Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 3. 2024

Koncert Mr. Big, ki se bo odvil 4. aprila v Kino Šiška, je razprodan. Kot predskupina bo nastopil Jared James Nichols.

Avtorica: Tina Urek
10. 1. 2024

Sporočamo še eno žalostno vest, da je umrl James Kottak, sicer nekdanji bobnar zasedb Scorpions in Kingdom Come. Naj počiva v miru.

3. 1. 2024

Briški asocialni sludge/post metalci Goragorja sporočajo, da so izdali nov album Monokrom. Za zvok sta tudi tokrat poskrbela Janez Zega in James Plotkin. To pot se je band glasbeno podal v temačnejše in težje sfere, a kljub temu obzorja razširil z atmosferičnimi in melodičnimi deli. Album je digitalno dosegljiv na bandovem profilu Bandcamp, v fizični obliki pa bo na voljo kmalu.

12. 7. 2023

Tilen Hudrap (Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live), ex-Paradox, ex-Pestilence, ex-Vicious Rumors, ex-Doro (live), ex-Testament (live)) se je kot live basist pridružil mednarodni heavy/power metal zasedbi Northtale. Gre za zasedbo pod odkriljem založbe Nuclear Blast Records, pri kateri sta izšla tudi oba njihova studijska albuma. Tilen bo z njimi nastopil že ta konec tedna na festivalu Masters Of Rock.

Avtorica: Tina Urek
29. 6. 2023

Iz tabora britanskih modernih metalcev Asking Alexandria sporočajo, da so bili zaradi zloma noge bobnarja Jamesa Cassellsa primorani odpovedati preostale nastope v sklopu njihove evropske turneje. Na tem mestu Jamesu želimo čim hitrejše okrevanje, spodaj pa si lahko preberete tudi izjavo banda v celoti.

»After seeing another specialist here in Estonia it has been advised that James rests his broken foot. Playing drums is just not an option for him at this current time.

With that being said we have been given no choice but to cancel the rest of this European tour.
Our main concern now is getting James back on his feet and playing drums again without causing any long term damage in the process.
Again, we want to thank all of you for your love, support and understanding during this trying time. Delivering this kind of news is never easy so it really does mean the world us.

⁃ Danny, Ben, James, Sam and Cameron.«

28. 6. 2023

DIO: Dreamers Never Die je naslov prvega uradnega dokumentarnega filma, ki se bo osredotočil na turbulentno kariero vokalista Ronnieja Jamesa Dia. Film je bil sicer uradno predstavljen lansko leto v ZDA, bo pa 29. septembra izšel mednarodno na DVD-ju in 4K Blu-rayu.

Avtorica: Tina Urek
31. 5. 2023

Ameriški black metalci Uada sporočajo, da so se razšli s kitaristom Jamesom Sloanom. Več lahko preberete v uradni izjavi banda:

»Uada has officially parted ways with guitarist James Sloan. After receiving consecutive accounts and admittance of misconduct, we have decided to let James go. It is of utmost importance that we protect ourselves, the band, and most of all, the fans. After recently learning about years of manipulation, lies, deceit, abuse, and sexual harassment towards many different people, we feel that we have made the absolute best decision in moving forward without him.

Our thanks and appreciation go out to everyone who has come forward and provided proof about this situation.
Please know that UADA will never stand for this type of behavior and that our only agenda here is music and the spirit of its creation. Unfortunately, due to these circumstances, we are now forced to cancel our appearances in Tasmania and Australia next month, but we hope to make it up to the fans down under as soon as we possibly can.

Thank you for your understanding and our deepest apologies to anyone who may have been hurt because of these actions.

Sincerely,
Jake, Nate, and Josh.«

17. 4. 2023

Domači heavy metalci Metalsteel in Tilen Hudrap (Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live), ex-Paradox, ex-Pestilence, ex-Vicious Rumors, ex-Doro (live), ex-Testament (live)) so priredili kultno pesem Road Warriors, ki jo v originalu izvajajo Sarcasm.

Ta je del albuma Spomenik, ki je izšel minuli petek in bo v živo predstavljen naslednji petek, 28. aprila, v ljubljanskem Orto Baru.

12. 4. 2023

Firstborne, heavy metal zasedba, v kateri med drugimi igrata tudi Christ Adler (ex-Lamb Of God) in James LoMenzo (Megadeth), je objavila svoj nov single Follower.

Avtorica: Tina Urek
30. 3. 2023

Ameriško metalcore zasedbo Underoath je zapustil kitarist James Smith. James je bil član zasedbe 20 let. Zamenjava še ni znana.

29. 3. 2023

James Hetfield, vokalist zasedbe Metallica, bo v sodelovanju s Permuted Press 17. oktobra izdal knjigo Messengers: The Guitars Of James Hetfield. Gre za čtivo v obsegu 400 strani, na katerih bo James predstavil svojo zbirko kitar in vlogo vsake izmed njih v njegovem življenju kitarista, frontmana in pisca komadov za Metallico.

Svoje kitare oziroma kitaro pa bo ljudstvu približal tudi Kirk Hammet. Eden izmed najbolj znanih proizvajalcev kitar Gibson je namreč najavil prvo partnerstvo in globalno sodelovanje oziroma izid s Kirkom. Ta legendarni status si je prislužil s svojo kitaro »Greeny« – gre za magični 1959 Les Paul Standard. Naveza bo prinesla 2 kitari, in sicer različico Greeny v Gibson Custom Shop in Greeny v standardni različici Les Paul.

Avtorica: Tina Urek
17. 3. 2023

Newyorški progresivni metalci Sarmat so objavili izsek pesmi s prihajajočega EP-ja Dubious Disk, ki bo izšel 19. aprila pri založbi I, Voidhanger. Izseku lahko prisluhnete spodaj oziroma prednaročite EP na Bandcampu. Pri projektu, ki ga prežemajo vplivi jazza in sci-fija, med drugim sodelujeta Steve Blanco (Imperial Triumphant, Pak) in Oleg Zalman (Artificial Brain).

Člani Sarmat so:
James Jones – bobni
Cotter Champlin – kitara
Steve Blanco – baskitara, klavir
Andrew Gonzalez – vokal
Oleg Zalman – kitara
Cameron Carrella – trobenta, krilni rog

2. 12. 2022

The Canyon Observer so včeraj objavili videospot za komad Slepič s prihajajočega albuma Figura, ki so ga posneli v živo v Domu kulture Kamnik. Za snemanje sta poskrbela Gašper Letonja in Nik Franko, posnetke je zmiksal Gašper Letonja, mastering pa je opravil James Plotkin.

Album Figura so posneli:
Bojan Varga – bobni
Gašper Prus – bobni
Gašper Letonja – kitara
Miloš Miloševič – kitara, vokal
Matic Babič – vokal, noise
Nik Franko – bas
Jure Boršič – altovski saksofon
Jasna Kolar – baritonski saksofon
Tadeja Žele – violončelo
Katarina Kozjek – violončelo

29. 11. 2022

Talentirana kitaristka Sophie Lloyd je objavila video za skladbo Do or Die. Kot gost na vokalih je sodeloval Nathan James iz hard rock banda Inglorious.

25. 8. 2022

Končno v kinematografe prihaja dolgo napovedani dokumentarec Dio: Dreamers Never Die, ki je posvečen življenju in ustvarjanju velikana rock in metal scene Ronnieju Jamesu Diu. Film naj bi si bilo mogoče ogledati v več kot 500 kinematografih po vsem svetu. Več informacij o predvajanjih in možnosti ogleda najdete tukaj.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška