Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 11. 2022

Orientalski metalci Orphaned Land sporočajo, da so ponovno primorani preložiti napovedano evropsko turnejo. Uradno obvestilo banda lahko preverite na priloženi sliki.

21. 7. 2020

Iz tabora Winter Days Of Metal je prišlo obvestilo o dokončni ukinitvi zimskega festivala. Za vas smo ga v skrajšani verziji prevedli iz angleščine:

Z mešanimi občutki najavljamo, da je era festivala Winter Days Of Metal končana. Po 4 letih festivala je prišel čas, da se vam zahvalimo in se od vas poslovimo. Zaradi trenutne pandemije so vsi nastopajoči odpovedali letošnje turneje, zato je seveda letošnja edicija festivala prav tako odpovedana. Ker pa nismo prepričani, kakšna sploh je prihodnost koncertov, smo se odločili, da WDoM pokopljemo. Zelo smo se trudili, da bi ta postal najboljši zimski festival, ki bi bil finančno neodvisen od naših poletnih dogajanj, žal pa smo potrebovali kar 4 edicije, da smo lansko leto stopili iz ledu v pozitivo. WDoM je bil financiran s sredstvi Metaldays, kar pa glede na to, da ta letos ni izveden in promoviran, v prihodnje več ne bo mogoče. Ko bodo turneje ponovno stvar interesa bandov in organizatorjev, si enostavno ne moremo privoščiti tekmovanja za WDoM, saj je na prvem mestu Metaldays.

Organizatorji se tako zahvaljujejo vsem, ki so festival obiskali, in vsem, ki so bili v festival tako ali drugače vpeti. Obenem pa s pozitivnimi mislimi napovedujejo nove projekte, ker kot pravijo: »Ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo«.

Avtorica: Tina Urek
9. 6. 2020

Iz tabora festivala Metaljot Raspaljot je včeraj prišlo sledeče obvestilo:

»METALJOT RASPALJOT OPEN AIR 2020 je prestavljen! Nov datum je 2. julij 2021, vstopnice ostajajo veljavne tudi za 2021, program ostaja isti.
Storili smo vse, kar je bilo v naši moči, da se festival letos vendarle zgodi, ampak zaradi ukrepov in negotovosti, žal festival letos ni izvedljiv. Tako smo festival prestavili na 2. julij 2021, pri čemer smo zelo veseli, da nam je uspel dogovor z vsemi do sedaj potrjenimi skupinami, tako da program ostaja isti tudi za leto 2021. V prihodnje dodamo še 2 nastopajoči skupini.
Vse do sedaj kupljene vstopnice so veljavne tudi za leto 2021, pri čemer vas v dobrobit festivala prosimo, da te obdržite. Predprodaja vstopnic je do sedaj potekala odlično, mnogo vstopnic je bilo prodanih tudi v času koronavirusa, tako da bi se vam na tem mestu še enkrat zahvalili za vašo odlično podporo. Za tiste, ki vstopnic še nimate, vam močno priporočamo nakup, saj bo po paketu vstopnic po ceni 25 EUR, tudi paket vstopnic po ceni 27 EUR prej kot slej razprodan.
Se vidimo v letu 2021. Ostanite zdravi, mi pa se bomo potrudili, da bo festival še toliko bolj nepozaben. Hvala!«

Avtorica: Tina Urek
24. 4. 2020

Tudi finski festival Tuska je postal žrtev Koronavirus. Tukaj je obvestilo za javnost v angleškem jeziku.

5. 7. 2019

Organizatorji prevoza na Metaljot Raspaljot sporočajo:

»Jutro, neki placa na busu je še ostalo za last minute padalce.

Ker se nam mudi in bi radi vidli vse bande, sem se zmenu s potniki iz Domžal, da pridejo v Ljubljano v lastni režiji (stroški poti bodo povrnjeni), da pridobimo par minut in pogledamo vse bande. Nazaj pa razvozimo kot dogovorjeno.

Na postaje pridete 10 minut pred predpisano uro!

Zaradi istega razloga, tokrat na čaga busu izjemoma NI PLANIRANIH POSTANKOV VSE DO LAŠKEGA,

zato prosm, da z vlivanjem počakate vsaj do Trojan... sicer bo vožnja neprijetna.

Postaje so navedene na flyerju, v Kranju se gre gor pred gimnazijo, v Ljubljani pobiramo v Tivoliju( na postaji ob cesti, ne na parkirišču!), nadaljujejmo po Dunajski, poberemo na postaji nasproti starega štadiona in tik preden se zavije na obvoznico, postaja WTC.

Na vsakem punktu bi pooblastil eno osebo, ki bo potnike za dotično postajo preštela - sodelujte, ne se upirat :D

Če bo vse po planu smo v Laškem 10 minut pred začetkom koncerta. Odhod nekje pol ure po koncertu, tolk da dokončate kar mate v kozarcih.

Dejte potniki mal popavčkat tole objavo prosm, da vem da ste seznanjeni.«

3. 7. 2018

Organizatorji Dark Circle Festa na Reki glede kampiranja sporočajo naslednje: »Najtemnejši festival Dark Circle Fest V vam predstavlja najbolj grozljiv kamp! Letošnji kamp za obiskovalce festivala bo v posebni 'strašljivo' dekorirani dvorani, ki bo vsem uporabnikom zagotovo omogočil nepozabno doživetje kampiranja!

Za kampiranje je potrebna obvezna rezervacija preko obrazca na sledeči povezavi:
https://goo.gl/forms/491ysQ8YTkXMIcQo1.

V kamp bo mogoče vstopiti le s rezerviranimi zapestnicami za kampiranje/akreditacijami zaradi varnost uporabnikov kampa! Kamp je brezplačen za vse obiskovalce z veljavnimi festivalskimi vstopnicami in predhodno prijavo prek zgornjega obrazca.

Posebno obvestilo: Kamp se odpre v petek, 24. avgusta ob 17:00, in traja do nedelje, 26. avgusta ob 12:00 uri.

Ker so tla betonska in ni mogoče zabijati klinov, predlagamo obiskovalcem, da uporabijo sodobne šotore, pri katerih klini niso potrebni in vsekakor kakšno podlago (oz. ležišče) za udobno spanje, pa tudi nepremočljive šotore zaradi dežja. Čeprav Hartera ni povezana na mestni vodovod, bodo tudi letos za vse uporabnike kampa nameščeni tuši, da bi jim omogočili čim bolj prijetno bivanje na festivalu.«

6. 7. 2017

Organizatorji prihajajočega Dark "O" Metal Festa, ki bo 14. in 15. julija potekal v Harteri na Reki, so objavili še nekaj podrobnosti glede kampiranja in popusta pri nakupu vozovnice za vlak: »Kamp se bo zopet nahajal na posebnem, ločenem delu Hartere. Tla so betonska in ni mogoče zabiti klinov, zato obiskovalcem predlagajo, da se poslužujejo sodobnih šotorov, pri katerih klini niso potrebni in po možnosti tudi vodotesni zaradi morebitnega dežja.

Obvezna je predhodna rezervacija, saj bo vstop zaradi varnosti mogoč samo s posebno "kampersko" zapestnico! Prijave lahko pošljete do 10. 7. 2017 na kontaktni naslov darkometalfest@gmail.com z dopisom KAMP REZERVACIJE. V prijavi je potrebno poslati imena in priimke uporabnikov šotora, naslov in telefonsko številko.

Posebno obvestilo: Kamp bo odprt od petka ob 17:00 do nedelje do 17:00!

Posebni 40% popust pri nakupu vozovnice za vlak je mogoče uveljaviti z opombo, da potujete na omenjeni festival. Popust velja od 13. do 16. julija, uveljavljajo pa ga lahko tudi vsi slovenski državljani pri nakupu povratne vozovnice, od Slovenije do izstopne postaje na Reki in nazaj.

Pomembno obvestilo: Potniki morajo obdržati svojo festivalsko vstopnico in jo pri povratku pokazati kondukterju.

Še opozorilo: Ne vstopajte na področja v Harteri, ki niso v sklopu festivala, ne plezajte po zidovih in se ne spuščajte v kanjon reke Rječine, zaradi možnosti usodnih poškodb, ki vas lahko prikrajšajo za obisk koncertov in ostale zabave.«

Več informacij in novice o festivalu lahko spremljate tudi na Facebooku in uradni spletni strani festivala.

15. 2. 2017

Organizatorji največjega metalskega festivala pri nas sporočajo:

"MetalDays letos v Tolmin vabi že peto leto. Metalske festivalske počitnice bodo v letošnjem poletju potekale med 23. in 29. julijem, na treh odrih festivala pa bo nastopilo več kot 110 nastopajočih, med njimi Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary in mnogi drugi. Na spletni strani festivala je že na voljo razpored nastopajočih po dnevih!

Za vse, ki še razmišljate o počitnikovanju ob zvokih metal glasbe in šumenju Soče in Tolminke, pa velja obvestilo – pohitite! Vstopnice se prodajajo ekstremno hitro! Na voljo je zgolj še 30% vstopnic in tudi te hitro kopnijo! MetalDays vsako leto privablja obiskovalce tako iz Slovenije kot iz celotne Evrope, vse več pa je obiskovalcev tudi iz drugih koncev sveta. Vstopnice so (še) na voljo preko spletne trgovine MH Shop, vaše metal počitnice pa so lahko tedenske, dnevne ali 3-dnevne, na voljo pa so tudi Fan paketi. Festival je že nekaj let razprodan vnaprej in beleži 12.000 obiskovalcev dnevno.


MetalDays na svoji letošnji, že peti, ediciji uvaja tretji, 'New Forces' oder (poleg  glavnega, 'Ian Fraser "Lemmy" Kilmister' odra in drugega, 'Boško Bursać' odra), ki bo v celoti namenjen mladim, (še) neuveljavljenim imenom metal glasbe. Skupno bo na odrih letošnjega festivala MetalDays stalo več kot 110 nastopajočih; med njimi tudi Marilyn Manson, ki bo v Tolminu nastopil v ponedeljek, 24. julija."

1. 2. 2016

Iz tabora zasedbe Pick Up The Soap smo prejeli naslednje obvestilo: »Koroška metal zasedba Pick Up The Soap išče resnega pevca z growl ali clean vokalom (najbolje oboje, lahko pa samo clean). Prostor za vaje in ozvočenje za vokal je zagotovljen v Radljah ob Dravi, igramo avtorsko glasbo. Info: 031/648-179 Edi, 041/616-689 Renato, 041/423-075 Natalija, 040/172-124 Emir, mail: pickupthesoap.band@gmail.com, cantu.massarum@gmail.com. EP lahko poslušaš tukaj: KLIK

3. 6. 2015
OBVESTILO: Nocojšnji koncert We Are Harlot in Tomcat v Gala Hali je zaradi višje sile odpovedan!

9. 6. 2014
Kitarist Gary Holt je včeraj podal uradno obvestilo, da skupino Exodus po devetih letih zapušča vokalist Rob Dukes. Njegovo mesto bo znova prevzel Steve Souza – Zetro, ki je v zasedbi deloval v letih 1986–1992 in 2002–2004. Zetro je sicer zadnja leta zelo aktiven s svojim lastnim thrash metal bandom Hatriot, vendar naj njegovo ponovno snidenje z Exodus na to ne bi negativno vplivalo. /J.G./

Avtor: Gorjanec
10. 4. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »Za danes napovedani Metal bolšjak v Orto Baru je zaradi premalo prijav prestavljen na zaenkrat še nedoločen datum. Zbrane prijave še veljajo in vsi prijavljenci boste obvestilo o novem terminu dobili tudi neposredno po e-pošti, ki ste jo navedli v prijavi.
Kljub odpovedi današnjega bolšjaka se vam nocojšnji obisk Kadilnice Of Death vsekakor splača, saj se obeta odličen koncert skupin Sarcasm in Metalsteel. Začetek že malo čez 21h, ko Orto Bar odpre svoja vrata, zato bodite točni!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
10. 12. 2013
Iz tabora AlmostRage je prišlo obvestilo: »Dragi prijatelji! Na žalost moramo sporočiti, da bomo AlmostRage prenehali z delovanjem. Brez skrbi, razšli smo se v popolnoma prijateljskem duhu. Prenehanje delovanja pa hkrati pomeni novo poglavje, v katerem bomo poskusili predstaviti sveže ideje in prijeme, ki prej nikakor niso sodili v zven AlmostRage.
Ker pa vas ne želimo pustiti popolnoma na cedilu, bomo izpeljali še dva poslovilna koncerta: v četrtek, 19. 12., z Incarnated v Orto Baru v Ljubljani in v soboto, 21. 12., z Dead Dildo Drome, Heretic in Mit v Figa Rock Baru v Kopru. Se vidimo!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
25. 1. 2012
Strife so sporočili, da so že končali s predprodukcijo enajstih skladb za novi album. Za konec tedna pa obljubljajo še zelo pomembno obvestilo. /B.B./

10. 1. 2012
Iz štaba KD Veseli dihurčki prihaja sledeče obvestilo:
»10 let bo že, odkar smo pod imenom Dirty Skunks naredili prvi koncert, zato smo se odločili, da v sodelovanju s Kinom Šiška naredimo en poseben dogodek. Pridružite se nam na rojstnodnevni zabavi, ki bo v petek, 3. februarja! Vstopnine seveda ni.

Nastopajoči:
Vulture Industries + Hoest (Taake) - Norveška metal skupina, ki nas je zelo pozitivno presenetila in s katero smo takoj postali osebni prijatelji. To bo res ekskluziven koncert s posebnim gostom, Hoestom iz Taake, zato lahko pričakujemo mešanje komadov Vulture Industries (www.vulture-industries.net) s Taake (taake.svartekunst.no) in še poseben poklon Devil Doll.
Trula koalicija - Srbski punkerji stare šole. Obilica humorja in kontroverznosti.
Sweet Sorrow - Predstavniki domačega metala (www.sweet-sorrow.com).
Backstage - Predstavniki domačega punkrocka.
Dead Dildo Drome - Predstavniki domačega newcomer banda.

Poleg tega pa še:
- razstava večine plakatov in letakov (bojda okoli 300),
- Dirty Skunks in On-Parole merchandise (seveda bodo tudi nastopajoči imeli kaj s sabo).

Vstopnine ni!
Prednost do zastonj vstopnice imajo predvsem osebe z naše mailing liste, ki naj bi že vse dobile povabilo na obletnico. Če ste na mailing listi in še niste potrdili svoje vstopnice, je pametno, da to storite čim prej.
Zastonj vstopnico pa lahko dobite, četudi niste na naši mailing listi. Kako? Tako da se naši mailing listi pridružite kakopak. Zaželeno je, da se pridružite tudi naši Facebook skupini, če se še niste. Ko se boste priključili naši mailing listi, prosimo, počakajte dan ali dva na povabilo na obletnico (dobite prek elektronske pošte).«

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška