Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 4. 2024

Poslušate lahko Alchemia Prophetica, debitantski EP italijanskih heavy metalcev Sulphur And Mercury.

15. 2. 2024

Sulphur And Mercury je nova heavy/doom metal zasedba, ki jo sestavljajo Jason Netherton (Misery Index), Francesco Conte (Spiritual Front), Marco Mastrobuono (Hour Of Penance) in Dario Casabona (Griefbringer). Fantje so podpisali s Time To Kill Records, pri katerih bo 12. aprila izšel prvi EP Alchemia Prophetica. Prvi single Lightless Slumber so predstavili včeraj.

Avtorica: Tina Urek
21. 8. 2023

Francoski progresivni death metal band Psygnosis je objavil videospot za skladbo Eclipse s prihajajočega albuma Mercury, ki izide 15. septembra pri Season Of Mist. Tracklista:

Öpik-Oort
Eclipse
Sunshine
Caloris Basin
Uranometria

3. 8. 2023

Avstralska enočlanska black metal zasedba Drowning the Light sporoča, da s pomočjo založbe Dark Adversary Productions pripravlja izid kar dveh EP-jev. Violet Mercury & Moonlit Sorcery in Enslaved by the Cave naj bi izšla kmalu. Več informacij trenutno ni znanih.

 

13. 7. 2023

Kot smo že poročali, so francoski ekstremneži Psygnosis v začetku leta podpisali s Season Of Mist. Zdaj je to sodelovanje obrodilo sadove, saj bo band 15. septembra preko Season Of Mist izdal dolgometražec Mercury. Že pred izidom albuma Francozi v posluh ponujajo prvi single Öpik Oort, za katerega so posneli spodnji video.

11. 2. 2022

Britanski veterani Satan bodo 1. aprila pri založbi Metal Blade Records izdali šesti studijski album z naslovom Earth Infernal, ki prinaša naslednje komade:

Ascendancy
Burning Portrait
Twelve Infernal Lords
Mercury's Shadow
A Sorrow Unspent
Luciferic
From Second Sight
Poison Elegy
The Blood Ran Deep
Earth We Bequeath

Band je za skladbo Burning Portrait že objavil video.

6. 12. 2021

Ker se je kitarist Karolis odločil, da po 7 letih skupnega delovanja zapusti zasedbo, so se preostali 4 člani odločili, da zaklučijo zgodbo z Autism in se preimenujejo v Aortes. Rezultat te spremembe pa naj bi bila tudi glasbena transformacija, ki jo zasedba izkazuje z najnovejšim live posnetkom svoje pesmi Crown of Nails, ki je nastal med njenim oktobrskim nastopom na Mercury Booking Showcase 2021. Video za Crown of Nails so posneli in zmontirali pri NoBrake, zvok je posnel Rimtautas Piskarskas in zmiksal v studiu Vicarious Recordings.

12. 10. 2021

Finska gothic/doom metal superskupina Mercury Circle predstavlja videospot za najnovejši single Like Matches, v kateri se je fantom na gostojučem vokalu pridružila Cammie Gilbert iz Oceans Of Slumber.

Like Matches se nahaja na njihovem debitantskem albumu z naslovom Killing Moons, ki je izšel pretekli petek pri založbi Noble Demon.

15. 9. 2021

Finska gothic/doom metal zasedba Mercury Circle predstavlja epski besedilni video za skladbo The Gates Wide Open s svojega debitantskega albuma Killing Moons, ki izide 8. oktobra pri založbi Noble Demon.

14. 6. 2021

Finska gothic/doom metal zasedba Mercury Circle, v kateri sodelujejo člani Swallow The Sun, Children Of Bodom, To/Die/For in Hanging Garden, na ogled ponuja videospot za nov single Black Mirrors s prihajajočega debitantskega albuma Killing Moons, ki bo izšel 8. oktobra pri založbi Noble Demon.

Tracklista je sledeča:
The Gates Wide Open
Black Mirrors
You Open Up The Earth
Killing Moons
Seven Archangels
Call On The Dark
Avalanche
An Arrow
Like Matches
Death Poem

12. 4. 2021

Mercury Circle predstavljajo videospot za najnovejši single You Open Up The Earth, s katerim napovedujejo svoj debitantski album, ki naj bi izšel letos jeseni pri založbi Noble Demon.

19. 3. 2021

Ameriški psihedelični fuzz rock trio Cactus Flowers je prejšnji teden na barvnem vinilu in kaseti izdal nov EP z naslovom Solace, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Leta 2014 ustanovljeno skupino iz Houstona v Teksasu tvorijo kitaristka/vokalistka Jessica Murillo, bobnar Mark Carcamo in basist Paul Chavez.

Tracklista je sledeča:

Razorblade
Do You Want Me
Swimming Through The Sea Of Mercury
Dirty Double Vision

18. 3. 2021

Finska melodična doom/death metal zasedba Hanging Garden na ogled ponuja videospot za skladbo Winter’s Kiss, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom Skeleton Lake, ki bo izšel 21. maja pri založbi Lifeforce Records. Pri nastanku skladbe so sodelovali vokalist Toni Hatakka, kitarist/vokalist Jussi Hämäläinen in klaviaturist Jaani Peuhu (Swallow The Sun in Mercury Circle), ki je bil zadolžen za produkcijo vokalov in posodil svoj glas tudi za številne harmonije. Video sta prav tako v celoti posnela člana skupine, Toni Hatakka in Nino Hynninen.

Skeleton Lake prinaša naslednje skladbe:

Kuura
Faith
Nowhere Haven
Winter’s Kiss
When The Music Dies
Tunturi
Road Of Bones
Field Of Reeds
Skeleton Lake

22. 12. 2020

Finska gothic/doom superskupina Mercury Circle je pretekli petek objavila videospot za najnovejši single Our Funeral (Like Xmas) s kompilacije Noble Demonic Metal – Chapter 1, ki obeležuje prvo obletnico založbe Noble Demon. Na kompilaciji poleg Mercury Circle sodelujejo še Dawn Of Solace, Kaunis Kuolematon, Night Crowned, Humavoid, Red Moon Architect, The Vice in številni drugi.

19. 8. 2020

Finska gothic/doom metal superskupina Mercury Circle, ki se ji je pravkar pridružil nov bobnar Jaska Raatikainen (ex-Children Of Bodom), predstavlja videospot za skladbo New Dawn z debitantskega EP-ja z naslovom The Dawn Of Vitriol, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri Noble Demon/The Vinyl Division.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška