NOVICE

21. 7. 2020

Pokopali so Winter Days Of Metal

Iz tabora Winter Days Of Metal je prišlo obvestilo o dokončni ukinitvi zimskega festivala. Za vas smo ga v skrajšani verziji prevedli iz angleščine:

Z mešanimi občutki najavljamo, da je era festivala Winter Days Of Metal končana. Po 4 letih festivala je prišel čas, da se vam zahvalimo in se od vas poslovimo. Zaradi trenutne pandemije so vsi nastopajoči odpovedali letošnje turneje, zato je seveda letošnja edicija festivala prav tako odpovedana. Ker pa nismo prepričani, kakšna sploh je prihodnost koncertov, smo se odločili, da WDoM pokopljemo. Zelo smo se trudili, da bi ta postal najboljši zimski festival, ki bi bil finančno neodvisen od naših poletnih dogajanj, žal pa smo potrebovali kar 4 edicije, da smo lansko leto stopili iz ledu v pozitivo. WDoM je bil financiran s sredstvi Metaldays, kar pa glede na to, da ta letos ni izveden in promoviran, v prihodnje več ne bo mogoče. Ko bodo turneje ponovno stvar interesa bandov in organizatorjev, si enostavno ne moremo privoščiti tekmovanja za WDoM, saj je na prvem mestu Metaldays.

Organizatorji se tako zahvaljujejo vsem, ki so festival obiskali, in vsem, ki so bili v festival tako ali drugače vpeti. Obenem pa s pozitivnimi mislimi napovedujejo nove projekte, ker kot pravijo: »Ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo«.

SORODNE VSEBINE:
4. 12. 2019Winter Days of Metal 2019, 3. dan / Reportaže
KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija