Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 1. 2024

Nova progresivno metalska super zasedba Whom Gods Destroy, ki jo sestavljajo člani Derek Sherinian – klaviature (Dream Theater, Sons of Apollo, Black Country Communion), Ron »Bumblefoot« Thal – kitare (Guns N'Roses, Sons of Apollo), Dino Jelusick – vokal (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra), Yas Nomura – bas in Bruno Valverde na bobnih, so za 15. marec pri Insideout Music najavili izid studijskega prvenca z naslovom Insanium.

Predstavljajo pa tudi sveži video za prvi single In The Name Of War.

22. 12. 2023

Finski power metalci After Infinity so v obliki videospota razkrili pesem Without You, svoj tretji single v letošnjem letu. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Skid Row, Evanescence, Beast in Black, Battle Beast, Whitesnake in Bon Jovi.

Druga dva singla sta A Game of Chess in I Surrender to You.

28. 11. 2023

Te dni se je na socialnih omrežjih predstavil nov progresivni rock/metal projekt pod imenom Whom Gods Destroy. Zasedbo sestavljata stara mačka scene, in sicer kitarist Bumblefoot in klaviaturist Derek Sherinian, včeraj pa je svojo prisotnost v zasedbi v vlogi vokalista najavil Dino Jelusick.

Avtorica: Tina Urek
18. 10. 2023

7. novembra bodo v Cvetličarni skupaj z The Dead Daisies nastopili Jelusick. Gre za mednarodno zasedbo, ki jo vodi znani hrvaški vokalist in multiinstrumentalist Dino Jelusić.

Avtorica: Tina Urek
17. 5. 2023

Zasedba The Dead Daisies je sodeč po nedavni objavi na družbenih omrežjih ponovno rahlo prevetrila svojo postavo. Ustanovnemu članu/kitaristu Davidu Lowyu, kitaristu Dougu Aldrichu in bobnarju Brianu Tichyu se je pridružil nekdanji basist zasedbe Whitesnake Michael Devin, h gospodom pa se očitno vrača tudi vokalist John Corabi. Ta je bil del zasedbe med letoma 2015 in 2019.

Avtorica: Tina Urek
21. 11. 2022

Živa izvedba albuma Concerto for Group and Orchestra, ki vsebuje klasike zasedbe Deep Purple, zaigrane z orkestrom, bo predstavljena tudi v Ljubljani. Koncert se bo zgodil 25. marca v Cankarjevem domu, vse datume turneje najdete na priloženi sliki, vstopnice pa bodo na voljo kmalu. Z orkestrom, pod vodstvom Paula Manna, bodo nastopili:

Bruce Dickinson – vokal (Iron Maiden)
John O’Hara – klaviature (Jethro Tull)
Tanya O’Callaghan – bas (Whitesnake)
Kaitner Z Doka – kitara (Jon Lord, Ian Paice)
Bernard Welz – bobni (Jon Lord, Don Airey)

27. 7. 2022

The Dead Daisies so zaradi soočenja s Covid-19 dobili dva nova člana oziroma zamenjavi. Glenna Hughesa bo na vokalih zamenjal kar Dino Jelusić, medtem ko bo na mesto basista stopil Yogi Lonich.

Avtorica: Tina Urek
12. 7. 2022

Zvečer bodo v ljubljanskih Stožicah končno nastopili Judas Priest. Band, ki je predlani praznoval abrahama, je letos uspel izpeljati turnejo 50 Heavy Metal Years, na kateri jih spremlja superskupina The Dead Daisies s člani Deep Purple, Whitesnake, Dio idr. Če vas zanima več o predskupini, lahko preberete oz. poslušate intervju z Dougom Aldrichem, ki ga je pred kratkim z legendardnim basistom opravil Gorjanec za Radio Bob.

Organizatorji so včeraj objavili časovnico:
18.00 blagajna
19.00 odprtje vrat za obiskovalce
20.00–20.30 Dead Daisies
21.00–23.00 Judas Priest

29. 6. 2022

Whitesnake so včeraj sporočili, da v ekipi razsajajo bolezni. Prvo je zbolel kitarist Reb Beach, sledil mu je bobnar Tommy Aldridge. Oba se sicer počutita veliko bolje, a žal je sedaj zbolel vokalist David Coverdale. Spopada se s sinusno okužbo, zaradi katere naj bi mu zdravnik odredil 5 dni tišine in počitka. Zasedba je bila primorana odpovedati vse koncerte v tem tednu, in sicer v Milanu, na Dunaju in žal tudi sobotni koncert v Zagrebu. Organizatorji bodo tekom današnjega dne sporočili možnosti glede vračila vstopnic, obenem pa se dogovarjajo za samostojni koncert zasedbe Steel Panther v Tvornici. Za vse informacije spremljajte dogodek na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
29. 6. 2022

Basist Marco Mendoza, znan po sodelovanju z bandi, kot so Thin Lizzy, Whitesnake, Journey, Ted Nugent in The Dead Daisies, je posnel novi album z naslovom New Direction. Ta bo izšel 16. septembra pri Mighty Music, naslovi komadov pa so sledeči:

Take It To The Limit
I Just Can’t Get Over You
Light It Up
Walk Next To You
Shoot For The Stars
All That I’m Living For
Free Ride
Can’t Explain It
Scream And Shout
New Direction

Avtorica: Tina Urek
8. 12. 2021

V Zagreb prihajajo svetovno znani Whitesnake, katerih uradni član je nedavno postal tudi Hrvat Dino Jelusić. Band bo nastopil 2. julija 2022 v zagrebškem ŠRC Šalata v družbi Steel Panther.

28. 7. 2021

Včeraj so Whitesnake predstavili novega člana zasedbe. To je postal hrvaški vokalist in multiistrumentalist Dino Jelusick. Dino je sicer član zasedbe Trans-Siberian Orchestra, znan pa je tudi po sodelovanju z mnogimi drugimi znanimi imeni rock in metal scene.

Avtorica: Tina Urek
21. 6. 2021

Organizatorji francoskega festivala Hellfest so objavili celoten seznam nastopajočih za svojo 15. obletnico razširjene XXL izdaje. Festival bo potekal od 17. do 26. junija 2022, nastopilo pa bo več kot 350 skupin na 6 odrih. Več informacij in informacije o vstopnicah najdete tukaj.

22. 4. 2020

Whitesnake so razkrili do sedaj še neobjavljeno skladbo Always The Same, ki je bila posneta leta 2019 med snemanjem albuma Flesh & Blood. Gre za skladbo s prihajajoče kompilacije The Rock Album, ki bo 19. junija izšla  pri Rhino Entertainment in na kateri so se znašle predrugačene, remiksane in remasterizirane verzije njihovih skladb. Omenjena kompilacija je sicer le prva iz trilogije Red, White and Blues Trilogy, katera po tematskih sklopih prinaša albume Love Songs (red), The Rock Album (white) in The Blues Album (blue). 

The Rock Album prinaša sledeča skladbe:
Still of The Night
Best Years
Tell Me How
Love Ain't No Stranger
All Or Nothing
Give Me All Your Love
Can You Hear the Wind Blow
Restless Heart
Anything You Want
Here I Go Again
Judgement Day
She Give Me
Crying
Can't Stop Now
Always The Same
Forevermore

17. 4. 2020

Superskupina Black Swan je objavila besedilni video za skladbo Johnny Came Marching z debitantskega albuma Shake The World, izdanega februarja letos pri založbi Frontiers Music.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška