VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 8. 2022

Sabaton so objavili animirani videospot za komad Stormtroopers, ki se nahaja na njihovi aktualni izdaji The War To End All Wars.

Avtorica: Tina Urek
6. 10. 2021

Švedski metalski zgodovinarji Sabaton bodo 4. marca pri Nuclear Blast Records izdali svoj že 11. studijski album The War To End All Wars. Izdaja bo opevala dogodke prve svetovne vojne, dobili pa jo boste lahko v kar 27 različnicah (15 različnih barv vinilk ter 7 različnih barv kaset, posebna zgodovinska izdaja, posebna knjižna izdaja in še več). Fantje so objavili tudi naslove komadov, ki razkrivajo že kar nekaj dogodkov:

Sarajevo
Stormtroopers
Dreadnought
The Unkillable Soldier
Soldier Of Heaven
Hellfighters
Race To The Sea
Lady Of The Dark
The Valley Of Death
Christmas Truce
Versailles

Avtorica: Tina Urek
5. 10. 2021

Dragonforce so objavili nov video za single Trooper of the Stars z albuma Extreme Power Metal. Spodaj si lahko ogledate zabavni video.

17. 4. 2020

Lucifer predstavljajo priredbo Take Me Away (Together As One), ki jo v originalu izvaja pevec in kitarist Paul Stanley iz skupine Kiss. Omenjena skladba se kot bonus track nahaja na japonski ediciji njihovega najnovejšega studijskega albuma Lucifer III, za izid katerega so za tamkajšnje tržišče poskrbeli pri Trooper Entertainment Japan.

14. 8. 2019

Stoner metal zasedba Brother Strange iz El Pasa v Texasu je na svojem Bandcampu objavila tretji studijski album z naslovom Witch Slayer, ki je izšel v začetku tega meseca.

Witch Slayer ponuja naslednje skladbe:
Scorpion King
Love Trooper
Witchslayer
Tails I Choose
Dopefairy

2. 8. 2019

DragonForce predstavljajo videospot za skladbo Highway To Oblivion z novega albuma z naslovom Extreme Power Metal, ki bo izšel 27. septembra pri založbi earMUSIC.

Extreme Power Metal ponuja naslednje skladbe:
Highway To Oblivion
Cosmic Power Of The Infinite Shred Machine
The Last Dragonborn
Heart Demolition
Troopers Of The Stars
Razorblade Meltdown
Strangers
In A Skyforged Dream
Remembrance Day
My Heart Will Go On

27. 6. 2018

Kanadska stoner metal zasedba Big Durty je objavila videospot za skladbo Doom Buggy z novega albuma z naslovom Electric Warrior, ki je luč sveta ugledal prejšnji teden.

Doom Buggy prinaša naslednje skladbe:
Buried Alive
Alpha Mongrel
Astrotrooper
King Stink
Doom Buggy
Heavy Days
Electric Warrior
Emerald

10. 6. 2016

Zraven najnovejše številke britanske revije Kerrang! je izšla tudi druga edicija kompilacije posvečene skupini Iron Maiden z naslovom Kerrang! Maiden Heaven: Volume 2, ki prinaša naslednje predelave:
Stone Sour – Running Free
Reigning Days – Speed Of Light
Escape The Fate – Hallowed Be Thy Name
Lonely The Brave – Fear Of The Dark
Trivium – For The Greater Good Of God
Steven Battelle – The Red And The Black
Creeper – The Evil That Men Do
Lower Than Atlantis – The Number Of The Beast
Anaal Nathrakh – Powerslave
Cry Venom – Aces High
Fozzy – Sun And Steel
Muncie Girls – The Wicker Man
Heck – The Trooper
Uncle Acid & The Deadbeats – Remember Tomorrow
Anathema – Wasted Years

29. 3. 2016

The Hounds Of Hasselvander so pri založbi Black Widow Records izdali album Ancient Rocks, ki prinaša številne priredbe skladb iz konca 60-ih oziroma 70-ih let:
Trial Of The Dead (Intro)
Strange Movies (priredba The Troggs)
I'm In Trouble Again (priredba Trooper)
Midnight To Six Man (priredba The Pretty Things)
Idealist Realist (priredba Bang)
Juke It (priredba Boomerang)
Primitive Man (priredba Jerusalem)
Teachin' Blues (priredba Boba Segerja)
Cookbook (priredba The Damnation Of Adam Blessing)
Sex Machine (Intro)
Come And Get It (priredba Blue Cheer)
One Eyed Trouser Snake Rumba (priredba Humble Pie)

Skladbe so bile sicer posnete že leta 2011, ko je skupina zaključila z delom na albumu The Ninth Hour, ekipa v studiu pa je bila sledeča: Joe Hasselvander (Raven, ex-Pentagram, ex-Death Row, ex-Phantom Lord) na kitari in vokalu, Russ Strahan (Weed Is Weed, ex-Pentagram) na kitari, Martin Swaney (ex-Death Row, ex-Pentagram) na basu, Paolo »Apollo« Negri (Wicked Minds, ex-Electric Swan) na klaviaturah in T.C. Tolliver (Vasaria, ex-Plasmatics, ex-Steve Bello, ex-Murder Ink) na bobnih.

2. 3. 2016

Britanski sludgerji Victorian Whore Dogs bodo 1. aprila pri Hibernacula Records izdali album Afternoonified, ki prinaša naslednje komade:
Mutton Shunter
Captain Kirk Was My Favourite Stormtrooper
I Have Become
Murder Boner
Barrington Monroe
(I Can't Believe It's) Nutbutter
Agœcia
Snatch Files
Nååñshååg
Southern Fried Homicide
Sebastian Tenderhoof

Band je poleg tega objavil koncertni video za skladbo I Have Become z lanskega nastopa na festivalu Bloodstock.

2. 10. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »Po nocojšnjem koncertu hard rokeric Crucified Barbara ter predskupin SuperCharger in Junkstars ste vabljeni na seksi afterparty v Kadilnico Of Death. Tam bo heavy metal, hard rock in druga sorodna glasba razgrajala vse do 5h ponoči, za DJ pultom pa bo digitalne ploščke mešal nihče drug kot DJ Šujo. Seveda pa ne pozabite preveriti tudi naše ponudbe piva, saj se je naša akcijska ponudba letos razširila za še enega člana, in sicer Iron Maiden pivo Trooper.« /J.G./

Avtor: Gorjanec
25. 9. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »Po tem ko smo lansko leto v akcijsko ponudbo uvedli češko pivo Bernard, se od danes dalje šank Orto Bara lahko pohvali tudi z nadvse »metalskim« pivom, znanim pod imenom Trooper. Ta bo premierno na voljo nocoj, na otvoritvi III. koncertne sezone Kadilnice Of Death.
Poleg članskih izkaznic za novo sezono bodo na šanku Kadilnice naprodaj tudi vstopnice za prihajajoče koncerte Dirty Skunks, pri DJ mizi pa boste lahko dobili tudi brezplačne koncertne plakate.« /J.G./

Avtor: Gorjanec
5. 5. 2014
Konec poletja bo izšel koncertni DVD skupine Anthrax, ki je bil posnet pred skoraj točno enim letom v Santiagu v Čilu. Nastop vsebuje poseben podaljšan set s komadi, ki zajemajo bandov celoten katalog albumov, tracklista pa je naslednja:
Among The Living
Caught In A Mosh
I Am The Law
Efilnikufesin (N.F.L.)
A Skeleton In The Closet
March Of The S.O.D. (Stormtroopers Of Death cover)
In The End
Deathrider
T.N.T. (AC/DC cover)
I'm Alive
Indians
Medusa
In My World
Got The Time (Joe Jackson cover)
Fight 'Em 'Til You Can't
I'm The Man / Raining Blood (Slayer cover)
Madhouse
Antisocial (Trust cover)
/J.G./

Avtor: Gorjanec
27. 1. 2014
V kranjskem Bazenu se 15. februarja obeta veliki tribute spektakel. Zagrmel bo namreč najboljši Iron Maiden tribute band v regiji – skupina Iron Median. Sestavlja jo pet prekaljenih slovenskih glasbenih mačkov: Sergej Škofljanec (San Di Ego), Alen Steržaj (Big Foot Mama), Matjaž Tozon (ex-Billysi), Helmut Frangeš – Maco (Sausages) in Tine Horvat (Ivje).
Iron Median se ponašajo po neverjetni zvokovni in izvedbeni podobnosti z britanskimi legendami in repertoarjem, ki ne pusti hladnih ne starih ne novih fanov Iron Maiden: na seznamu se obvezno znajdejo klasike kot Number Of The Beast, Fear Of The Dark, Trooper in Run To The Hills, seveda pa ne manjkajo tudi glasbene poslastice, ki jih Iron Maiden ne igrajo v živo. Nepogrešljiva pa je tudi maskota na odru, nekakšna slovenska različica pošasti Eddie, ki ima pri Medianih ime Edo.
V Kranju bo njihovo občinstvo ogreval glasni cover band iz Italije Animal House, ki preigrava rock klasike od Deep Purple in Motorhead do Metallice in Led Zeppelin. Vstopnice na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih po ceni 7 €. /J.G./

Avtor: Gorjanec
7. 9. 2013

Norveški thrasherji Dead Trooper predstavljajo videospot za komad Fat Horny Beast, v katerem je gost bivši vokalist zasedbe Keep Of Kalessin Thebon. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
ODPOVEDANO! Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
24. 5. 2024
Lastminit Kramp v Jalli: Água, The Kripless
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija