Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 10. 2023
Black metal zasedba Lilyum napoveduje izid novega dolgometražca We Are Disobedience. Album naj bi izšel 21. novembra in zajemal naslednje komade:

Dawning Sedition
Noetic Negative
Boneseeker
Mock the Traitor
Sermon of the Sword
The Unclean One
Whither Oblivion Crawls
Bonded Beyond Blood
He Walks Behind My Shadow
6. 6. 2022

Poljska progresivna grindcore zasedba Antigama bo 15. julija pri Selfmadegod Records na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno izdala svoj najnovejši album, ki bo nosil naslov Whiteout in ga že lahko naročite. Tracklista albuma Whiteout:

Undeterminate
Debt Pool
Holy Hand
Dust Farm
Disasters
Unclear Conversions
Align
Muteness
Hindrance
The Howler
2222

15. 4. 2022

Pri založbi Frontiers Music bo 13. maja izšel tretji album skupine Graham Bonnet Band z naslovom Day Out in Nowhere, ki prinaša naslednje komade:

Imposter
12 Steps To Heaven
Brave New World
Uncle John
Day Out In Nowhere
The Sky Is Alive
David’s Mom
When We’re Asleep
It’s Just A Frickin’ Song
Jester
Suzy





Na albumu gostujejo Jeff Loomis (Arch Enemy, Nevermore), John Tempesta (The Cult, White Zombie), Mike Tempesta (Powerman5000), Roy Z (Halford, Bruce Dickinson) in Don Airey (Deep Purple, Rainbow).

24. 11. 2021

Ghost bodo aprila/maja drugo leto na evropski turneji, na kateri jih bodo spremljali Uncle Acid And The Deadbeats in Twin Temple. Nam najbližji nastopi bodo v Milanu, Budimpešti in na Dunaju (glej priloženo fotografijo).

7. 9. 2021

Weedian v posluh ponuja novo kompilacijo Trip To Canada, na kateri so zbrana številna imena razvejane kanadske stoner/doom/heavy psych scene, kot so Sons Of Otis, Bison, Anciients, Black Wizard, Zaum, The White Swan, Witchrot, The Death Wheelers, Astral Witch, Indian Handcrafts, Seum, Uncle Woe, Monobrow, in druga. Spremno besedo je tokrat napisal Jamie Stilborn iz skupine Heron.

3. 2. 2021

Kanadska okultna psychedelic doom rock zasedba Hexerei je nedavno izdala samonaslovljeni debitantski EP, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Hexerei ponuja naslednje skladbe:
Taciturn
Genetrix
Astral Eyes
Dead Eyes Of London (priredba Uncle Acid & The Deadbeats)

Novonastalo skupino iz Calgaryja v Alberti sestavljajo Tremayne Wahlberg (vokal, kitara, klaviature), Pipoy Santanas (kitara, spremljevalni vokal), Patrice Lacroix (bas) in Euclid Laurie (bobni).

29. 10. 2020

Stoner/doom metal dvojec Uncle Woe iz Ontaria v Kanadi je prejšnji teden izdal drugi dolgometražni album z naslovom Phantomescence, ki ga lahko v celoti preverite na njunem Bandcampu. Rain Fice (kitara, bas, vokal, klaviature) in Nicholas Wowk (bobni), ki prihajata iz pogosto zamrznjenih gričev podeželske Kanade, nam nanizata večinoma resnične zgodbe o grenko-sladki žalosti, maščevanju in obžalovanju.

Tracklista albuma je sledeča:
Become The Ghost
On Laden Shores
Lucid Degrees Of Autoscopic Ruin
A Map Of Dead Stars

18. 6. 2020

Norveška doom/proto-metal zasedba Kryptograf je konec prejšnjega tedna pri založbi Apollon Records izdala svoj samonaslovljeni prvenec, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Skupina iz Bergna je navdahnjena s heavy zvokom poznih 60-ih in navdušuje s trojnimi vokali, destruktivnimi riffi in iznajdljivimi rešitvami pri pisanju pesmi, pri čemer ne skriva svoje naklonjenosti do izvajalcev, kot so Black Sabbath, Pentagram, Witchcraft, Uncle Acid ali Motorpsycho.

Kryptograf so Vegard Strand (kitara, vokal), Odd Erlend Mikkelsen (kitara, vokal), Eirik Arntsen (bobni, vokal) in Eivind Standal Moen (bas).

9. 4. 2020

Londonski dvojec Vine Weevil, ki ga sestavljata nekdanja člana Uncle Acid & The Deadbeats, vokalist/kitarist Yotam Rubinger in bobnar Itamar Rubinger, predstavlja videospot za skladbo You Are The Ocean. Gre za skladbo z njunega drugega albuma Sun In Your Eyes, ki mu lahko prisluhnete na vseh glasbenih platformah, kot so Spotify, Deezer, Google Play, Apple Music ali Tidal.

3. 1. 2020

Ameriški black/death metal dvojec Abhomine, v katerem delujeta Pete Helmkamp in The Black Lourde of Crucifixion, bo 28. februarja pri Osmose Productions v sodelovanju s Hells Headbangers izdal svoj drugi studijski album Proselyte Parasite Plague.

Tracklista albuma je sledeča:
Heresy Pulpit
Infidel and Unclean
Gogamgoz
Blacklist    
Saracen    
Progeny Devoid

25. 9. 2019

Znani so še zadnji nastopajoči za festival Winter Days of Metal 2019, ki bo letos od 28. do 30. novembra v Bohinjski Bistrici. Organizatorji so potrdili Exciter, MOD, Morywa in Copia. Predhodno potrjeni so bili:

Blaze of Perdition
Bölzer
Dødheimsgard
Dyscarnate
Fleshgod Apocalypse
Insomnium
Kampfar
Kataklysm
Matterhorn
Okilly Dokilly
Stam1na
The Black Dahlia Murder
Whitechapel

26. 7. 2019

Ta teden so na festivalu MetalDays v Tolminu po ugodnejši "early bird" ceni že na voljo festivalske vstopnice za Winter Days of Metal 2019 in MetalDays 2020.

Danes še lahko na uradni stojnici festivala neposredno na prizorišču kupite festivalsko vstopnico za MetalDays 2020 po ugodnejši ceni 125 €. V to ceno so vključene še festivalska "early bird" majica in druge ugodnosti, ki so naštete tukaj.

Spletna prodaja vstopnic se začne jutri na tej povezavi, kjer bo do nadaljnjega (do napovedi večjih nastopajočih) na voljo poseben paket "4tickets" – če kupite 4 vstopnice, je cena ene festivalske vstopnice 150 € (+ provizija in brez majice).

Redna cena festivalske vstopnice ostaja enaka kot lani: 175 € (+ provizija).


Znani so tudi že nastopajoči za festival Winter Days of Metal, ki bo letos od 28. do 30. novembra v Bohinjski Bistrici:

Blaze of Perdition
Bölzer
Dødheimsgard
Dyscarnate
Fleshgod Apocalypse
Insomnium
Kampfar
Kataklysm
Matterhorn
Okilly Dokilly
Stam1na
The Black Dahlia Murder
Whitechapel

Na uradni stojnici festivala MetalDays lahko še danes po ugodnejši "early bird" ceni 59 € kupite tudi festivalsko vstopnico za Winter Days of Metal, ki bo od jutri tudi v prodaji na spletu po 59 € (+ provizija). S 1. septembrom bodo festivalske vstopnice v prodaji po redni ceni 79 € (+ provizija).

19. 3. 2019

Zagrebčani Animal Drive predstavljajo priredbo Warrant klasike Uncle Tom's Cabin s svežega EP-ja z naslovom Back To The Roots, ki je pravkar izšel pri založbi Frontiers Music. NOvi EP prinaša priredbe uspešnic iz 90-ih, na katerem so poleg Warrant predelali še Skid Row, Whitesnake in Roxette. V slednji se jim je na gostujočih vokalih pridružila še Rosa Laricchiuta, ki prav tako kot Dino Jelusić sodeluje s skupino Trans-Siberian Orchestra.

Back To The Roots prinaša naslednje skladbe:
The Look (feat. Rosa Laricchiuta) (priredba Roxette)
Judgement Day (priredba Whitesnake)
Monkey Business (priredba Skid Row)
Uncle Tom's Cabin (priredba Warrant)

1. 10. 2018

Uncle Acid And The Deadbeats so razkrili skladbo Shockwave City z novega studijskega albuma z naslovom Wasteland, ki bo izšel 12. oktobra pri založbi Rise Above Records.

17. 9. 2018

Uncle Acid And The Deadbeats predstavljajo skladbo Stranger Tonight, prvi single z novega studijskega albuma z naslovom Wasteland, ki bo izšel 12. oktobra pri založbi Rise Above Records.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška