Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 3. 2021

Novogoriški death metalci Slavocracy so v začetku meseca pri On Parole Productions izdali samonaslovljeni debitantski album, ki mu sedaj lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Slavocracy so (bili) Kado (ex-Evenrain, ex-Just Swallow) na vokalu, Matjaž (ex-Entreat., Hellcrawler) na kitari, Lorenzo (Karnak, Azrath XI) na basu in Jonathan (ex-Entreat., Naer Mataron, Handful Of Hate, Azrath XI).

23. 2. 2021

Novogoriška death metal zasedba Slavocracy, v kateri sodelujejo nekdanji člani Entreat. in Evenrain, v posluh ponuja prvo skladbo Jaws Of War s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 5. marca. Material je bil sicer posnet že pozimi 2012/2013, sedaj pa bo končno ugledal luč sveta preko založbe On Parole Productions. Album bo na voljo kot digipak CD v omejeni nakladi 200 kosov.

Tracklista je sledeča:
Catch 22
Jaws Of War
Resurrect Wisdom
Deathmarch
Tragedy Based Strategy
Prosperity
ˈsev·ən
Bite The Bullet
Promises

3. 12. 2018

Novogoriška hardcore zasedba Wornpath je pretekli vikend v digitalnem formatu objavila debitantski EP z naslovom Afraid Of The Sun, ki naj bi bil kmalu v omejeni nakladi dosegljiv tudi na kaseti.

Na svežem izdelku, inspiriranim predvsem z metaliziranim hardcore punkom iz 90-ih, so moči združili nekateri veterani razvejane primorske hardcore in metal scene. Za snemanje, miks in mastering je poskrbel priznani tonski mojster Janez Zega, ki se je med drugim znašel tudi v vlogi kitarista.

16. 5. 2014
Po več kot enoletnem koncertnem zatišju se v prenovljeni postavi vračajo kranjski hibridni metalci God Scard. Zasedbo sta pred kratkim dopolnila Bojan Sinkovič (ex Almostrage, ex Root A’ Balluta) na kitari in Samo Mrak (As Winter Falls, ex Entreat., ex Eternity) na bobnih. V živo jih lahko pred jesenjo vidite v Kult Klubu na Bledu ter na festivalu Metal Strike I v Škofji Loki v družbi Vicious Rumors, Negligence, The Pattern in Moshead.
Fantje obenem predstavljajo tudi teaser za End Of Dreams, prvi single posnet v novi zasedbi in uradni napovednik nove plošče.
God Scard (2014) so:
Nicky – vokal/kitara
Miha »Obleey« Oblišar – bas kitara
Bojan Sinkovič – kitara
Samo Mrak - bobni
/P.G./

9. 7. 2012
Iz tabora Moonlee Records sporočajo: "Huh, kakšna noč!? Poletna vročina, polna luna in nori Mr. Moonlee, ki skače naokrog in kriči: Music to the people!!!

Kaj to pomeni? Radikalni časi kličejo po radikalnih rešitvah. Neodvisna domača založba Moonlee Records ponuja brezplačen dolpoteg (free download) za vse svoje izdaje (Damir Avdić, Psycho-Path, Bernays Propaganda, Debeli Precjednik, Analena, Entreat., Chang Ffos, Vuneny, In-Sane, Nikki Louder, ...), kar bo ostala praksa tudi v prihodnje. Nič več rapidmegasharesenduploadspam mumbo jumbo in takoimenovanega "ilegalnega downloadanja" – raje enostavno obiščite Moonlee Bandcamp in si postrezite. Obstaja tudi "name-your-price" opcija za vse navdušence, ki vseeno želijo podpreti zadevo.

Za vse tiste, ki pa kljub vsemu še vedno prisegajo na fizične izdaje, pa je Moonlee Trade Center itak odprt 24/7."
/B.B./

8. 6. 2012
Zadnja potrditev za festival Metal Day Orehovlje, ki bo 14. julija v športnem parku v Orehovljah, so goriški ekstremisti Slavocracy. Skupino sestavljajo sami veterani tamkajšnje metal scene, ki so si izkušnje nabirali v zasedbah, kot so Evenrain, Entreat., Just Swallow, Karnak, Naer Mataron, Handful Of Hate in druge. /B.B./

21. 2. 2012

The Canyon Observer so prva predskupina za koncert Metalsteel, ki bodo 17. marca nastopili v kranjskem Trainstation Squatu. Skupina je lani pri založbi KAPA Records izdala debitantski EP The Current Of Her Ocean Brings Me To My Knees, ki mu je sledila tudi krajša turneja po Balkanu. Pred kratkim se jim je na drugi kitari pridružil še Miloš Milošević (Elodea, ex-Entreat.). /B.B./

10. 10. 2011
Novogoriška zasedba Slavocracy bo ta četrtek v Menzi Pri Koritu na Metelkovi nastopila kot predskupina brazilskih death metal teroristov Torture Squad, napovedujejo pa še nastopa 21.10. na Mostovni v Novi Gorici in 12.11. na Dancing On Your Grave Festu v Kranju. Skupino sestavljajo karizmatični pevec Kado (ex-Evenrain, ex-Just Swallow), kitarist Matjaž (ex-Entreat.), basist Lorenzo (Karnak, Azrath XI) in bobnar Jonathan (ex-Entreat., Naer Mataron, Handful Of Hate, Azrath XI), pred kratkim pa so v svoje vrste sprejeli še drugega kitarista, Petra (ex-Evenrain, ex-A Murder Theory). /B.B./

27. 6. 2011
Slavocracy so na svoji MySpace strani objavili tri demo skladbe. Skupina je nastala v začetku leta 2010 na ruševinah bivšega goriškega death metal banda Entreat., kot vokalist pa se jim je pridružil znani growler Kado (ex-Evenrain, ex-Just Swallow). Na njihov zvok so vplivali predvsem death in thrash metal bandi iz 90ih (Slayer, Malevolent Creation, Dismember), glavno vodilo skupine pa so brezkompromisni death/thrash kitarski rifi, strojnični blast ritmi in obilica groova, ki premaknejo še tako zagamano metalsko rit. /B.B./

16. 3. 2011
Novi potrjeni bandi za festival Metal Mania Open Air, ki se bo odvijal 13. in 14. avgusta v Komnu, so Convulsive (death metal/metalcore, Nova Gorica), Divine Illusion (power metal, Postojna) ter Slavocracy (death/thrash metal, Nova Gorica), ki jih sestavljajo nekateri bivši člani Entreat. in Evenrain.

30. 9. 2008
Novogoriški Entreat. so na svoji MySpace strani objavili tri nove skladbe: Despial Act, God Nature in Abnormal Humanity. Po poletni mini-turneji po Bosni in Hrvaški pa bodo sedaj prvič v novi zasedbi nastopili tudi pri nas. Slišali jih boste lahko v soboto, 4. oktobra, na Metal Festivalu v Izbruhovem kulturnem bazenu v Kranju.

17. 12. 2007
Novogoriški Entreat. so po daljšem času dobili bobnarja. Samota je zamenjal Jonathan iz Gorice, band pa že pridno vadi in pripravlja nov material, ki se ga je nabralo kar precej v času odsotnosti. /P.G./

14. 12. 2005
Do konca leta lahko s svojimi glasovi na tem linku podprete Entreat. in God Scard, kot edina metal predstavnika Tolpe Bumov 2005 na radiu Študent. /P.G./

16. 9. 2005
Sekcija Crossing All Over, ki skrbi za določen del programske sheme v klubu Pri Rdeči Ostrigi v Škofji Loki, na žalost sporoča, da je odpovedan Glam Rock Night, kjer bi morali nastopiti Naughty Whisper iz Italije. Dogodek je bil sicer napovedan za 29. oktober. Prav tako pa odpadejo tudi vsi nadaljni projekti, ki so se v njihovi organizaciji pripravljali za to sezono. Izpeljan bo le Old School Thrash Night 15. oktobra, kjer bodo nastopili Grrizli Madams, Negligence in pa glavne zvezde večera, Inciter iz Zagreba. Kot glavni razlog za odpoved sodelovanja navajajo neprofesionalen odnos vodstva in tudi same politike kluba, ki ne omogoča nemotenega delovanja sekcije in ustvarjanja kvalitetnega programa. Iz lanske sezone se lahko spominjamo številnih uspešnih koncertov skupin, kot so Analena, Fetisha, Leaf-Fat, Entreat., Amateur God, Evenrain, Multiball, Chang Ffos in mnogih drugih. Vsem morebitnim obiskovalcem se ob tem neljubem dogodku že v naprej opravičujejo.
Vsi klubi in organizatorji, ki bi bili zainteresirani za koncert Naughty Whisper za 29. ali 30 oktobra, pa se lahko za vse nadaljne informacije javijo na kontakt: grega@paranoid-zine.com . /P.G./

9. 8. 2005
Metal Mania festival v Komnu, ki bo potekal prihodnji vikend, vam omogoča pravo underground metal zabavo. Današnji Metal detektor (Radio Študent, 23:30) pa omogoča, da se na vse skupaj pripravite že v torek: z bandi God Dethroned, Belphegor, Dickless Tracy, Sabaium, Evenrain, Fetisha, Khagan, Grrizli Madams, Entreat., Sweet Sorrow, E.N.D., Negligence, Somrak, Skorbut, Evenrain in Violent Devoties. S pravilnim odgovorom na vprašanje metal Chopa pa lahko dobite tudi vstopnico za omenjeni festival. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb