Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 3. 2024

Ameriški death metalci Mutilation Barbecue so na portalu Metal Injection premierno predstavili komad Xenomorphic Organ Rearrangement s prihajajočega dolgometražnega prvenca Amalgamations of Gore. Album prinaša devet komadov:

Amalgamations of Gore/Skin Display
Hive Mind Homicide
Abortion Ambulance
Auto Anthropophagy
Xenomorphic Organ Rearrangement
Carcass Compost
Trampled Under 18 Wheels
Lady Next Door
Spontaneous Human Combustion

23. 11. 2023

Irci Gama Bomb se v začetku leta, natančneje marca, odpravljajo na krajšo evropsko turnejo. Družbo jim bodo delali nemški thrasherji Rezet. Kje vse jih bo moč videti, si oglejte na priloženi sliki.

7. 8. 2023

Izšel je samonaslovljen prvenec power/thrash zasedbe The Shredderz. Album, pri katerem so sodelovali Gary Holt (Slayer, Exodus), Brandon Ellis (Black Dahlia Murder), Alex Skolnick (Testament), Derrick Green (Sepultura), George Lynch (Dokken, Lynch Mob), Dan Lilker (Anthrax, Nuclear Assault), Taina Bergamaschi & Jessica DiFalchi (Crypta), Dave Davidson (Revocation) in Jessica Pimentel (Brujeria), lahko naročite tukaj.

9. 9. 2022

Poljska grindcore zasedba Antigama je objavila videospot za pesem Disasters z aktualnega albuma Whiteout.

18. 7. 2022

Album Whiteout od poljske progresivne grindcore zasedbe Antigama je v celoti na voljo za poslušanje.

17. 6. 2022

Poljska progresivna grindcore zasedba Antigama je razkrila komad Holy Hand s prihajajočega albuma Whiteout, ki bo izšel 15. julija pri Selfmadegod Records.

6. 6. 2022

Poljska progresivna grindcore zasedba Antigama bo 15. julija pri Selfmadegod Records na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno izdala svoj najnovejši album, ki bo nosil naslov Whiteout in ga že lahko naročite. Tracklista albuma Whiteout:

Undeterminate
Debt Pool
Holy Hand
Dust Farm
Disasters
Unclear Conversions
Align
Muteness
Hindrance
The Howler
2222

4. 3. 2022

Danes je znova dan za že tradicionalni Bandcamp Friday, kar pomeni, da se platforma odpoveduje vsem provizijam in dobijo bandi ves denar od prodaje svoje glasbe in mercha tega dne na Bandcampu.

V luči trenutnih razmer v Ukrajini so šli Ultha korak dlje in danes na svojem Bandcampu ponujajo 15 % popusta na svoj merch, vse prihodke od prodaje pa bodo namenili časniku The Kyiv Independent.

Podobno bodo naredili tudi Sněť, ki namenjajo vse prihodke od prodaje svojega mercha ter glasbe na fizičnih nosilcih in v digitalni obliki za pomoč Ukrajini. Za majice zbirajo prednaročila, v tisk pa gredo naslednji teden.

Prejšnjo soboto so enako odločitev sprejeli tudi Sangre de Muerdago, ki vse prihodke od prodaje večine digitalnih izidov na Bandcampu namenjajo pobudi International Rescue Committee. K pomoči Ukrajini pozivajo tudi Waldgeflüster, in sicer z donacijami pobudi Aktion Deutschland Hilft.

Za pomoč Ukrajincem bojo del prihodkov od prodanega mercha namenili tudi Behemoth, enako tudi Au-Dessus (tudi na Bigcartelu) in Grift, izkupiček prodaje posebnih majic pa Gama Bomb namenjajo Unicefu.

Založba Season of Mist, pri kateri je ukrajinski band Drudkh, s prodajo izbranih izdelkov še naprej zbira pomoč za ukrajinske glasbenike.

Na madžarsko-ukrajinski meji beguncem te dni nudi neposredno pomoč Aleks Škofljanec (Negligence), ki na svojem profilu na Facebooku deli ažurne informacije iz prve roke o trenutnem stanju v državi.

Če ste zasledili še kakšno podobno pobudo pri nas ali v tujini, nam jo lahko posredujete tukaj, da jo objavimo na naši strani. 

18. 2. 2022

Crisix so objavili video za skladbo W.N.M. United, v katerem sodelujejo John Kevill (Warbringer), Poney (Violator), Nick (Suicidal Angels), Philly (Gama Bomb), Diva Satánica (Nervosa), G. Izquierdo (Angelus Apatrida), JB (Bonded By Blood), Lenny (Dust Bolt), Rick (Fueled By Fire), Kevin (Insanity Alert) in Chuck Billy (Testament). Komad se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Full HD

8. 7. 2021

Avstralska death/doom metal zasedba The Slow Death predstavlja otvoritveno skladbo Tyranny s prihajajočega albuma z naslovom Siege, ki bo izšel 27. avgusta pri založbi Transcending Obscurity Records.

Siege prinaša naslednje skladbe:
Tyranny
Famine
Pestilence
Ascent Of The Flames

The Slow Death so Mandy Andresen (ex-Murkrat, Crone) na vokalu in klaviaturah, Stuart Prickett (Horrisonous, Illimitable Dolor) na kitari in klaviaturah, Yonn McLaughlin (Temple Nightside, Horrisonous, Illimitable Dolor, Nazxul) na bobnih, Dan Garcia (Horrisonous, Illimitable Dolor) na basu ter Gamaliel (ex-Oracle Of The Void) na vokalu.

23. 4. 2021

Heavy psych trio Cancervo iz Bergama v Italiji je nedavno pri Electric Valley Records na vinilu izdal debitantski album z naslovom I, ki ga lahko v celoti preverite na Bandcampu.

Spisek skladb je sledeč:
Cancervo
Averara
Aralalta
Darco
SWLABR (priredba Cream)
1987

22. 5. 2020

Nekdanji članici zasedbe Nervosa, Fernanda Lira (bas kitara, vokal) in Luana Dametto (bobni), sta se združili s Sonio "Anubis" Nusselder (kitara pri Burning Witches) in Taino Bergamaschi (ex- Hagbard) v novi death metal zasedbi Crypta. Kvartet, ki naj bi deloval že od poletja 2019, že pripravlja material za prvenec. Spomnimo, da sta Fernanda in Luana zapustili Nervoso pretekli mesec iz »osebnih razlogov«. 

Avtorica: Tina Urek
1. 10. 2018

Gama Bomb predstavljajo videospot za skladbo Give Me Leather s prihajajočega studijskega albuma Speed Between The Lines, ki bo izšel 12. oktobra pri založbi AFM Records.

12. 9. 2018

Gama Bomb so posneli videospot za skladbo Bring Out The Monster z novega studijskega albuma z naslovom Speed Between The Lines, ki bo izšel 12. oktobra pri založbi AFM Records.

21. 8. 2018

Gama Bomb so objavili besedilni video za skladbo 666teen, prvi single z novega studijskega albuma Speed Between The Lines, ki bo izšel 12. oktobra pri založbi AFM Records.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška