Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 1. 2020

Black Swan so posneli videospot za skladbo Big Disaster, drugi single z njihovega debitantskega albuma Shake The World, ki bo izšel 14. februarja pri založbi Frontiers Music.

13. 12. 2019

Superskupina Black Swan, v kateri so se zbrali vokalist Robin McAuley (Michael Schenker Group), basist Jeff Pilson (ex-Dokken, Foreigner), kitarist Reb Beach (Winger, ex-Dokken, ex-Whitesnake) in bobnar Matt Starr (Ace Frehley, Mr. Big, Faithsedge), predstavlja videospot za prvi single Shake The World. Gre za naslovno skladbo njihovega debitantskega albuma, ki bo izšel 14. februarja pri založbi Frontiers Music Srl.

1. 3. 2019

Po 25 letih se vrača ameriška alternative metal zasedba Last Crack, ki namerava 31. maja pri EMP Label Group izdati svoj tretji studijski album z naslovom The Up Rising.

Ponovno združeno skupino trenutno sestavljajo basist Todd Winger, bobnar Chris Havey, kitarista Paul Schluter in Don Bakken ter vokalist Buddo Xavier Rank.

14. 1. 2019

Kitarist Kane Roberts (ex-Alice Cooper) je objavil besedilni video za skladbo King Of The World z novega solo albuma z naslovom The New Normal, ki bo izšel 25. januarja pri Frontiers Music Srl. V omenjeni skladbi sodelujeta tudi Kip Winger (Winger, ex-Alice Cooper) in Nita Strauss (The Iron Maidens, Femme Fatale, Alice Cooper).

4. 5. 2018

Spodaj si lahko ogledate posnetek akustične verzije klasike Miles Away skupine Winger, v kateri se je Kipu Wingerju pridružil odlični mladi hrvaški pevec Dino Jelusić (Animal Drive, Trans-Siberian Orchestra).

28. 2. 2018

Ustvarjalci oddaje Aritmija sporočajo: »Pred nami sta dve aritmično premierni soboti - ob ukinitvi Aritmije po 12-ih letih smo z iztekom lanskega leta v studiu 1 na TV SLO realizirali zadnja dva koncerta odprta za javnost. Plejadi preko 50 žanrsko razgibanih Aritmičnih koncertov, posnetih v zadnjih letih na TV SLO (brez blišča a z dozo dobre muzike) sta se pridružila še s swing, jazz, gypsy in balkan melosom prežeta akustična koncerta Noctiferie in Pickpocket Swinger.

Začenjamo z Noctiferio, ki letos praznuje 20 let! V prvi marčevski soboti vas vabimo v atmosferično glasbeno grotesko akustičnega projekta Noctiferie, Transnatura;

20 let glasbene ustvarjalnosti, raziskovanja in preizkušanja metalskih žanrskih okvirjev, številna mednarodna sodelovanja in turneje z zvenečimi imeni svetovne metalske scene ter izgradnja karakterne Noctiferia atmosphere v glasbenem izrazu, je vodilni metalski zasedbi na domačih tleh utrdilo prepoznavnost tudi v tujini.

Ob dvojnem jubileju Noctiferie vam na TV SLO ponujamo njihov studijski koncert z akustičnim, žanrsko nepredvidljivim projektom Transnatura. Če ste med tistimi, za katere je metal zgolj mučenje ušes, toplo vabljeni - projekt Transnatura vas bo prepričal kako razgibana in kompleksna je metalska glasba. Na povabilo Jureta Longyke v oddajo Izštekani so namreč zapriseženi težkokategorniki zagrizli v izziv ter izbrane »jezne« pesmi zadnjih treh albumov preoblekli v gypsy, swing, etno in balkan.

Transnatura je v začetku leta 2017 pri založbi Nika Records izšla na CD-ju in dvojnem vinilnem albumu, ki ga je zvokovno obdelal Janez Križaj, premierno pa je zaživela na vekem odru SNG Drama.

Za butičen akustični projekt je Noctiferia zasedbo razširila v pisano 16-člansko postavo s pihalci, trobilci, godalci, tolkalci in vokalistko – režijski izziv v studiu 1 je mojstrsko obvladal Aljaž Bastič.«

Privržence black metala in polnokrvne Noctiferie velja opozoriti še na bližajoči se enkratni dogodek v živo: Letos namreč beležimo 20 let od izzida prve black metal plošče na Slovenskem – leta 1998 je Noctiferia izdala prvenec Baptism At Savica Fall, z njim zaorala ledino slovenskega ekstremnega metala in stopila ob bok aktualni evropski in svetovni metal sceni. Še ne polnoletni so fantje ustvarili black/pagan album, ki je Slovenijo postavil na evropski metal zemljevid in postal underground kult na domačih tleh.

Po 20-ih letih bo Noctiferia 19. aprila album Baptism At Savica Fall odigrala v živo, v originalni postavi, na odru Gala Hale na Metelkovi, kjer je četverica black metalu zavezanih najstnikov prvič stopila iz teme.

2. 11. 2016

Roth Brock Project so objavili videospot za skladbo Young Gun s samonaslovljenega debitantskega albuma. Tukaj je na voljo tudi uradni promo video za prihajajoči studijski izdelek, ki izide konec prihodnjega tedna pri založbi Frontiers Music.

18. 10. 2016

Roth Brock Project so objavili skladbo If That's What It Takes s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki izide 4. novembra pri založbi Frontiers Music.

3. 10. 2016

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Young Again s prihajajočega samonaslovljenega prvenca Roth Brock Projecta, ki bo izšel 4. novembra pri založbi Frontiers Music.

20. 9. 2016

John Roth (Winger, Giant, ex-Black Oak Arkansas) in Terry Brock (Strangeways, Giant, LeRoux) sta objavila skladbo We Are s samonaslovljenega prvenca Roth Brock Projecta, ki bo izšel 4. novembra pri založbi Frontiers Music.

2. 9. 2016

Pri založbi Frontiers Music bo 4. novembra izšel samonaslovljeni prvenec novega projekta z imenom Roth Brock Project, v katerem sta se združila kitarist John Roth (Winger, Giant, ex-Black Oak Arkansas) in pevec Terry Brock (Strangeways, Giant, LeRoux). Tracklista je sledeča:
Young Gun
What's It To Ya
Young Again
If That's What It Takes
I Don’t Know Why
Distant Voices
We Are
Fighter
My City
Never Givin' Up
Reason To Believe

19. 9. 2014
Winger so objavili najnovejši videospot za naslovno skladbo aktualnega albuma Better Days Comin', ki je izšel aprila letos pri založbi Frontiers Records. Po Rat Race, Midnight Driver Of A Love Machine in Tin Soldier je to že četrti video z omenjenega albuma. /B.B./

9. 4. 2014
Zasedba Winger je objavila videospot za komad Tin Soldier, ki se nahaja na prihajajočem albumu Better Days Comin'. Ta izide 18. aprila. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
3. 4. 2014
Norveški rockerji Humbucker, ki prisegajo na zvoke Kiss, Bad Company, AC/DC, Molly Hatchet in Mötley Crüe, bodo 10. aprila izdali novi studijski album z naslovom King Of The World. Za miks in mastering je tokrat poskrbel legendarni producent Beau Hill (Alice Cooper, Ratt, Warrant, Europe, Winger). /B.B./

27. 3. 2014
Winger so objavili videospot za komad Midnight Driver Of A Love Machine s prihajajočega albuma Better Days Comin'. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb