Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 3. 2022

Ameriški black metalci Chloranthy so objavili single Absolute Radiance. Pri tem gre za prvo razkrito pesem s prihajajočega albuma Solace in the Arms of Thy Beauty, ki bo izšel 8. aprila. Tracklista, ki naj bi nagovorila ljubitelje bandov, kot so Enslaved, Panopticon, Emperor, Deafheaven, Behemoth ali Dark Funeral, je takšna:

Old Friend
Fina
Bountiful Sunlight
Absolute Radiance
Paintress on the Waters of Yore

13. 7. 2021

Ameriška post-metal/shoegaze zasedba Deafheaven predstavlja single The Gnashing s petega studijskega albuma Infinite Granite, ki bo izšel 20. avgusta pri založbi Sargent House.

17. 6. 2021

Deafheaven so objavili vizualizer za skladbo Great Mass Of Color, prvi single s prihajajočega albuma Infinite Granite, ki bo izšel 20. avgusta pri založbi Sargent House.

Na producentskem stolčku je bil zopet Jack Shirley (Amenra, King Woman, Oathbreaker), s katerim so posneli vse dosedanje albume, medtem ko mu je tokrat na pomoč priskočil še devetkratni dobitnik Grammyja Darrell Thorp (Foo Fighters, Radiohead, Beck).

Tracklista je sledeča:
Shellstar
In Blur
Great Mass Of Color
Neptune Raining Diamonds
Lament For Wasps
Villain
The Gnashing
Other Language
Mombasa

30. 10. 2020

Finska blackgaze zasedba Einvigi predstavlja prvi single Sielulintu s prihajajočega studijskega prvenca, ki bo izšel 11. decembra pri založbi Inverse Records. Za fane Alcest, Amesoeurs in Deafheaven!

24. 3. 2020

Kitarist Alexi Laiho (ex-Children Of Bodom) in njegovi Bodom After Midnight je le eden od 12 novih bandov, ki so bili potrjeni za finski festival Tuska 2020. Poleg Alexija tvorijo zasedbo še Daniel Freyberg (ex-Children Of Bodom), Waltteri Väyrynen (Paradise Lost), basist Mitja Toivonen a.k.a. Middy Cruz (ex-Santa Cruz) in touring klaviaturist Lauri Salomaa.

Ostali dodani bandi so: Hexvessel, Metal De Facto, Dirt, Radiopuhelimet, Bloodred Hourglass, Beyond The Black, Survivors Zero, Crimson Sun, Smackbound, Wolfheart in Vesperith.

Program po dnevih pa zgleda zaenkrat tako:

Petek, 26. junij
Korn, Amon Amarth, Insomnium, Symphony X, Eluveitie, Belzebubs, Lost Society, Deafheaven, Skynd, Oceanhoarse, Hexvessel, Metal De Facto, Hacktivist, Midnight, Dirt, Mørket, Khroma
Sobota, 27. junij
Gojira, Bodom After Midnight, Jinjer, Mokoma, Baroness, Gaahls Wyrd, Vltimas, Oranssi Pazuzu, Radiopuhelimet, Bloodred Hourglass, Lähiöbotox, Beyond The Black, Survivors Zero, Crimson Sun, Kohti Tuhoa, Smackbound, Vorna
Nedelja, 28. junij
Faith No More, Deftones, Devin Townsend, Perturbator, High On Fire, Wolfheart, Vesperith, Humavoid

4. 2. 2020

Založba Hypnotic Dirge Records je pod svoje okrilje sprejela Bay Area zasedbo Forlesen, ki v svojem psihedeličnem glasbenem izrazu prepleta najrazličnejše vplive, kot so dark ambient, epic doom, slowcore in black metal.

Skupina, v kateri so se med drugim združili člani Lotus Thief, Botanist in Kayo Dot, bo 27. marca izdala svoj studijski prvenec z naslovom Hierophant Violent. Za snemanje, miks in mastering je bil zadolžen Jack Shirley (Deafheaven, Oathbreaker, Mamaleek) iz studia Atomic Garden.

13. 9. 2019
Po enem najboljših albumom desetletja, Sunbather, se na vrhuncu slave in z lani izdano četrto ploščo Ordinary Corrupt Human Love, ki vključuje tudi za grammyja nominiran single Honeycomb, k nam vračajo postmetalci Deafheaven! Zasedba bo nastopila v sklopu praznovanja 10. obletnice Kina Šiška v torek 17. septembra.

Oder si bodo delili s čustvi nabitimi posthardcorovci Touché Amoré, ki so nedavno izdali koncertni album 10 Years / 1000 Shows, ki je kot nalašč posnet ob deseti obletnici zasedbe, predvčerajšnjim pa še novi single Deflector.

Pred obema glavnima nastopajočima nas bo ogrela mlada zasedba Portrayal of Guilt iz Teksasa, ki je z lanskim prvencem nemudoma opozorila nase kot metalsko silo, na katero še kako velja biti pozoren. Konec avgusta pa so izdali tudi nov EP z naslovom Suffering Is A Gift.

V predprodaji so vstopnice po ceni 23 € še na voljo prek prodajne mreže Eventim in na spletu, na dan dogodka pa bo vstopnina znašala 25 €. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

13. 2. 2019

High On Fire so na 61. podelitvi grammyjev osvojili nagrado za single Electric Messiah kot najboljšo metal izvedbo.

V tej kategoriji so se za grammyja potegovali z Between the Buried and Me (Condemned to the Gallows), Deafheaven (Honeycomb), Trivium (Betrayer) in Underoath (On My Teeth).

Zasedba se je med govorom zahvalila tudi producentu Kurtu Ballouju in njihovemu pokojnemu managerju Nicku Johnu.

19. 7. 2018

Deafheaven so konec prejšnjega tedna pri založbi Anti- Records izdali novi studijski album z naslovom Ordinary Corrupt Human Love, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Youtube kanalu njihove založbe.

15. 6. 2018

Deafheaven predstavljajo skladbo Canary Yellow z novega studijskega albuma z naslovom Ordinary Corrupt Human Love, ki bo izšel 13. julija pri založbi Anti- Records.

20. 4. 2018

Ameriška post-black metal zasedba Deafheaven je objavila videospot za skladbo Honeycomb z novega studijskega albuma Ordinary Corrupt Human Love, ki bo na voljo 13. julija preko založbe Anti-.

Spisek skladb je sledeč:
You Without End
Honeycomb
Canary Yellow
Near
Glint
Night People
Worthless Animal

18. 7. 2017

Kitarski mojster Marty Friedman (ex-Megadeth, ex-Cacophony, ex-Hawaii) predstavlja skladbo Miracle s prihajajočega studijskega izdelka Wall Of Sound, ki bo izšel 4. avgusta pri založbi Prosthetic Records. Na novem albumu gostujejo tudi Jinxx (Black Veil Brides), Shiv Mehra (Deafheaven) in Jorgen Munkeby (Shining).

3. 8. 2016

Najnovejša pridobitev založbe Relapse Records je ambientalni sludge/alternative rock kvartet King Woman iz San Francisca, ki je leta 2009 najprej nastal kot solo projekt vokalistke Kristine Esfandiari, kasneje pa se je preoblikoval v pravo skupino.

King Woman so nedavno z Jackom Shirleyjem (Deafheaven, Whirr, Wreck & Reference) končali s snemanjem svojega studijskega prvenca Created In The Image Of Suffering, ki naj bi izšel spomladi prihodnje leto.

10. 3. 2016

Danska black metal atrakcija Myrkur (na fotografiji) pravkar skupaj z ameriško zasedbo Deafheaven pričenja enomesečno evropsko turnejo, v okviru katere se bodo med drugim ustavili tudi 29. 3. na Dunaju in 30. 3. v Münchnu.

Myrkur se konec aprila odpravljajo tudi v ZDA, kjer bodo predskupina Behemoth na njihovi ameriški turneji z imenom Blasfemia Amerika.

25. 11. 2015

Pariška sludge/post metal zasedba Eyes Front North je nova pridobitev založbe Argonauta Records, pri kateri bo spomladi izšel zasedbin prvenec. Miks in mastering ploščka so fantje zaupali Jacku Shirleyju, ki je doslej med drugim sodeloval že z Deafheaven in Whirr.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška