Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 10. 2023

Organizatorji češkega festival Brutal Assault 2024 so sporočili, da so ob napovedi prvih potrjenih bandov (Architects, Behemoth, Motionless in White, Emperor, Left to Die, Brutus, Legion of the Damned, Bodysnatcher, Ufomammut) razprodali prvi paket vstopnic, ki se je prodajal po ceni 169 EUR. Trenutno so vstopnice na voljo za 189 EUR.

2. 11. 2022

Motionless In White so noč čarovnic obeležili z videospotom za komad Werewolf. Ta se nahaja na aktualnem albumu Scoring The End Of The World.

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2021

Motionless In White so objavili videospot za komad Thoughts & Prayers. Ta je eden izmed bolj izstopajočih na novem albumu Disguise.

Avtorica: Tina Urek
12. 4. 2021

Preko spletne strani Doomed Nation lahko v celoti premierno prisluhnete prihajajočemu samonaslovljenemu prvencu kanadskega blackened sludge/doom metal one-man banda Discarded Self, ki bo izšel 30. aprila pri založbi Sarcophagus Recordings.

Discarded Self je solo projekt kanadskega kitarista, vokalista in basista Jarreta Beacha (Destroy My Brains, Ashes Of Yggdrasil), ustvarjen v času osebne izolacije med pandemijo. Album prinaša osem grozljivih zgodb, v katerih se avtor podaja na introspektivna potovanja v gnus do samega sebe in osebno degradacijo, ki še poglabljajo strašne spomine na preteklost in se utapljajo v osebnem obžalovanju. Tu ni upanja za prihodnost! Pri snemaju so sodelovali štirje različni bobnarji, tudi iz njegovih matičnih zasedb, kot bonus skladba pa je ploščku dodana še priredba ameriških sludge/doom ekstremistov Fistula z naslovom Upside Down.

Spisek skladb je sledeč:
I Smell Pipes
Orbitoclast
Push The Knife
On The Unlevel
I’m Weak
Cultists Of The Pentagram
Abused (e)Motionless
Dance Upon The Dead
Upside Down (priredba Fistule)

3. 5. 2019

Motionless In White so posneli videospot za skladbo Disguise s prihajajočega istoimenskega albuma, ki bo izšel 7. junija pri založbi Roadrunner Records.

23. 4. 2019

Motionless In White bodo 7. junija pri založbi Roadrunner Records izdali novi studijski album, katerega so naslovili Disguise. Skupina poleg naslovne Disguise predstavlja tudi skladbo Brand New Numb.

16. 4. 2019

Avstralska industrial rock zasedba Darkcell je posnela videospot za skladbo Burn The Witches s pravkar izdanega samonaslovljenega albuma.

Na novem albumu gostujejo tudi Tim Skold (Marilyn Manson, KMFDM, Motionless In White), KidCrusher in Lindsay Schoolcraft (Cradle Of Filth), medtem ko je naslovnico ustvaril David Frizell (Sevendust, Avenged Sevenfold, Wednesday 13).

25. 5. 2018

Motionless In White na ogled ponujajo videospot za skladbo Voices z aktualnega albuma z naslovom Graveyard Shift, izdanega za založbo Roadrunner Records.

7. 3. 2018

Ameriški rockerji Godsmack nameravajo 27. aprila pri založbi Spinefarm Records izdati svoj sedmi studijski album, ki bo nosil naslov When Legends Rise. Za produkcijo novega albuma je bil tokrat zadolžen Erik Ron (Panic! At The Disco, Saosin, Blessthefall, Motionless In White, New Years Day).

Tracklista je sledeča:
When Legends Rise
Bulletproof
Unforgettable
Every Part Of Me
Take It To The Edge
Under Your Scars
Someday
Just One Time
Say My Name
Let It Out
Eye Of The Storm

2. 10. 2017

Motionless In White so objavili videospot za skladbo Necessary Evil, v kateri gostuje tudi frontman Jonathan Davis iz skupine Korn. Gre za skladbo z aktualnega studijskega albuma Graveyard Shift, ki je izšel letos pri založbi Roadrunner Records.


18. 5. 2017

Motionless In White so objavili videospot za skladbo Eternally Yours z najnovejšega studijskega albuma Graveyard Shift, ki je izšel v začetku tega meseca pri založbi Roadrunner Records.



15. 5. 2017

Miss May I predstavljajo videospot za naslovno skladno najnovejšega albuma Shadows Inside, ki bo izšel 2. junija pri založbi SharpTone Records. Album sta producirala Drew Fulk (Motionless In White, Emmure, Crown The Empire) in Nick Sampson (Asking Alexandria, Born Of Osiris), medtem ko je bil za miks odgovoren Andrew Wade (A Day To Remember, The Word Alive, Neck Deep).

5. 5. 2017

Motionless In White so objavili skladbo Rats z novega studijskega albuma Graveyard Shift, ki bo izšel danes pri založbi Roadrunner Records.

6. 3. 2017

Motionless In White predstavljajo sveži videospot za skladbo Loud (Fuck It) z najnovejšega studijskega albuma Graveyard Shift, ki bo izšel 5. maja pri založbi Roadrunner Records.




31. 1. 2017

Tegla sporoča: ''Tokrat me ni. Bodite veseli. Nič slabih šal, nič nepomembnih informacij - samo zelo dobra glasba.''
In kaj se bo rolalo? Svet je presenetil novi single zasedbe Mastodon, ki napoveduje tudi novi album. Norveški industrialni ''freak'' Mortiis ponuja svoje videnje kultnega komada prav tako kultnih industrialcev Die Krupps.

Politično-kritični so italijanski death metalci Hour Of Penance z novim albumom, ki že buri duhove. Brutalizirajo portugalski Analepsy, ki so ponudili enega najbolj slamming izdelkov v začetku tega leta. Ful pocukrano zvenijo temačni Američani Motionless In White, bolj možati so vsekakor švedski Lancer, finski Mors Principium Est ter francoski Infinityum. Vsi bolj kot ne žgejo melodični tradicionalni/moderni metal.

Iz sosednje Hrvaške prihajajo death metalci Carnate, na področju blasfemije pa se iz vseh koncev sveta pridružujejo kostariški Culto Negro, ameriški Plaguebreather ter poljski Witchburn.

Za konec pa izjemno evil, izjemno lovecraftovski in težki Francozi The Great Old Ones.

Seznam vseh pesmi imate tukaj.
Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na Radiu Študent. Frekvenca je 89.3 MHz, če ste v Ljubljani ali bližnji okolici, če pa ste ljubitelj neta, pa se lahko metalizirate prek www.radiostudent.si.

Ivan Cepanec

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna