Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 7. 2023

Tilen Hudrap (Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live), ex-Paradox, ex-Pestilence, ex-Vicious Rumors, ex-Doro (live), ex-Testament (live)) se je kot live basist pridružil mednarodni heavy/power metal zasedbi Northtale. Gre za zasedbo pod odkriljem založbe Nuclear Blast Records, pri kateri sta izšla tudi oba njihova studijska albuma. Tilen bo z njimi nastopil že ta konec tedna na festivalu Masters Of Rock.

Avtorica: Tina Urek
17. 4. 2023

Domači heavy metalci Metalsteel in Tilen Hudrap (Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live), ex-Paradox, ex-Pestilence, ex-Vicious Rumors, ex-Doro (live), ex-Testament (live)) so priredili kultno pesem Road Warriors, ki jo v originalu izvajajo Sarcasm.

Ta je del albuma Spomenik, ki je izšel minuli petek in bo v živo predstavljen naslednji petek, 28. aprila, v ljubljanskem Orto Baru.

29. 10. 2019

Nemški celtic folk metalci Suidakra bodo 15. novembra pri MDD Records izdali album Echoes of Yore, ki zaznamuje 25 let obstoja zasedbe. Album tako ne bo vseboval novih skladb, ampak se bo sprehodil po celotni diskografiji banda, a tokrat so za izbor pesmi poskrbeli oboževalci sami. Band je pesmi posnel na novo in jim dodal tudi novejšo preobleko. Tako so pot na plošček našle naslednje skladbe:

Wartunes
The Quest
Havoc
Morrigan
Rise of Taliesin
Hall of Tales
Pendragon's Fall
Banshee
Warpipes Call Me
Lays From Afar

Na spodnji povezavi si lahko ogledate besedilni video za skladbo Lays From Afar.

27. 8. 2015
Chuck Billy, frontman skupine Testament, je v intervjuju razkril, da band pripravlja album, ki bo predvidoma izšel v prvem četrtletju prihodnjega leta. Pogovor je bil posnet pred nastopom na festivalu Heavy Montréal, na katerem je band zaradi odsotnosti Genea Hoglana in Stevea DiGiorgia igral z gostujočo ritem sekcijo. Za bobni je sedel Alex Hernandez-Bent (Battlecross, Dragonlord), mesto basista pa je prevzel nihče drug kot naš pisec Tilen Hudrap (Vicious Rumors, Paradox, Keller, Thraw, Wartune, ...). /P.G./

30. 5. 2014
Slovenski basist Tilen Hudrap (Vicious Rumors, Thraw, Scepsis, Wartune, Keller, Nature itd.) je podpisal endorsement z legendarnim proizvajalcem bas kitar iz New Yorka, Spector guitars. Tako se pridružuje epski zgodovinski listi basistov, ki zastopajo oz. so zastopali podjetje (Gene Simmons, Jason Newsted, Ian Hill, Rex Brown, Alex Webster, Doug Wimbish, Eddie Jackson itd.) Prav tako je uradni zastopnik strun podjetja Sfarzo iz San Francisca.

3. 1. 2014
MetalRock šola kitare sporoča: "Zadnji mesec preteklega leta je prinesel izredno pomemben dogovor o sodelovanju, ki predstavlja nov velik korak na področju glasbenega izobraževanja in mentorstva za glasbenike v Sloveniji. MetalRock šoli kitare se je namreč pridružil odličen in mednarodno uspešen slovenski basist Tilen Hudrap (Vicious Rumors, Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, Nature, ...). Tilen bo prevzel področje poučevanja bas kitare, poleg tega pa bosta z Mitjo Žibertom združila moči tudi na področju mentorstva in coachinga za glasbenike. S Tilnovo pridružitvijo je bil storjen tudi nov pomemben korak pri grajenju MetalRock akademije. Tilen že v januarju prične s poučevanjem, zato vsi, ki se želite učiti od tega izjemnega glasbenika, vabljeni na brezplačno uvodno uro!" /P.G./

20. 11. 2013
Endeavoured bodo v začetku prihodnjega leta posneli EP z naslovom The Black Paragon, ki prinaša naslednje komade:
Virulent Hysteria
Nonexistant
In Perjury They Breathe
Repulsive Past
The Black Paragon
Gre za band pod vodstvom vokalista Lenarta Mlinarja, ki bo na EP-ju odigral tudi bobne (kot nekoč v skupini Wartune), za kitaro in bas pa bo poskrbel Tilen Hudrap (Vicious Rumors, Thraw, Scepsis, Wartune ...). Solaže bodo prispevali več ali manj znani slovenski kitaristi. /P.G./

14. 9. 2012
Metalsteel se prihodnji vikend ponovno odpravljajo na krajšo turnejo po Evropi. Tokrat bodo gostovali v Italiji in Španiji, kjer bodo z Jamesom Rivero poleg lastnega materiala izvajali še skladbe izvajalcev, kot so Seven Witches, Judas Priest, Black Sabbath in Dio. Basist Matej Sušnik bo moral žal izpustiti koncerte v Španiji, tako da ga bo tam na odru zamenjal Tilen Hudrap (Keller, Scepsis, ex-Wartune). Koncertni datumi so sledeči:
21.9. - Italija, Treviso
22.9. - Italija, Bologna
27.9. - Španija, Barcelona
28.9. - Španija, Barcelona
29.9. - Španija, Barcelona
/B.B./

10. 11. 2011
Spletni portal Hall Of Metal je sestavil novo dvojno kompilacijo španskih metal bandov z naslovom Hall Of Metal Vol.2, ki jo lahko brezplačno downloadate tukaj. Tracklista je sledeča:
CD 1
Sad Eyes - Day 3: Wednesday
Vrademargk - Dissidence
Unburial - Condemned To Oblivion
Absenta - Above The Crags
Ouija - Magma
Hyban Draco - Victoris Betrayal
Hateskor - Far Beyond The Stars
Dark Eternity - Blanket Of Stars
Bleed The Man - Not An Angel
Violent Eve - Lotus Overdose
Frequency - From Yesterday
Vivid Remorse - Slave Of Freedom
Damned Plan - All Is My Delusion
Tanatossis - Cholera Of The World
Breathless - Among Two Worlds Of Lies
Reptil-E - Republika
Wölfhead - Doomed Faith

CD 2
Cut The End - Treason, Pleasure & Pain
Achokarlos - From The Distance, Closer
Exxasens - Constellation
Orion Child - Out Of The World
Niobeth - Eclipse
Under Silence - Wartunes For A Far
Skydancer - Winter’s Hideout
Cain's Dynasty - Breaking The Bloodlines
Bloodyclerks - Stormbringer Butterfly
Silent Memories - Heaven’s Waiting
Monkeypriest - The Psalm
Toundra - Zanzíbar
Quaoar - Hicks Are Kings
The Soulbreaker Company - Sow The Roses
/B.B./

17. 10. 2011
Tretja potrjena skupina za Dancing On Your Grave Fest, ki bo potekal 12. novembra v Kranju, je lokalna progresivna death metal zasedba Nature, ki jo sestavljajo Aleš Jelovčan (ex- Sinbolic, Keller), Tilen Hudrap (Wartune, Scepsis, Keller), Andrej Gregorc (ex- Raven Death, Armaroth) in Miha Markun (ex- Raven Death). /B.B./

19. 2. 2010
Dirty Skunks spročajo, da rezervacije za ponedeljkove thrash metal vojne skupin Warbringer, War-head, Affliction, Waruption in Wartune v Gala hali sprejemajo samo še ta vikend. Vstopnice po ceni 15€ z rezervacijo lahko rezervirate preko obrazca na www.dirtyskunks.org. Cena brez rezervacije znaša 18€.
Razpored skupin:
19:00 The Doors
19:20 Wartune
20:20 Waruption
21:20 War-Head
22:10 Affliction
23:00 Warbringer

30. 11. 2009
10. 11. 2009
Organizatorji 8. Fuck Off Commercial Festivala, ki bo 28.11. v Ljubljani, sporočajo: "Leta 1987 se je porodila zamisel o izdaji glasbenega zapisa alternativnih bandov, ki so bili takrat v vzponu. Kompilacijska kaseta Provinca vrača udarec je zagotovo eden kultnih izdelkov slovenske underground scene, ki se pojavi na trgu konec osemdesetih let. Naslov naj bi ponazarjal tedanjo alternativno sceno, ki je bila močnejša na provinci, kot v slovenski prestolnici. Na njej so sodelovali krška Polska Malca, žalski Epidemic in koprski Salem. Z njo so sodelujoči vrnili udarec tedaj samozadostni alternativni ljubljanski sceni. Šlo je za krik po decentralizaciji in proti diktatu trendov in okusov iz centra medijske in kulturne moči. Prav izid te kasete je kasneje sprožil idejo o Fuck Off Commercial Festivalu, ki je pripomogel k sunkovitemu razvoju HC in Metal scene pri nas." Na festivalu bodo nastopili Interceptor, Scaffold, Aperion, Eruption in Wartune, kupci vstopnic v predprodaji pa bodo prejeli ponatis kultne kasete na CDju. /P.G./

21. 10. 2009
Vstopnice za 8. Fuck Off Commercial, ki bo 28.11. v Gali Hali na Metelkovi, so že naprodaj po ceni 10€. Kupite jih lahko pri nastopajočih bandih (Interceptor, Scaffold, Aperion, Eruption, Wartune), v Subkulturi v Celju, 7. in 14.11. na Bazenu v Kranju, na Vrhniki pri Dodi, v MB v MC Pekarni, ... Več informacij o vstopnicah dobite na tel. 041/836-474 (po 17h)

12. 10. 2009
Festival, ki se je rodil leta 1988 in je dobil svoje naslednike v letih 1989, 90’, 91’, 94’, 98’ in 2007, se je po svojih glasbenih in idejnih smernicah močno razlikoval od poplave narodno-zabavnih veselic. Tradicionalna in priznana kultura je dobila svojo opozicijo oz. t.i. subkulturo. Festival je skoraj padel v pozabo, vendar ga je leta 1994 obudil Gregor Čulk, vokalist skupine Interceptor. Z njihovim razpadom je festival ugasnil za nekaj let. Kljub finančno slabim razmeram in prenasičenosti, bo ta kultni metal festival, letos ponovno zaživel. Poleg Interceptor, ki so nazadnje koncertirali 20.3. letos in Scaffold, ki smo jih nazadnje videli na lanskem Heavy New Yearu, bodo 28.11. v ljubljanski Gali Hali na Metelkovi nastopili še Aperion, Eruption in Wartune.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna