Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 4. 2024

Z EP-jem We Are, We Remain... se po 12-letnem studijskem zatišju vračajo poljski black/death metalci North. EP bo izšel 29. aprila pri Pagan Records in bo prinesel pet komadov:

Czas by powstali
Stulecia we krwi
Horda duchów
Hymn to Winter
A Fine Day to Die (Bathory cover)

18. 3. 2024

Veljak norveške black metal scene Abbath se letošnje poletje znova odpravlja na turnejo po Evropi. Turneja z imenom Return to the Raven Realms Tour bo nekaj posebnega zlasti zaradi tega, ker se bo Abbath z bandom sprehodil skozi cel katalog komadov, ki jih je kot član legendarnih Immortal soustvaril med 1992 in 2009. 1. avgusta se bo karavana ustavila tudi na Dunaju, in kot pravi Abbath, bo celotna turneja nekaj posebnega:

»I can’t wait to get back on stage this summer to perform some old favorites that I haven’t played for a long, long time. Mark my words – it’s going to be loud and epic!«

21. 2. 2024

Laibach so včeraj najavili nastop na letošnjem češkem metal festivalu Brutal Assault. V nastop bodo vključili Opus Dei set ter best of komade. Festival se bo odvil med 7. in 10. avgustom, med nastopajočimi pa se letos najdejo Abbath, Behemoth, Cynic, Deicide, My Dying Bride, Testament in drugi.

Avtorica: Tina Urek
12. 2. 2024

Italijanska epic/viking metal zasedba Apocalypse bo znova izdala prvenec Si Vis Pacem, Para Bellum. Ta bo izšel 24. marca s pomočjo Earth and Sky Productions na vinilu, medtem ko lahko v YouTubu preverite prenovljeno različico komada Gloria et Mortem, ki bo del te izdaje. Mastering je opravil Micke Moberg, ki je sodeloval tudi pri zadnjih albumih Bathory.

22. 1. 2024

Legendarni norveški progresivci Lucifer Was bodo po osmih letih studijskega zatišja izdali osmi album, ki bo nosil naslov En Fix Ferdig Mann. Album bo izšel 15. marca pri Apollon Records Prog in naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Arabs In Aspic, Popol Ace, Deep Purple, Jethro Tull, Ruphus, Uriah Heep, zgodnji Black Sabbath in zgodnji Queen. Več informacij sledi.

27. 11. 2023

V začetku meseca smo poročali, da so bili za češki festival Brutal Assault 2024 napovedani Satyricon. Konec prejšnjega tedna je organizator objavil nov paket nastopajočih, pri čemer je izpostavil black metal zasedbo Abbath, ki bo nastopila s komadi od Immortal.

Poleg tega so bili napovedani še: Triumpf Of Death, ki bodo igrali komade od Hellhammer, Tulus, Khold, Dødheimsgard (DHG), Ved Buens Ende, Darvaza, Primordial, Impaled Nazarene, Uada, Devil Master, Grand Magus.

Vse bande najdete v našem Napovedniku.

17. 11. 2023

Kanadski black/death metalci Ceremonial Bloodbath bodo danes pri Sentient Ruin Laboratories izdali svoj drugi studijski album Genesis of Malignant Entropy.

14. 11. 2023

Islandski black metalci Nyrst bodo 8. decembra pri Dark Essence Records izdali svoj drugi album Völd. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Immortal, Misþyrming, Sinmara, Almyrkvi, Auðn, Svartidauði, Mgla in Bathory. Tracklista:

Völd
Sundra skal sálu
Hrímvíti
Fjalli∂ andar
Eilíft eldhaf
Drottnari nafnlausra gu∂a
Af fjarri ströndum

8. 11. 2023

Black/death metalci Panzerchrist so napovedali izdajo EP-ja z naslovom All Witches Shall Burn. Na izdaji bodo ti komadi:

Sabbath Of The Rat
A Stone For The Graveless
Satan Is Among Us
She’s A Witch

Avtorica: Tina Urek
7. 11. 2023

Kanadski black/death metalci Ceremonial Bloodbath predstavljajo komad The Boneless One kot drugi single s svojega drugega dolgometražca Genesis of Malignant Entropy, ki bo 17. novembra izšel pri Sentient Ruin Laboratories in prinaša vsega devet komadov:

The Ritual of Unholy Descent
Exhumation of the Ominous
Bloodlust Raids of Vengeance
The Boneless One
Loathing Swarm
Caustic Invocation
Dissonance of Morbidity
Mutilation of Sacrifice
The Invocation of the Tomb of Mankind

2. 11. 2023

Strigoi so na tej povezavi v celoti objavili svoj nov EP z naslovom Bathed In A Black Sun, ki uradno izide jutri pri Season of Mist.

Avtorica: Tina Urek
25. 10. 2023

Velikani simfoničnega black metala Dimmu Borgir sporočajo, da bodo 8. decembra pri založbi Nuclear Blast izdali album Inspiratio Profanus. Tokrat ne bo šlo za novo glasbo iz hiše Dimmu Borgir, temveč gre album priredb, ki jih je zasedba v vseh letih delovanja tako ali drugače posnela. Prednaročila za Inspiratio Profanus so že na voljo, že sedaj pa lahko prisluhnete prvemu komadu z albuma, in sicer znameniti klasiki od Venom. Seznam vseh komadov na ploščku je takšen

Black Metal (Venom)
Satan My Master (Bathory)
Dead Men Don't Rape (G.G.F.H.)
Nocturnal Fear (Celtic Frost)
Burn In Hell (Twisted Sister)
Perfect Strangers (Deep Purple)
Metal Heart (Accept)
Nocturnal Fear (Celtically Processed) (Celtic Frost)

10. 10. 2023

Angleški blackened death doom metalci Strigoi so objavili video za komad Bathed In A Black Sun. Prav tako se bo imenoval tudi njihov prihajajoči EP, katerega izid je napovedan 3. novembra pri Season Of Mist.

6. 9. 2023

Velikan black metala Abbath se v začetku naslednjega leta odpravlja na turnejo po Evropi. Z njim se bodo na pot podali še Toxic Holocaust in Hellripper. Na priloženi sliki lahko preverite, kje boste lahko ujeli zasedbe v živo.

4. 9. 2023

Lombardijska black/death metal zasedba Vertebra Atlantis je pred nedavnim predstavila skladbo Frostpalace Gloaming Respite s svojega drugega dolgometražca A Dialogue With The Eeriest Sublime, ki bo izšel 20. oktobra pri založbi I, Voidhanger Records. Album obsega naslednje naslove:

Into Cerulean Blood I Bathe
Frostpalace Gloaming Respite
Drown in Aether, Sovereign of Withered Ardor
Cupio Dissolvi
In Starlike Ancient Eyes
Desperately Ablaze, from the Lowest Lair
A Dialogue with the Eeriest Sublime

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna