VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 9. 2020

Danes je izšel težko pričakovani dolgometražec domačih brutal death metalcev Mephistophelian. Spodaj mu lahko v celoti brezplačno prisluhnete, poleg tega pa je na voljo tudi na portalih Deezer, Spotify in Bandcamp, kjer ga lahko poslušate in naročite v fizični obliki.

Avtorica: Tina Urek
21. 8. 2020

Domači death metalci Mephistophelian so dva tedna pred izidom albuma Anatos objavili napovednik za le-tega. Plošček, ki izide 4. septembra, lahko prednaročite na tej povezavi oz. si ga tukaj shranite na vašo izbrano glasbeno platformo.

Avtorica: Tina Urek
10. 8. 2020

Domači brutaličarji Mephistophelian so objavili besedilni videospot za single A Void Reminiscence. Plošček Anotos bo izšel 4. septembra.

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2020

Domači death metalci Mephistophelian bodo 4. septembra izdali težko pričakovani dolgometražec Anatos. Na tej povezavi lahko že poskrbite za prednaročilo v digitalni ali fizični obliki, na voljo je tudi merchandise. Da pa bo odločitev še lažja, je zasedba konec preteklega tedna predstavila prvi komad Abysmal Discorded Endeavour.

Avtorica: Tina Urek
4. 5. 2020

Iz tabora domačih death metalcev Mephistophelian ponovno prihajajo dobre novice:

»Prihajajoči prvenec zasedbe Mephistophelian se bo imenoval Anotos. Ime nima nekega posebnega pomena, a vseeno perfektno opiše band in glasbo, ki smo jo ustvarili.
Anotos bo vseboval 10 komadov, ki so esenca banda skozi leta. Naslovnica zagotovo deluje zlovešče in je rezultat odlično opravljenega dela Vitaly Samarin (Romanticaly Apocalyptic).
ALL HAIL ANOTOS!«

Avtorica: Tina Urek
15. 4. 2020

Iz tabora domačih brutal death metalcev Mephistophelian prihaja sledeča novica:

Blastbeati?

Absolutno!!

Z velikim zadovoljstvom sporočamo, da je bobne za naš album posnel Romain Goulon. Romain je znan po svojem delu v bandih, kot so Necrophagist, Benighted, Disawoved in še veliko drugih. Tako, zdaj veste, kaj lahko pričakujete.

Več novic v naslednjih tednih.

Avtorica: Tina Urek
3. 4. 2020

Iz tabora Mephistophelian smo prejeli spodbudno novico: »Po dolgi odsotnosti lahko s ponosom oznanimo, da je naš album končan. Minilo je skoraj desetletje od nastanka banda, da smo prišli do te faze. Resnično verjamemo, da je bilo vredno čakanja in truda, ki smo ga vložili.
Album je že v zadnjih stadijih miksa in masteringa, za katerega bo poskrbel Miguel Tereso iz Demigod Recordings, ki je precej znan po svojih delih z drugimi ekstremnimi metal bandi.

Več detajlov glede prvenca pričakujte v naslednjih tednih.«

29. 5. 2015
S sobotnim koncertom v Trainstation Squatu kranjska death metal zasedba Penitenziagite na domačem terenu zaključuje promocijsko turnejo ob izidu studijskega prvenca Humanity Galore, kjer bodo ob tej priložnosti kot gostje nastopili še Paragoria in Mephistophelian.

Predvideni časovni razpored:
21.00 vrata
21.30 - 22.15 Mephistophelian
22.30 - 23.15 Paragoria
23.30 - 00.30 Penitenziagite

8. 10. 2014
Na spletni strani festivala Metaldays so objavljene potrditve vseh mladih sil in newcomerjev, ki bodo nastopili na naslednji ediciji festivala. Slovenske barve bodo tokrat zastopali Mephistophelian, Panikk, Mist, Tomcat, Paragoria, Morana in Eruption. /J.G./

Avtor: Gorjanec
15. 7. 2014
Organizatorji festivala Metaldays sporčajo: »Uspelo vam je! Proslavili boste v veliki družini, ki jo sestavlja 12000 metalcev, ki želijo preživeti nepozaben vikend v idiličnem okolju med dvema čudovitima rekama in poslušati nekatere od največjih metal bendov na svetu. Ni ga čez Tolmin!
Vstopnic nam je zmanjkalo, zato jih več ne morete kupiti preko Ticketmasterja ali spletne trgovine MH. Slovenski obiskovalci, ki ste se za obisk festivala odločali do zdaj, imate še nekaj upanja, da ujamete zadnji vlak na letošnji festival Metaldays. Slabih 300 vstopnic je ostalo na ostalih prodajnih mestih in te smo prihranili posebej za vas. Na voljo so še tedenske in enodnevne vstopnice. Vstopnice bliskovito pohajajo, zato si jih priskrbite čim prej. Kupite jih lahko še pri Eventimu, v spletni trgovini On Parole, nekaj jih je pa ostalo še pri domačih nastopajočih skupinah. Podvizajte se, da ne ostanete pred vrati.

Spodaj je seznam in kontakt skupin, ki so prodajale vstopnice in jim je verjetno še kaka ostala:
Abinchova - promo@abinchova.ch
Armaroth - armaroth.band@gmail.com
As It Comes - asitcomes@hotmail.fr
Chain Of Dogs - info@chainofdogs.nl
Cordura - corduraofficial@gmail.com
Darkfall - balrog.productions@gmx.at
Dead Territory - deadterritory@gmx.at
Deadend In Venice - frank@deadend-in-venice.de
Duirvir - duirvirband@gmail.com
Fallen Utopia - Benjamin.knes@gmx.at
From The Depth - raffowinter@gmail.com
Helslave - helslaveband@gmail.com
Mephistophelian - mephistophelian.band@gmail.com
Rest In Fear - office@restinfear.at
Skelfir - kevin.jordan@gmx.de
Space Unicorn On Fire - spaceunicornonfire@gmail.com
Thorns Of Heresy - cepindavor@gmail.com
Total Annihilation - northern-hyperblaster@hotmail.com
Torture Pit - torturepit@googlemail.com
Within Destruction - info.serpents@gmail.com
Zaria - info@zaria-band.si

Ob vsem tem smo navdušeni, saj ravno vi, naši dragi obiskovalci, naredite ta festival neponovljiv. Tisti, ki se nam letos ne boste pridružili, spremljajte spletno trgovino MH takoj po festivalu. Tam bomo namreč ponudili earliest bird vstopnice po res ugodni ceni - za 109 €. Na samem festivalu bodo te vstopnice v prodaji na uradni merchandise stojnici in sicer 25. in 26. julija.

Vidimo se v Tolminu, brez izgovorov :)« /P.G./

29. 4. 2014
Panikk sporočajo: "Z delovanjem v bandu je prenehal bobnar Grega Košmerl. Razšli smo se sporazumno zaradi različnih interesov in pogledov. Njegovo mesto je zasedel Črt Valentič (Mephistophelian). V novi postavi se bomo predstavili že 10. maja v Gornji Radgoni na Metal Monstrosity vol. III"

18. 3. 2014
Severni sosedje Belphegor bodo 11. avgusta pri založbi Nuclear Blast izdali album Conjuring The Dead. Ne pozabite, da lahko Belphegor v družbi domačih Mephistophelian ter Within Destruction vidite v živo 22. marca v novogoriški Mostovni. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
11. 3. 2014
Na Mostovno prihajajo razvpiti black/death metalci, znani po svojih intenzivnih in s krvjo prepojenih nastopih, ki svojo glasbo opisujejo kot "supreme death/black metal" umetnost! Govora je seveda o naših severnih sosedih Belphegor, ki domači publiki, zvesti ekstremnim podzvrstem metal glasbe, vsekakor niso neznanka. V okviru koncertnega cikla "Pieffe goes to Mostovna" bodo KC Mostovna v Novi Gorici obiskali dne 22. 3. 2014, njihov že tako ekstremni glasbeni nastop pa bosta še dodatno podkrepili domači zasedbi Within Destruction in Mephistophelian. Slednji se prav tako gibata v žanru hitrega in agresivnega death metala ter predstavljata ene izmed najperspektivnejših domačih zasedbi v omenjenem žanru. Vstop v death metal pekel vas bo stal 15 €, vstopnice pa bo moč kupiti na dan koncerta od 20. ure dalje. Ne zamudite večera polnega ekstremov, ekscesov in teroriziranja ušesnih bobničev! /B.B./

20. 1. 2014
Brežiški death metalci Dickless Tracy so posneli svoj četrti studijski album, naslovljen Paroxysm of Disgust, ki naj bi izšel letos.
Instrumentalije so posavski nažigači posneli julija 2013 v studiu MC Krško, za kar je poskrbel Nenad Čekrlić, trenutno pa je editiranje, miks in mastering v rokah Luke Božiča (ki je poskrbel tudi za snemanje vokalov in ki je sceni znan po sodelovanju z Mephistophelian).
Band še dodaja, da bo za naslovnico poskrbela Ana Sambol, ki je med drugim ustvarila tudi naslovnico plošče zasedbe Somrak, in sicer za album The Blackwinged Serpent Crowned.
Potrjen pa je tudi prvi letošnji nastop – Dickless Tracy se bodo z novim in starim materialom predstavili 28. februarja v Gromki na Metelkovi v Ljubljani, kjer bodo žgali še hrvaški grinderji Dislike ter posavski šnops in droge infested duo Alkohol. /J.G./

Avtor: Gorjanec
14. 1. 2014
Znane so nove potrditve za festival Metaldays! Tokrat gre za paket mladih in obetavnih zasedb ki bodo letos imele priložnost predstaviti svojo glasbo širnemu občinstvu festivala. Novo potrjene zasedbe so: Skelfir, Torture Pit, Deadend In Venice, Zaria, Mephistophelian, Armaroth, Dead Territory, Fallen Utopia, As It Comes, Lord Shades, From The Depth, Duirvir, Total Annihilation, Abinchova in Chain Of Dogs. /J.G./

Avtor: Gorjanec
KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana