Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
1. 6. 2023

Organizatorji festivala Metaldays sporočajo, da je po pogovorih z zasedbo in njihovim managerjem žal prišlo do odločitve, da Vital Remains ne bodo nastopili na letošnjem festivalu v Velenju. Zgolj nekaj minut pred dotično najavo so organizatorji objavili, da se obsežnemu številu nastopajočih pridružujejo kultni death metalci Cancer.

Avtorica: Tina Urek
21. 11. 2022

Včeraj je postalo uradno, da je Velenje nov dom festivala MetalDays: »Po dolgih letih iskanja nove lokacije, ki bi ustrezala tako edinstvenemu in unikatnemu dogodku, kot je festival MetalDays, organizatorji festivala potrjujejo selitev na lokacijo parka Vista na Velenjsko jezero. Organizatorji festivala MetalDays spremljajo projekt izgradnje parka Vista že od samega začetka in nad načrtovanjem projekta ter predvsem nad tem, kako je projekt na koncu tudi uresničen in udejanjen v praksi, ne skrivajo navdušenja. Velenje s svojo infrastrukturo ponuja odlične možnosti za razvoj festivala MetalDays, ki bo tako postala še močnejša, bolj obiskana in privlačnejša destinacija za vse metalce s celega sveta, hkrati pa bo s svojo ponudbo in gostoljubjem zadovoljila še tako zahtevnega gosta.

Festival MetalDays bo tradicionalno potekal cel teden, od 31. julija do 5. avgusta 2023, na 5 festivalskih odrih bo nastopilo 133 zasedb. Festival bo nudil tudi možnost zgodnjega prihoda, in sicer že od 27. julija dalje, z obveznimi glasbenimi nastopi prav vsak dan. Prvi nastopajoči so bili že objavljeni in nabor nastopajočih že zdaj zgleda naravnost osupljiv: mogočni Helloween, Anthrax s svojo 40. obletnico, Heaven Shall Burn, In Flames, Kreator, At the Gates, Paradise lost, Kataklysm, Beartooth, I am Morbid, Tesseract in mnogi drugi se bodo organizatorjem in obiskovalcem pridružili na tem edinstvenem dogodku v zgodovini festivala: MetalDays 2023 Restart Edition.«

Zgoraj naštetim nastopajič so bili včeraj dodani še Napalm Death, Vital Remains, Orbit Culture, Usa Unto Others in The Voynich Code. Vstopnice so na voljo na uradni spletni strani organizatorja.

3. 11. 2022

Matt Heafy a.k.a. Kiichi Chaos in založba Nuclear Blast so se povezali z vodilno globalno igričarsko organizacijo Team Vitality. Kot prvi produkt sodelovanja je nastal komad Metality (The Vitality Anthem), ki naj bi demonstriral močno naraščujoče vzporednice med profesionalnim igričarstvom ter glasbo. Gre za prvi projekt oziroma produkt v sklopu dolgoročnega sodelovanja med založbo Nuclear Blast in ekipo Team Vitality. Komad je tako postal himna organizacije, uporabili pa ga bodo na vseh dogodkih in tekmovanjih.

Avtorica: Tina Urek
22. 8. 2022

Nizozemska enočlanska brutal death metal zasedba Anchillys je razkrila tretji single s prihajajočega prvenca z naslovom Elan Vital, ki bo izšel 26. avgusta. Gre za pesem Sands Of Genitalia.

30. 6. 2022

Sveža nizozemska enočlanska brutal death metal zasedba Anchillys s singlom Dirt & Essence najavlja debitantski album z naslovom Elan Vital. Album bo izšel 26. avgusta na CD-ju in digitalno, tracklista je pa takšna:
 
Birth
Dirt & Essence
Elan Vital
Extramundane
Gate Of Hades
Somniphobic
Sands Of Genitalia
Khamsin's Menace

24. 11. 2020

Nemški tehnični death metalci Profanity bodo 4. decembra izdali studijski album Fragments Of Solace. Tukaj lahko prisluhnete prvemu komadu Disputed Territory, pri katerem je sodeloval Dave Suzuki (ex-Vital Remains).

Avtorica: Tina Urek
18. 9. 2020

Johansson & Speckmann sta objavila skladbo Confessions Of A Vital Leader s prihajajočega studijskega albuma The Germs Of Circumstance, ki izide 9. oktobra pri založbi Soulseller Records.

1. 9. 2020

Death metal dvojec Johansson & Speckmann v posluh ponuja nov single Take The Lions Share s prihajajočega petega albuma The Germs Of Circumstance, ki bo izšel 9. oktobra za založbo Soulseller Records.

Album prinaša naslednje skladbe:
The Germs Of Circumstance
One World One Leader
Take The Lions Share
I Was Left To Stare
Generations Antidote
Confessions Of A Vital Leader
Provoke The Collective
Devour Engage The Hour The Rage

12. 5. 2020

Italijanski death metalci Embryo se pripravljajo na snemanje novega albuma. Zasedba je letos že predstavila 2 nova uradna člana, in sicer basista Gabriela Pignato ter vokalista Vitalia Matsa. Ker pa jim še vedno manjka bobnar, bo kot session-studio član za bobne sedel George Kollias (Nile).

Avtorica: Tina Urek
4. 5. 2020

Iz tabora domačih death metalcev Mephistophelian ponovno prihajajo dobre novice:

»Prihajajoči prvenec zasedbe Mephistophelian se bo imenoval Anotos. Ime nima nekega posebnega pomena, a vseeno perfektno opiše band in glasbo, ki smo jo ustvarili.
Anotos bo vseboval 10 komadov, ki so esenca banda skozi leta. Naslovnica zagotovo deluje zlovešče in je rezultat odlično opravljenega dela Vitaly Samarin (Romanticaly Apocalyptic).
ALL HAIL ANOTOS!«

Avtorica: Tina Urek
15. 4. 2020

Brazilska death metal zasedba NervoChaos se maja z novim vokalistom Brianom Wernerjem (ex-Vital Remains, ex-Monstrosity) odpravlja v studio, kjer bo začela s snemanjem novega albuma. Skupina sedaj šteje pet članov, saj se ji je pridružil še kitarist Woesley Johann (Victorizer, Goat Necropsy, ex-Krow).

12. 9. 2019

Po štirih letih in treh studijskih albumih se od švedske hard rock zasedbe Treat poslavlja basist/vokalist Pontus Egberg, ki ga bo zamenjal Nalle Påhlsson. Za skupino Påhlsson ni neznanka, saj je odigral vitalno vlogo pri njeni ponovni združitvi leta 2006 in bil njen član nadaljnih osem let.

19. 7. 2019

Shock Narcotic preko Decibelmagazine.com premierno predstavljajo skladbo Erratic Smearing Vitals z debitantskega albuma I Have Seen The Future And It Doesn't Work, ki bo izšel 16. avgusta pri založbi Housecore Records.

1. 3. 2019

Atrocity bodo 26. aprila izdali novi 7" single Spell Of Blood, ki poleg naslovne skladbe vsebuje še posebno verzijo njihove ultimativne klasike Blue Blood, ki so jo ob 30. obletnici tudi na novo posneli.

Nemški metal veterani se konec aprila v družbi skupin I Am Morbid, Vital Remains in Sadist odpravljajo tudi na evropsko turnejo z imenom Morbidfest 2019, v okviru katere se bodo najbližje Sloveniji ustavili 15. 5. v Milanu (Legend Club).

29. 6. 2018

Te dni je umrl Jake Raymond, nekdanji vokalist ameriške death metal zasedbe Vital Remains. To pa ni edina smrt med njihovimi nekdanjimi vokalisti, saj sta se v zadnjem letu poslovila kar dva, Scott Wily in Chris Ross.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška