugi ga je takoj popravil “Ne 2 km, 500m”. No, oba sta se zmotila; Bar Kekec, kjer je bil koncert, je bil nekje vmes.
Kot že rečeno smo se na pot odpravili zgodaj in tako smo bili v dvorani pred osmo uro. Po navdušenem sprejemu so nam povedali, da se koncert začne ob 22. uri. “Aha…imamo 2 uri časa. Kje je bar?” Tam smo zabili tisti 2 uri, medtem pa so imeli bandi soundcheck.
Koncert se je začel ob napovedani uri, prvi so bili na vrsti death metalci Black Souls. Soliden nastop, manjkal je boljši odziv publike, a to se prvi skupini dogaja dostikrat (ko folk še ni pijan). Vzrok za manjši odziv je tudi to, da so igrali svoje komade, ki jih občinstvo ne pozna. Po krajši pavzi so nastopili organizatorji koncerta – Metalizator. Fantje skupaj igrajo šele nekaj mesecev, zato se je poznala neuigranost (zaostajanje bobnov in podobne napake). Fantje pa si vsekakor zaslužijo veliko pohvalo za izbor komadov!!! Igrali so namreč priredbe kot so Ride The Sky, The Trooper, Hallowed Be Thy Name, Am I Evil… in nam posvečeni Paranoid. Med njihovim nastopom je bilo v dvorani že več ljudi, a le-ta vseeno ni bila polna. Kot tretji so nastopili thrasherji Root A’ Balluta. Po začetnih problemih z bobni (bobnar je levičar, bobni pa se niso dali nastaviti za levičarja) so začeli, odigrali nekaj svojih komadov in par priredb Metallice (med drugimi tudi Cliffov solo – Anesthesia). Skupini je kljub pozni uri uspelo dobro ogreti publiko. Med njihovim nastopom pa se je zgodila “katastrofa” – zmanjkalo je piva in kmalu še Uniona (čeprav je bila cena kar lepo zasoljena – še posebej glede na kraj dogajanja). Kot kaže v baru niso pričakovali takšnega navala.
Po nastopu Root A’ Ballute se je občinstvo začelo opazno krčiti in kmalu je ostalo le še malo ljudi. Ali je vzrok za to pozna ura ali pomanjkanje alkohola, ne bomo nikoli izvedeli.
Zadnji so nastopili Desintegrator, ki so zelo presenetili. Opravičili so nastop kot zadnja skupina, saj se je kvaliteta bandov stopnjevala od začetka do konca koncerta. Band je malo pred tretjo uro končal nastop in takrat je bila v dvorani le še peščica ljudi, pa še ta jo je po koncertu takoj ucvrla domov. Tako smo ostali skoraj sami in ni nam preostalo drugega, kot da tudi mi dvignemo sidro in odjadramo domov.
Splošen vtis koncerta je bil zelo pozitiven. Ozvočenje je bilo dobro (boljše kot na nekaterih dosti večjih prireditvah), skupine so dobro opravile svojo nalogo. Grajo si zasluži le gostilničar, ker je imel premajhne zaloge pijače. Bo pa vsaj vedel za naslednji koncert.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
3. 6. 20022. Orto Metal Fest / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
Reportaža
10. 4. 2024
Mr. Big / Jared James Nichols
Reportaža
8. 4. 2024
Angelus Apatrida / Battlecreek
Reportaža
5. 4. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024, 2. dan
Reportaža
4. 4. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024, 1. dan
Reportaža
2. 4. 2024
Cvinger / Marax
KONCERTI & FESTIVALI
21. 4. 2024
1914, White Ward, Funeral Pile, Three Eyes Of The Void
Backstage, München, Nemčija
21. 4. 2024
Grima, Ultar
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
22. 4. 2024
Ozric Tentacles, Silas & Saski
TrainStation SubArt, Kranj
23. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 4. 2024
Consumer, Trigger
Kontejnr, Postojna
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana