VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 2. 2024

Angleški brutalneži Ingested so nedavno napovedali izid novega albuma The Tide Of Death And Fractured Dreams. Ta bo izšel 5. aprila pri Metal Blade Records. Pred izidom ploščka pa band zdaj predstavlja drugi single Pantheon, ki so ga primerno opremili tudi z vizualno podobo.

30. 1. 2024

Simfonični black metalci Vesperian Sorrow bodo 26. aprila pri Black Lion Records izdali šesti album Awaken the Greylight. Tracklista:

As the Pillars Were Raised
Antediluvian – Proceeding the Unshaping
An Epistle to the Prime Vivified
Traverse the Vorthonian Passage
A Dire Flight for the Black Fragment
Seek the Last Priestess of Tyyk
They Beheld the Chainbreaker's Crowning Defiance
Who Dwells Whithin the Blight Moon
The Excillion Ontogenesis
Awaken the Greylight

26. 1. 2024

Hand Of Kalliach, škotski duet, ki preigrava melodični death metal s primesmi folk metala, je podpisal z založbo Prosthetic Records. Plod sodelovanja je drugi album zasedbe Corryvreckan, ki izide 23. februarja. Na ogled pa je že video za single Fell Reigns.

5. 1. 2024

Poslušate lahko Wind Of Ancient Horror, drugi album slovenskega black metal projekta Sinn.

Ker gre pri tem za stranski projekt domačega simfoničnega black metal projekta Condemnatio Cristi, za katerima v obeh primerih stoji Denis Mauko, prenašamo še njegovo sporočilo, da bo kmalu izšel tudi EP z naslovom Iceberg.

29. 8. 2023

Britanski simfonični/power metalci Imperial Age in domači Hogminister so odpovedali nastop na 15. ediciji MetalWitcha. Hogminister so odpovedali nastop zaradi poškodbe enega člana, namesto njih bodo nastopili Okl's FruitLoops.

Takšna pa je izjava organizatorja v zvezi z odpovedjo headlinerja: »Žal so tudi Imperial Age morali odpovedati letošnji nastop zaradi napak v komunikaciji. Uradna izjava 'Unfortunately we had to cancel our performance at Metal Witch Open Air in Ljubljana, Slovenia on the 9th of September, because the promoter failed to fulfil his contractual obligations on time.'«

Organizator pravi še, da je že našel primerno zamenjavo, ki jo bo razkril v kratkem.

8. 8. 2023

Danes nastopajo Midnight in Hellripper v MKNŽ Ilirska Bistrica, organizator pa je včeraj objavil to sporočilo:

»Obveščamo vas, da zapiramo prodajo kart za jutrišnji koncert. Za zamudnike imamo na voljo še 20 vstopnic na vratih.

Vse obiskovalce, ki imajo rezervacijo in karte še niso prevzeli, naprošamo, da to storijo pred 20.30, saj bo v nasprotnem primeru šla karta v prodajo.

V primeru, da se koncerta ne morete udeležiti, prosim to spročite preko maila mknz@guest.arnes.si.«

29. 6. 2023

Švedski power metalci Prime Creation predstavljajo komad State Dominion s prihajajočega albuma Tell Freedom I Said Hello. Album izide 25. avgusta pri založbi Rock Of Angels Records.

23. 6. 2023

Indijski brutalni death metalci Gutslit bodo 7. julija izdali svoj tretji album Carnal. Seznam komadov je takšen:

Son of Sam
Matriarch
Bind Torture Kill (feat. Julien Truchan of Benighted)
The Killing Joke
Insidious
Body Snatcher
Altar of Putridity
Primeval

1. 6. 2023

Kitarist Jason Ashcraft (Helion Prime, Dire Peril, Planeswalker, Of Romulus) je združil moči z vokalistom Stujem Blockom (Into Eternity, ex-Iced Earth). Plod njunega sodelovanja je EP z naslovom My Vengeance Is Everything, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

5. 4. 2023

Beloruski slam/brutal death metalci Extermination Dismemberment so objavili zanimivi video za komad Corpsepit, primeren za predšolske otroke :). Kot smo že poročali, bodo 5. maja izdali svoj tretji dolgometražec z naslovom Dehumanization Protocol.

29. 3. 2023

Organizatorji festivala Črna Loka so včeraj objavili naslednje sporočilo:

»Kljub močni želji in vsemu vloženemu trudu, da bi letos festival Črna Loka potekal na isti lokaciji kot prejšnje leto, smo prišli do zaključka, da to žal ne bo možno. Razlogov je več, poglavitni pa je, da določenih dovoljenj nismo uspeli pridobiti.

Koncertov nikakor nismo želeli odpovedati, zato smo se odločili, da festival prestavimo v TrainStation SubArt v Kranju. Festival se bo odvijal na isti datum (7. 7. in 8. 7. 2023) v klubu. Ker možnost kampiranja odpade, smo se odločili, da predprodajne cene festivalskih vstopnic ne bomo dali višje kot pa je bila earlybird vstopnica. Za oba dni do dogodka, je torej cena 42eur (enaka kot earlybird). V kratkem bomo razkrili tudi dnevni razpored bendov in v predprodajo vključili dnevne vstopnice za petek in soboto. Zaradi nastale situacije razumemo, če bi kdo želel vrniti že kupljeno vstopnico. V tem primeru se obrnite na OnParole Productions.

Upamo pa, da se kljub vsemu vidimo na fronti! Ni predaje!«

30. 1. 2023

Finci Lordi so posneli besedilni video za Lucyfer Prime Evil in s tem razkrili prvi komad s prihajajočega albuma Screem Writers Guild.

16. 12. 2022

Švicarski heavy metalci Rizon so objavili video za Truth Or Consequences, uvodni komad marca izdanega petega albuma, ki nosi naslov Prime Time.

9. 12. 2022

Heaven Shall Burn in Trivium bodo 23. decembra izdali split 7" z naslovom European Tour 2023, na katerem bosta dve priredbi:
stran A:
Heaven Shall Burn - Pillars of Serpents (priredba skladbe skupine Trivium)
stran B:
Trivium - Implore the Darken Sky (priredba skladbe skupine Heaven Shall Burn)

Plošček, izdan v omejeni nakladi 3000 primerkov, služi kot reklama za turnejo omenjenih bandov, ki se bo (ob podpori Obituary in Malevolence) najbliže nam ustavila 15. februarja na Dunaju.

23. 11. 2022

Slovenski heavy metalci Metalsteel bodo danes ob 8. uri na Radiu Bob premierno predstavili prvi single Uniformiranci. To bo prvi single s prihajajočega dolgometražca, s katerim naj bi se zasedba poklonila veljakom slovenskega metala, v tem primeru legendam Pomaranča. Zasedba je k sodelovanju povabila tudi dva gosta, to sta Aleš Pelhan in Tomaž Žontar (ex-Pomaranča).

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija
26. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
29. 5. 2024
Metallica
Ippodromo Snai La Maura, Milano, Italija
31. 5. 2024
Britof, Jegulja
Dvorana KS Podlubnik - Stara Loka, Škofja Loka