VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 1. 2024

Bruce Dickinson je objavil videospot za single Rain on the Graves s prihajajočega albuma The Mandrake Project, ki ga bo 1. marca izdal pri založbi BMG. Album prinaša te skladbe:

Afterglow of Ragnarok
Many Doors to Hell
Rain on the Graves
Resurrection Men
Fingers in the Wounds
Eternity Has Failed
Mistress of Mercy
Face in the Mirror
Shadow of the Gods
Sonata (Immortal Beloved)

4. 1. 2024

V Italiji, natančneje v mestu Vicenza v Benečiji, bo 6. in 7. julija potekal festival Metal Park. Osrednja headlinerja sta Bruce Dickinson in znameniti Emperor. Poleg njih bodo nastopili še The Darkness, Cavalera (full Sepultura set), Fleshgod Apocalypse, Moonspell, Stratovarius in drugi. Za dvodnevno karto boste odšeli 100 EUR, za kampiranje 40 EUR, za parking pa 7 EUR. Več informacij o festivalu boste dobili na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
1. 12. 2023

Bruce Dickinson je posnel videospot za Afterglow of Ragnarok, prvi single s prihajajočega albuma projekta The Mandrake Project.

8. 11. 2023

Kot smo že pisali, se Bruce Dickinson s svojim projektom The Mandrake Project prihodnje leto odpravlja na evropsko turnejo. Pred nekaj dnevi je objavil dodatne koncerte, med katerimi se je znašel tudi Zagreb. Tam bo nastopil v Hali Zagreb, in sicer 13. julija. Karte bodo na hrvaškem Eventimu na voljo od tega petka dalje. Tukaj pa najdete vse datume turneje.

Avtorica: Tina Urek
24. 10. 2023

Bruce Dickinson bo naslednje leto s svojim prijektom The Mandrake Project ponovno stal na evropskih odrih. Zaenkrat sta znana dva nastopa, in sicer na poljskem Mystic Festivalu in nemškem Rockharz festivalu. Vse nastope najdete na uradni spletni strani.

22. 9. 2023

Bruce Dickinson, sicer frontman velikanov Iron Maiden, sporoča, da bo v začetku naslednjega leta izdal nov solo album The Mandrake Project. Več informacij sledi kmalu.

21. 11. 2022

Živa izvedba albuma Concerto for Group and Orchestra, ki vsebuje klasike zasedbe Deep Purple, zaigrane z orkestrom, bo predstavljena tudi v Ljubljani. Koncert se bo zgodil 25. marca v Cankarjevem domu, vse datume turneje najdete na priloženi sliki, vstopnice pa bodo na voljo kmalu. Z orkestrom, pod vodstvom Paula Manna, bodo nastopili:

Bruce Dickinson – vokal (Iron Maiden)
John O’Hara – klaviature (Jethro Tull)
Tanya O’Callaghan – bas (Whitesnake)
Kaitner Z Doka – kitara (Jon Lord, Ian Paice)
Bernard Welz – bobni (Jon Lord, Don Airey)

23. 9. 2022

Bruce Dickinson, vokalist skupine Iron Maiden, se januarja prihodnje leto ponovono odpravlja na evropsko turnejo, ki tudi tokrat ne bo koncertna. Najbližje našim krajem se bo ustavil 16. januarja na Dunaju (Gasometer).

12. 8. 2022

Umrl je Nicky Moore, pevec, ki je leta 1981 v skupini Samson zamenjal Brucea Dickinsona.

15. 4. 2022

Pri založbi Frontiers Music bo 13. maja izšel tretji album skupine Graham Bonnet Band z naslovom Day Out in Nowhere, ki prinaša naslednje komade:

Imposter
12 Steps To Heaven
Brave New World
Uncle John
Day Out In Nowhere
The Sky Is Alive
David’s Mom
When We’re Asleep
It’s Just A Frickin’ Song
Jester
Suzy





Na albumu gostujejo Jeff Loomis (Arch Enemy, Nevermore), John Tempesta (The Cult, White Zombie), Mike Tempesta (Powerman5000), Roy Z (Halford, Bruce Dickinson) in Don Airey (Deep Purple, Rainbow).

19. 1. 2022

Bruce Dickinson je v enem izmed zadnjih intervjujev izjavil, da se band dogovarja za posebno turnejo, na kateri bodo Iron Maiden v celoti odigrali 82 minut dolg aktualni plošček Senjutsu. Ker bo šlo za zelo ekskuzivne koncerte, naj bi bili ti organizirani v manjših dvoranah, ki naj bi bile razprodane s strani tistih pravih »die-hard« poslušalcev zasedbe.

Je pa Bruce razjasnil tudi, da bo setlista na prihajajoči turneji, ki jo otvori prav koncert v Zagrebu (nedelja, 22. maj), sestavljena iz najbolj znanih in najbolj poslušanih komadov legendarne heavy metal zasedbe.

Avtorica: Tina Urek
17. 9. 2021

Italijanska enočlanska progesivna/ambientalna/new age zasedba Mistheria (Bruce Dickinson, Vivaldi Metal Project) bo ponovno združila moči z bobnarjem Geritom Lammom (Xandria, Catalyst Crime), in sicer za prihajajoči album z naslovom EpiClassica. Pri prvem, zaenkrat še neimenovanem singlu, bodo tako sodelovali Gianluca Mastrangelo (vokal), Mistheria (klaviature), Francesco Corapi, (kitara), Wanda Ortiz (bas) in Gerit Lamm (bobni).

20. 7. 2021

Heavy metal velikani Iron Maiden bodo 3. septembra izdali že svoj 17. studijski album, naslovljen Senjutsu. Snemanje je potekalo v Parizu pod drobnogledom producenta Kevina Shirleya, mesto koproducenta pa je zasedel Steve Harris. Zasedba je poleg naslovnice razkrila še kar nekaj informacij glede samega izdelka, katerega predvajalni čas bo častitljivih 82 minut. Naslov Senjutsu lahko najbolje prevedemo kot strategija, taktika, naslovnico samuraja pa je ustvaril Mark Wilkinson po ideji Steva Harrisa. Glede na dolžino je seveda logično, da bo prav tako kot njegov predhodnik The Book Of Souls tudi Senjutsu izdan kot dvojni CD oziroma trojni vinil. Poleg tega je zanimivo, da je snemanje potekalo leta 2019 med premorom turneje Legacy Of The Beast Tour, kot pa je to že skoraj tradicija zasedbe, pa so gospodje komade spisali, zvadili in posneli v studiu. Harris je glede albuma izdal tudi, da gre za zelo raznolike komade, med katerimi se najdejo tudi zelo dolgi, dva izmed njih pa naj bi bila tudi precej drugačna od njihovega značilnega zvoka. Celoten seznam komadov je sledeč:

Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
Stratego (Gers/Harris) 4:59
The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
Lost In A Lost World (Harris) 9:31
Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
Death Of The Celts (Harris) 10:20
The Parchment (Harris) 12:39
Hell On Earth (Harris) 11:19

Prednaročilo albuma bo mogoče od jutri, 21. 7. 2021, dalje pri različnih dobaviteljih, izbirali pa boste lahko med standardnim dvojnim digipack albumom, deluxe izdajo s knjižico, deluxe heavyweight črnim vinilom, posebnim srebrno-črnim ali rdeče-črnim vinilom, ki pa bosta na voljo zgolj pri izbranih dobaviteljih. Seveda pa bo za vse zbiratelje na voljo tudi poseben box set s CD-jem, Blu-Rayem in izbranim spominčkom, tisti, ki pa morda ne marate fizičnih izdaj, boste plošček lahko kupili tudi v digitalni različici. 

Avtorica: Tina Urek
15. 7. 2021

Objavljamo povezavo do video dogodka, na katerem bodo Iron Maiden danes ob 19.00 naznanili, kaj sploh je Belshazzar's Feast oziroma bo ta dogodek že danes potekal, saj podrobnosti niso znane.



15. 7. 2021

Tako kot Iron Maiden imajo danes tudi Judas Priest na razporedu pomembno najavo. Kliknite sem za neposredno povezavo do uradnega odštevanja, preko katerega se lahko tudi vpišete za prejemanje uradnih novic banda.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana