Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 4. 2024

Ta mesec se po stari celini mudi avstralski hard rock band Tarot, ki po izbranih klubih predstavlja sveže izdani drugi album Glimpse of the Dawn. Po zaslugi Kvlt ov Seitan lahko Tarot danes zvečer prisluhnete v klubu Gromka na Metelkovi, kjer bo za ogrevanje poskrbel slovenjgraški stoner metal/rock trio Woygn, ki se je lani predstavil z debitanskim EP-jem Ascendance.

Vstopnina na vratih znaša borih 10 EUR, začetek pa je napovedan ob 20. uri. Za več informacij spremljajte dogodek na Facebooku.

17. 4. 2024

Organizatorji dogodkov Hangtime Agency sporočajo, da je nedeljski koncert zasedb Grima in Ultar v zagrebškem klubu Močvara odpovedan. Odpovedana sta tudi koncerta v Beogradu in Novem Sadu ter tudi 40 drugih nastopov skupin po Evropi. Zapletlo se je namreč pri vizah. Izjava banda:

»Dear followers of the Grima cult, sometimes even the biggest and oldest spruce tree can't withstand (in)human acts. There is a point where we have to bow down and accept what cannot be changed.
After 4 months of non-stop efforts from everyone involved behind the scenes, the best we got is a 30 days stay in the Schengen area. We have applied for a 90 days arts science visa, which we have been granted in past years, but not this time, the reasons have not been communicated to us.
We did everything we could do, Asgaardian Events and even Les Acteurs de L'Ombre Productions helped us as much as possible, but all we got are these 30 days for now, which we shall use to the fullest.
Our first show will be on the April 25 in Switzerland and the last one will be on the May 22 in Paris. Any other show will be cancelled. There will be no further rescheduling. We will be happy to see each one of our cultists at these shows. We won't have any other Central European tours in the near future, except a few festivals next year, which we are already negotiating with.«

11. 4. 2024

Kvlt ov Seitan Booking po zimskem spanju znova pripravljajo nov ritual. Spring Ritvall se bo tako zgodil 10. maja v klubu Gromka na Metelkovi, nastopili pa bodo Unviar in Solfar iz Italije ter domači Ways Of A Heretic.

Več o samem dogodku najdete v našem Napovedniku.

2. 4. 2024

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da so v prodaji ugodnejše vstopnice (super early bird) za Vratolom 2024. Do konca aprila stanejo samo 20 EUR, kupite pa jih lahko v spletni trgovini On Parole. Festival se bo odvijal 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju, potrjeni nastopajoči pa so: Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Deseta izvedba festivala bo na žalost tudi zadnja, zato ga nikakor ne zamudite. Ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi bo 18. maja s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

29. 3. 2024

Organizator Sindian Underground sporoča, da je koncert skupin Ektomorf, Tag My Heart, The Broken Horizon in Inmate, ki bi se moral 5. aprila odviti v klubu MC Pekarna v Mariboru, zaradi slabe prodaje vstopnic odpovedan. Izjava organizatorja:

»Spoštovani, predprodaja kart za koncert ni dosegla pričakovanj in smo se skupaj z nastopajočimi odločili, da dogodek še pravočasno odpovemo. Zelo nam je žal, da je prišlo do tega, saj smo si dalj časa prizadevali, da po dolgem času pripeljemo ta odličen line-up v Slovenijo. Denar za karte boste seveda dobili povrnjen na prodajnem mestu – mojekarte.si ali MC Pekarna.«

28. 3. 2024

Novembra se bodo tudi Benighted in Baest skupaj odpravili na evropsko turnejo. Kot posebni gostje se bodo karavani pridružili Coffin Feeder. Nam najbliže se bo turneja Beast Against Beast European Tour 2024 20. novembra ustavila v graškem klubu Explosiv.

19. 3. 2024

Po včerajšnjem koncertu Taake, Nordjevel in Theotoxin v Ljubljani se bo karavana danes ustavila v zagrebškem klubu Boogaloo. Časovnica je taka:

19.00 vrata/blagajna
20.00 Theotoxin
21.00 Nordjevel
22.20 Taake

12. 3. 2024

Po nekaj nastopih na Otoku Enslaved nadaljujejo svoje romanje po Evropi. Čez natanko teden dni bodo svoj glas širili v dunajskem klubu ((szene)) v družbi Svalbard in Wayfarer.

Avtorica: Tina Urek
1. 3. 2024

Društvo Železni Aktivizem je naznanilo nastopajoče na letošnjem Vratolomu, ki se bo odvil 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju. Na poslovilni izvedbi festivala bodo nastopile zasedbe Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Več informacij o nastopajočih in vstopnicah sledi v kratkem, 18. maja se nam obeta še ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

29. 2. 2024

Švedski doom gothičarji Draconian letos praznujejo 30 let delovanja. Ob zavidljivi obletnici se band konec oktobra odpravlja na turnejo po Evropi. Kot posebni gostje se bodo turneji pridružili Nailed To Obscurity in Fragment Soul. 12. novembra boste lahko zasedbe ujeli tudi v dunajskem klubu Viper Room.

22. 2. 2024

Finski čelisti Apocalyptica sporočajo, da se septembra odpravljajo na evropsko turnejo. Tokrat gre vendarle za posebnejšo turnejo, saj se Apocalyptica z njo vračajo na začetke delovanja. Že ime turneje »Plays Metallica Vol. 2« razkriva, da bodo koncerti posvečeni preigravanju skladb velikanov Metallica. Band se bo 10. oktobra ustavil tudi v dunajskem klubu Gasometer, druge datume pa najdete na sliki.

21. 2. 2024

Ameriški black metalci Uada, ki smo jih lani lahko v živo spremljali v ljubljanskem Orto Baru, se vračajo v našo bližino. 25. julija bodo nastopili v zagrebškem klubu Močvara.

Več informacij o samem dogodku in nakupu vstopnic najdete tukaj.

15. 2. 2024

Legendarni angleški ekstremni metalci Cradle Of Filth se poleti odpravljajo na evropsko turnejo. 27. julija jih bo pot zanesla v zagrebško Tvornico Kulture, če vam ta datum ne ustreza, pa bo band 7. avgusta nastopil pri naših severnih sosedih v graškem klubu PPC. Več informacij sledi.

12. 2. 2024

Lani novembra smo poročali, da se bo letos zgodil zadnji Vratolom. Zdaj pa je poleg tega znano, da se bo zadnje ogrevanje zanj zgodilo 18. maja v ljubljanskem klubu Jalla Jalla. Nastopili bosta dve zasedbi, in sicer Dead Corcoras in Marjetice (bivše Čarne marjetice).

26. 1. 2024

Domači black metalci Cvinger bodo jutri nastopili na dvodnevnem festivalu Blasphemer Fest VIII. Ta se bo odvijal danes in jutri v tamkajšnjem klubu Kwadrat.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška