Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 12. 2023

Angleška doom zasedba Conan se je razšla z basistom Chrisom Feldingom. Ta je zapustil zasedbo, ker bi se rad posvetil drugim področjem v svoji karieri. Zasedba bo v kratkem razkrila novega basista.

Avtorica: Tina Urek
16. 10. 2023

Orto Bar bo danes zvečer zavit v doomerske melodije, saj bodo nastopili angleški doomerji Conan in sludge/doom metalci Lord Dying. Takšna je časovnica:

20.00 vrata
20.45 Lord Dying
21.50 Conan

4. 10. 2023

Progresivni sludgerji Lord Dying, ki jih bomo sredi tega meseca skupaj s Conan v živo lahko ujeli tudi pri nas, za naslednje leto napovedujejo izid četrtega albuma Clandestine Transcendence. Izšel naj bi 19. januarja, že zdaj pa je na voljo ogled videospota za prvi single I Am Nothing I Am Everything.

7. 7. 2023

Po štirih letih se v našo prestolnico vračajo britanski sluge/stoner doom veljaki Conan, tokrat po zaslugi ekipe Earsplitter in v družbi ameriških sludgerjev Lord Dying.

Vstopnice so že na voljo prek On Parole. V predprodaji znašajo 22 EUR, na dan koncerta pa 26 EUR. Za več informacij lahko dogodku sledite na Facebooku.

22. 8. 2022

Britanski sludge/stoner/doom metalci Conan so minuli petek pri Napalm Records izdali album Evidence of Immortality in objavili besedilni video za komad Ritual Of Anonymity s tega.

18. 7. 2022

Britanski sludge/stoner/doom metalci Conan bodo 19. avgusta pri Napalm Records izdali album Evidence of Immortality, ki med drugim prinaša tudi pesem Righteous Alliance.

15. 6. 2022

Conan bodo 19. avgusta pri Napalm Records izdali svoj šesti studijski dolgometražec Evidence of Immortality, ki prinaša naslednje komade:

A Cleaved Head No Longer Plots
Levitation Hoax
Ritual Of Anonymity
Equilibrium Of Mankind
Righteous Alliance
Grief Sequence

Za prvi single Levitation Hoax so posneli videospot.

2. 11. 2021

Britanski sludge/doom metal trio Conan na ogled ponuja animirani videospot za skladbo Paincantation z aktualnega albuma Existential Void Guardian, izdanega septembra 2018 pri založbi Napalm Records.

28. 5. 2021

V Berlinu živeči kanadski doomgaze dvojec Nadja je prejšnji teden pri Southern Lord Recordings izdal nov album z naslovom Luminous Rot, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Za mastering je bil zadolžen James Plotkin (Electric Wizard, Windhand, Conan, Sumac).

Luminous Rot prinaša naslednje skladbe:
Intro
Luminous Rot
Cuts On Your Hands
Starres
Fruiting Bodies
Dark Inclusions

27. 5. 2021

Ruska sludge/stoner metal zasedba Montezuma's Revenge je razkrila drugi single Sleeping Beauty (Exhumed) z novega albuma z naslovom S.W.I.M., ki bo izšel 23. julija pri založbi DTH Records. Za mastering je poskrbel James Plotkin (Khanate, Isis, Nadja, Conan).

Montezuma's Revenge so vokalist Andrey Kontuzov, kitarist/vokalist Ilya Boots, basist Andrey Gankin in bobnar Anton Yalovchuk.

16. 3. 2021

Britanski »jamski« doom metal trio Conan je objavil video za živo verzijo skladbe Battle In The Swamp z novega koncertnega albuma Live At Freak Valley, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Napalm Records.

4. 3. 2021

Kanadski blackened death/doom metalci Ischemic predstavljajo prvi single in otvoritveno skladbo Scabs s prihajajočega samonaslovljenega albuma, ki bo izšel 2. aprila. Štiričlanska zasedba iz Toronta se več kot očitno spogleduje s pogubnim početjem skupin, kot so Celtic Frost, Autopsy, Thorr's Hammer, Conan, Krallice, in Ahab.

Tracklista albuma je sledeča:
Scabs
Crawl Out Of Hell
Illusion Of Humanity
Scattering Garden

21. 1. 2021

Britanski doomerji Ungraven in severnoirski sludge/doom trio Slomatics bodo 5. marca pri založbi Black Bow Records izdali nov split 12" LP.

Ungraven že predstavljajo prvo skladbo, ki nosi naslov Onwards She Rides To A Certain Death. Trio iz Liverpoola poleg kitarista, vokalista in ustanovnega člana Jona Davisa (Conan) po novem tvorita še basist David Ryley (Fudge Tunnel) in bobnar Tyler Hodges (Tuskar).

Stran A:
Ungraven – Defeat The Object
Ungraven – Onwards She Rides To A Certain Death
Ungraven – Blackened Gates Of Eternity

Stran B:
Slomatics – Kaän
Slomatics – Proto Hag
Slomatics – Monitors

15. 1. 2021

Britanski doom metal trio Conan je objavil živo verzijo skladbe Satsumo s prihajajočega novega koncertnega albuma Live At Freak Valley, ki bo izšel 12. marca pri založbi Napalm Records.

Live At Freak Valley ponuja naslednje skladbe:
Gravity Chasm
Throne Of Fire
Thunderhoof
Battle In The Swamp
Hawk As Weapon
Satsumo
Foehammer
Total Conquest
Revengeance

14. 1. 2021

Britanska stoner/sludge metal zasedba Barbarian Hermit bo 29. januarja pri APF Records ponovno izdala debitantski album z naslovom One. V originalu je leta 2016 izšel kot EP, sedaj pa so mu dodali še neobjavljeno skladbo Through The Periscope Of The Deadly Sub, medtem ko je za remastering albuma poskrbel Chris Fielding (Conan, Primordial, Hooded Menace).

Barbarian Hermit so Mike Regan (kitara), Adam Robertshaw (kitara), Chris Wood (bas), Loz Brindley (bobni) in Simon Prato Scarlett (vokal).

One ponuja naslednje skladbe:
Mermaid
Tigerhorse
Burn the Fire
BEA
Alma
Widowmaker
Through The Periscope Of The Deadly Sub

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška