Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 2. 2024

Progresivna blackened death/doom metal zasedba Summoner's Circle je objavila videospot za single Irreverence of the Cross. Najdete ga lahko na prihajajočem albumu Cult, ki bo izšel 24. maja pri Black Lion Records.

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2024

Pri Nordvis Produktion bo 5. aprila na vinilu luč sveta ugledala izdaja z naslovom The First Snow & Reverence. Njen avtor je ambientalni/atmosferični black metal projekt Lustre, plošček pa bo združeno ponujal single The First Snow iz leta 2018 in lanski EP Reverence. Prednaročila so že možna.

15. 3. 2023

Norveške black metal legende Emperor in njihov bobnar Trym Torson so objavili live video posnetek za komad The Loss & Curse of Reverence. Koncert se je zgodil 2. marca v Tokiju na Japonskem.

7. 7. 2022

Avstralci Parkway Drive končno napovedujejo nov album, ki bo nosil naslov Darker Still. Ta bo nasledil leta 2018 izdan dolgomertažec Reverence. Album naj bi izšel 9. septembra pri Epitaph records, pred tem pa nam band v ogled ponuja tudi nov videospot za komad The Greatest Fear.

8. 6. 2022

Po štirih letih od izida albuma Reverence so nov komad izdali avstralski Parkway Drive. Za single Glitch so objavili tudi videospot.

Avtorica: Tina Urek
1. 2. 2022

Ameriško-švedska black metal zasedba Det eviga leendet, pri kateri kot vokalist sodeluje Jacob Buczarski (Mare Cognitum, Acathexis), je v petek izdala svoj drugi studijski album Reverence, ki ga ponuja v posluh na Bandcampu. Album sta digitalno in na vinilu izdali založbi Mystískaos in Extraconscious Records, na CD-ju pa Amor Fati Productions.

Reverence zajema naslednje komade:
Bloom
Visage
Retch
Estrange
Regret
Yield

18. 10. 2019

Marta Gabriel (Crystal Viper) in Todd Michael Hall (Riot V, ex-Jack Starr's Burning Starr, ex-Reverence) sta posnela videospot za priredbo skladbe Shallow, ki jo v filmski uspešnici A Star Is Born izvajata Lady Gaga in Bradley Cooper.

28. 2. 2019

Simfonični black metal projekt Gardsghastr, v katerem sta moči združila Glömd (Chaos Moon, Mystískaos) in Swartadaupuz (Bekëth Nexëhmü, Azelisassath, Musmahhu), je objavil skladbo Of Crimson Eyes s prihajajočega debitantskega albuma Slit Throat Requiem, ki bo izšel 26. aprila pri založbi Profound Lore Records.

Tracklista je sledeča:
Promethean Flame
Of Crimson Eyes
Slit Throat Requiem
Journey Through Stagnant Time And Misery
Beasts Of Horn And Wing
Diabolical Reverence
Unfurl The Profane Wisdom
Outro

22. 5. 2018

Ameriška power metal zasedba Reverence, ki jo sestavljajo vokalist Scott Oliva (ex-Wind Wraith, Innerstrength), kitarista Bryan Holland (ex-Tokyo Blade) in Paul Kleff (Firewolfe, ex-Metal Church), bobnar Steve »Doc Killdrums« Wacholz (ex-Savatage, ex-Crimson Glory) ter basist Russ Pzutto (Sinner's Prayer), je objavila besedilni video za skladbo Phoenix Rising z aktualnega EP-ja z naslovom Foreverence.

25. 4. 2018

Parkway Drive predstavljajo videospot za komad Prey, ki se nahaja na prihajajočem albumu Reverence. Ta izide 4. maja pri Epitath Records.

Avtorica: Tina Urek
14. 3. 2018

Avstralska zasedba Parkway Drive bo 4. maja pri Epitath Records izdala album Reverence. Vodja zasedbe Winston McCall je označil album za najbolj osebno in odkrito izdajo zasedbe, spodaj pa si že lahko pogledate videospot za komad The Void.

 

 

 

Avtorica: Tina Urek
30. 12. 2016

Ameriški power metalci Reverence predstavljajo novo verzijo skladbe Until My Dying Breath, saj je band sredi leta menjal vokalista - Todda Michaela Halla (Riot V, Jack Starr's Burning Starr) je zamenjal Scott Oliva (Oceans of Night, The Nightmare Stage, Wind Wraith) - pred kratkim pa tudi basista in koncertnega bobnarja. Band v novi postavi že pripravlja material za tretji album, ki naj bi izšel prihodnje leto.

4. 4. 2016

Švicarska black metal skupina Hån bo 6. maja pri Northern Silence Productions izdala prvenec z naslovom Facilis Descensus Averni, ki prinaša naslednje skladbe:
Black Banners
Blessed by His Blood
Desublimation
Reverence
Distant Lights
Caressed by Flames
Summum Bonum

13. 1. 2016

Reverence predstavljajo video za skladbo Race To Obscene z novembra lani izdanega drugega albuma z naslovom Gods Of War. Pred tem je band objavil tudi spota za naslovni komad ter Until My Dying Breath.




ter

10. 12. 2015

Reverence predstavljajo video za Gods of War, naslovni komad svežega drugega albuma. Slednji je izšel 4. novembra in prinaša naslednje skladbe:
Gods of War
Heart of Gold
Until My Dying Breath
Angel in Black
Tear Down the Mountain
Blood of Heroes
Battle Cry
Choices Made
Splinter
Cleansed by Fire
Race to Obscene

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška