Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 4. 2024

Progressive metal zasedba Apotheus je objavila videospot za nov komad Re:union.

Avtorica: Tina Urek
21. 2. 2024

Melodični death metalci The Absence predstavljajo nov single Communion Carbonized, ki ga boste našli na novem samonaslovljenem albumu. Izšel naj bi 29. marca pri Listenable Insanity Records.

15. 1. 2024

Nova progresivno metalska super zasedba Whom Gods Destroy, ki jo sestavljajo člani Derek Sherinian – klaviature (Dream Theater, Sons of Apollo, Black Country Communion), Ron »Bumblefoot« Thal – kitare (Guns N'Roses, Sons of Apollo), Dino Jelusick – vokal (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra), Yas Nomura – bas in Bruno Valverde na bobnih, so za 15. marec pri Insideout Music najavili izid studijskega prvenca z naslovom Insanium.

Predstavljajo pa tudi sveži video za prvi single In The Name Of War.

16. 10. 2023

Ameriška deathgrind zasedba Rank and Vile je razkrila podrobnosti svojega dolgometražnega prvenca Worship. Plošček, ki ga lahko prednaročite tukaj, bo izšel na vinilu, kaseti in digitalno 17. novembra in bo prinesel 12 komadov:

Churchstate
Bishops
Splatter
Worship
Destitution
Communion
Hexed
Flayed
Trigger
Torchbearer
Lobotomobile
Cleanse

25. 9. 2023

V petek so ameriški power metal alternativci Death Dealer Union pri Napalm Records izdali prvenec Initiation in ga pospremili z novim videospotom za skladbo Ill Fated. Tracklista albuma:

Initiation
The Vow of Silence
Ill Fated
Ekphrasis
The Integument
Mythos
The Big Blue
Back to Me
The Downfall
Love Me When I'm Ugly
Anew
Beyond Heaven

22. 8. 2023

Ameriški alternativni power metal band Death Dealer Union predstavlja videospot za skladbo The Integument s prvenca Initiation, ki bo izšel 22. septembra pri Napalm Records.

21. 7. 2023

Ameriška alternativna power metal zasedba Death Dealer Union iz Los Angelesa je objavila videospot za skladbo The Vow Of Silence, ki je del prihajajočega debitantskega albuma Initiation, ki ga lahko prednaročite tukaj. Album bo izšel 22. septembra pri Napalm Records.

26. 1. 2023

Te dni so družbena omrežja preplavile najave o odpovedanih koncertih v okviru reunion turneje legendarnih Pantera. Sprva je v začetku tedna udarila novica o odpovedi njihovega nastopa na festivalih Rock am Ring in Rock im Park, včeraj pa je sledila še odpoved koncerta na Dunaju, kamor naj bi romalo tudi večje število Slovencev. Razlog za odpovedi nemških festivalov naj bi bile nikoli pozabljene nacistične kretnje Phila Anselma, na vse skupaj pa naj bi opozorila nemška iniciativa Greens agains racism. Ali je ta razlog kriv tudi za odpoved dunajskega koncerta, še ni znano.

Avtorica: Tina Urek
9. 11. 2022

Kot smo že poročali, so švicarski thrash metal veterani Coroner letos začeli s snemanjem novega dolgometražca. Sedaj pa je kitarist Tommy Vetterli v pogovoru za Blabbermouth potrdil, da naj bi nov album luč sveta ugledal naslednje leto. To bo prva izdaja po albumu Grin iz leta 1993.

13. 10. 2022

Stoner/doom metal zasedba Mephistofeles iz Argentine napoveduje izid četrtega dolgometražca Violent Theatre. Album naj bi izšel 9. decembra pri založbi Regain Records in bo zajemal naslednje komade:

Buried In Worms
Frustrated
The Meaning Of All Evil
Chapel Sins
Die In Vain
Communion Of The Vile
Last Will
Damnation Or Salvation?

16. 8. 2022

Ameriški blackened death metal trio Faustian predstavlja čisto prvi single Birth of Apparitions in napovednik za samonaslovljeni debitantski EP, ki bo 7. oktobra izšel pri založbi Black Lion Records z naslednjimi komadi:

Threshold (Intro)
Birth of Apparitions
Communion with Shadows
Void Sight

30. 3. 2022

Dunajski heavy metalci Molten Chains preko Decibel Magazine premierno predstavljajo pesem Communion, ki je del njihovega prihajajočega albuma Orisons of Vengeance. Pesem najdete tukaj.

24. 3. 2022

Dunajski heavy metalci Molten Chains s singlom Black Mantle napovedujejo album Orisons of Vengeance. Na tretjem dolgometražcu zasedbe bo šest pesmi:

Hand of God
Bedevilled by Sorrow
Black Mantle
Communion
Crimson Equinox
Martyrdom

Album bo izšel 6. maja na CD-ju in digitalno pri Alone Records. Pri Postmortem Apocalypse in Night Rhythm Recordings pa bodo poleti poskrbeli za vinilno izdajo.

1. 3. 2022

Industrial doom metalci Culted so iz naftalina potegnili pesem Dirt Black Chalice s svojega EP-ja Vespertina Synaxis - A Prayer for Union & Emptiness iz leta 2019. Za to pesem so posneli video, ki si ga lahko ogledate spodaj.

26. 11. 2021

Kanadski gothic rock projekt The Necromancers Union je prejšnji teden pri Petrihor/Hammerheart Records izdal svoj studijski prvenec Flesh Of The Dead, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Založba je v najavi zapisala: »Billy Idol in Glenn Danzig v pretepu srečata The Sisters Of Mercy. Doom rock v stilu 80.«

The Necromancers Union so bili ustanovljeni, ko je Daniel Belasco (Glass Apple Bonzai) začutil potrebo po ustvarjanju drugačne umetnosti. Njegova strast do grozljivk, goth rocka iz 80. in post-punka nove šole so bili glavni navdih za ta projekt. Daniel je posnel dva EP-ja in ju izdal v digitalni obliki konec leta 2019. Tako po glasbi kot besedilih bi bile njegove skladbe zlahka zvočna podlaga za filme Quentina Tarantina ali pa bi bile v veliki meri vključene v serijo Castlevania. V začetku leta 2020 je Petrihor postal pozoren na Daniela in se z njim dogovoril za prihodnje sodelovanje. Za pričujoči prvenec sta bila ponovno posneta oba EP-ja, ki jima je dodana še dodatna skladba.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška