Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 3. 2024

Marko Hietala in Tarja Turunen sta posnela videospot za skladbo Left on Mars.

3. 11. 2023

Finska neoklasična pevka Tarja bo kmalu, natančneje naslednji petek, 10. novembra, izdala Dark Christmas, svoj plošček številka deset. Tracklista:

The First Noel
Frosty the Snowman
O Holy Night
Dark Christmas
Jingle Bell Rock
White Christmas
All I Want for Christmas Is You
Wonderful Christmastime
Last Christmas
Jingle Bell
Rudolph the Red-Nose Reindeer
Angels We Have Heard on High

3. 8. 2023

Organizatorji graškega festivala Metal on the Hill so pred dobrim tednom dni objavili nove potrditve za letošnjo izvedbo festivala: The Night Flight Orchestra, Schirenc Plays Pungent Stench, Nakkeknaekker, Silenzer in Darkfall. Festival se bo letos odvijal 1. in 2. septembra na Schlossbergu, vstopnice pa so še na voljo. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Med nastopajočimi so še Doro, Tarja, Burning Witches, Equilibrium, Die Apokalyptischen Reiter, Freedom Call in Dieth.

11. 4. 2023

Marco Hietala in Tarja Turunen bosta ponovno stala skupaj na odru, in sicer bosta 8. julija v sklopu festivala Z7 Summer Nights v švicarskem mestu Pratteln nastopila kot duet s posebnimi gosti. Svoj nastop oglašujeta kot »symphonic metal dreams«. Ali je to morebitni začetek novega projekta, pa je zaenkrat vprašanje, zavito v tančico skrivnosti.

Avtorica: Tina Urek
21. 2. 2023

Z velikim veseljem najavljamo dogodek Temperance – Meet & Greet, ki bo potekal 3. marca 2023 pred koncertom kraljice simfoničnega metala Tarje. Kot predskupina za Tarjo nas bodo prvič v Sloveniji obiskali vse bolj uspešni melodični metalci Temperance. Na predkoncertnem dogodku bosta Marco Pastorino (kitara, vokali) in Luca Negro (bas kitara) delila svoje izkušnje s turneje, nasvete in morda tudi kaj zaigrala. Seveda bosta na voljo za vprašanja.

Dogodek bo Paranoid soorganiziral z glasbeno šolo Overdrive. Za več informacij o samem dogodku preverite naš napovednik.

16. 12. 2022

Tarja predstavlja video za koncertno izvedbo skladbe Innocence, ki se nahaja na omejeni izdaji v začetku meseca izdane kompilacije Best Of: Living the Dream.

11. 11. 2022

Tarja predstavlja besedilni video za Eye of the Storm, uvodni komad kompilacije z naslovom Best Of: Living the Dream, ki bo izšla 2. decembra.

25. 10. 2022

Tarja predstavlja vizualizer za svojo najnovejšo pesem Eye of the Storm, ki se bo nahajala na kompilaciji z imenom Best Of: Living the Dream. Izid kompilacije je napovedan za 2. decembra.

28. 4. 2022

Od 11. do 14. avgusta se bo na jugu Hrvaške, natančneje povsem ob meji z Bosno v Rajevem Selu, odvijal festival Pannonian Rock Festival. Čeprav v imenu stoji beseda rock, pa je med nastopajočimi precej predstavnikov trših ritmov. Med drugimi so to Paul Di´Anno, Tarja, Sonata Arctica, The Agonist, Rings Of Saturn, Ignea, Temperance, Nemesis, Riverroth in domači Sovrag. Skupno bo nastopilo okoli 30 zasedb, za enodnevno vstopnico boste odšteli 34 EUR, za festivalsko pa 74 EUR. Več informacij o festivalu boste dobili tukaj.

Avtorica: Tina Urek
7. 1. 2022

Mednarodni all-star powermetalski trio The Ferrymen bo 21. januarja pri založbi Frontiers Records izdal tretji album z naslovom One More River to Cross, ki prinaša naslednje komade:

One Word
The Last Wave
Shut It Out
City of Hate
One More River to Cross
Morning Star
Hunt Me to the End of the World
Bringers of the Dark
The Other Side
The Last Ship
The Passenger

Pevec Ronnie Romero (Rainbow, Lords of Black), kitarist/basist/klaviaturist Magnus Karlsson (Primal Fear) in bobnar Mike Terrana (ex-Rage, ex-Yngwie Malmsteen, ex-Tarja, ex-Masterplan, ex-Axel Rudi Pell ...) so že objavili dva videospota, ki si ju lahko ogledate spodaj:

19. 11. 2021

Italijanski melodični metalci Temperance izdajajo danes album Diamanti, o katerem je v intervjuju za Paranoid spregovoril Marco Pastorino. Temperance bodo tudi support band na koncertu solistke Tarje, ki bo v petek, 4. marca 2022, v Kinu Šiška. Pred dvema dnevoma so Temperance med drugim izdali video za pesem Diamanti iz istoimenskega albuma. Pesemi lahko prisluhnete spodaj.

2. 11. 2021

Finska solistka Tarja Turunen in nemški glasbenik ter producent Torsten Stenzel sta najavila projekt Outlanders. Projekt si postavlja kot cilj ustvariti nekaj novega preko mešanice hladnih elektronskih ritmov, edinstvenih kitar in Tarjinih vokalnih sposobnosti. Prvi single Closer to the Sky bo izšel 26. novembra preko založbe earMUSIC. Prihajajoči album bo sestavljalo osem pesmi, v vsaki pesmi pa bo nastopal drug gostujoč kitarist.

9. 7. 2021

Within Temptation so najavili prvo gostjo svojega spletnega koncerta, ki ni nihče drug kot solo pevka Tarja Turunen

2. 8. 2019

Sinner za 16. avgust napovedujejo novi single Last Exit Hell s prihajajočega albuma z naslovom Santa Muerte, ki v trgovine prihaja 13. septembra.

Skupino po novem sestavljajo vokalist/basist Mat Sinner (Primal Fear, Goddess Shiva, Silent Force, Voodoo Circle), kitarista Tom Naumann (Primal Fear, Mat Sinner) in Alex Scholpp (Farmer Boys, Tarja), bobnar Markus Kullmann (Hartmann, ex-Voodoo Circle) ter vokalistka Giorgia Colleluori (Eternal Idol, ex-Hollow Haze).

6. 5. 2019

Tarja je objavila komad Dead Promises, ki se nahaja na prihajajočem albumu In The Raw. Ta bo izšel konec leta, finsko vokalistko pa boste lahko letos poleti v živo videli in slišali tudi na festivalu Metaldays.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška