Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 7. 2022

Švedski d-beat/punk/metal band Wolfbrigade bo 12. avgusta pri založbi Armageddon Label izdal EP Anti-Tank Dogs, ki prinaša naslednje komade:

Anti-Tank Dogs
Brain-Ruler
Necronomium

30. 9. 2021

Volbeat bodo 3. decembra pri Republic Records izdali studijski album Servant Of The Mind. Ta bo izšel na različnih formatih, poleg naslovnice in seznama komadov pa so že predstavili single Shotgun Blues.

Temple Of Ekur
Wait A Minute My Girl
The Sacred Stones
Shotgun Blues
The Devil Rages On
Say No Mo
Heaven's Descent
Dagen Før (feat. Stine Bramsen)
The Passenger
Step Into Light
Becoming
Mindlock
Lasse's Birgitta

Bonus komadi digitalne in 2 CD/2 LP deluxe različice:
Return To None (Wolfbrigade cover)
Domino (The Cramps/Roy Orbison cover)
Shotgun Blues (feat. Dave Matrise from Jungle Rot)
Dagen Før (Michael Vox Version)

Avtorica: Tina Urek
6. 10. 2020

Doom metal legende The Obsessed bodo na mednarodni dan ploščarn, 24. oktobra, pri založbi Blues Funeral Recordings izdale remasterizirano kolekcijo raritet, demo posnetkov, b-strani singlov in priredb z naslovom Incarnate, ki je v originalu izšla leta 1999 za Southern Lord. Tukaj že lahko prisluhnete remasterizirani verziji skladbe Iron & Stone.

Tracklista je sledeča:
Yen Sleep
Concrete Cancer
Peckerwood Stomp
Inside Looking Out
Mental Kingdom
Sodden Jackal
Iron & Stone
Indestroy
Mourning
Spirit Caravan
Skybone
On The Hunt
No Blame
Neatz Brigade
Hiding Mask
Streetside
Climate Of Despair
Decimation
Fears Machine
Field Of Hours

19. 8. 2020

Pri založbi Blues Funeral Recordings bo v petek izšel avtorizirani bootleg LP legendarnih The Obsessed z naslovom Live at Big Dipper, ki prinaša njihov koncert iz aprila 1983.

Live at Big Dipper ponuja naslednje skladbe:
Lifer City
Field Of Hours
Iron And Stone
Endless Circles
Leather Nuns
Decimation
Freedom
Mental Kingdom
Failsafe
Kill Ugly Naked (Demo)
A World Apart (Demo)
Higher Power (Demo)
Neatz Brigade (Demo)

10. 4. 2020

Ruski crossover kolektiv Moscow Death Brigade je objavil videospot za skladbo Out The Basement z novega albuma z naslovom Bad Accent Anthems, ki izide danes pri Fire And Flames Music/Rebel Sound Records. Na albumu se nahajajo naslednje skladbe:
Out The Basement
Feed The Crocodiles
Bad Accent
Break The Mold
Sound Of Sirens
Megaphone
Whack-A-Mole
Shy Kidz 2020
Throw Ya Canz 2020
Dirty White Sneakers
Never Walk Alone

Moscow Death Brigade naj bi v okviru prihajajoče turneje med drugim nastopili tudi 13. avgusta na festivalu Punk Rock Holiday v Tolminu.

4. 11. 2019

Wolfbrigade predstavljajo videospot za single The Wolfman z desetega studijskega albuma z naslovom The Enemy: Reality, ki izide ta petek pri založbi Southern Lord Records.

The Enemy: Reality prinaša naslednje skladbe:
Sum Of All Vices
Fire Untamed
The Wolfman
Hammer To The Skull
Narcissistic Breed
Nightmare Of Wolves
Doomsday Dominion
Wells Of Despair
Human Beast
Hunt The Hunter

6. 9. 2019

Skupini Mass Worship sta se pridružila dva nova člana – bobnar Dadde Stark (Asta Kask, ex-Wolfbrigade) in kitarist Gustav Eriksson (Ordos, Always War).

Švedski ekstremneži bodo 18. oktobra pri založbi Century Media Records izdali tudi svoj samonaslovljeni debitantski album.

20. 5. 2019

Ruski techno-rap-punk-metal banditi Moscow Death Brigade so objavili videospot za novo skladbo z naslovom Throw Ya Canz.

22. 1. 2019

Med novimi potrditvami za 24. Brutal Assault so Animals As Leaders, Car Bomb, Decapitated, Dr. Living Dead, Ensiferum, Gorod, Letter from The Colony, Slapshot, Violator, Voivod in Zuriaake. Konec decembra pa so se naboru pridružili še Batushka in Emperor, svoj nastop pa so odpovedali Dimmu Borgir.

Doslej potrjeni so še Aborted, After the Burial, Alien Weaponry, Agnostic Front, Annal Nathrakh, Anathema, Annotations Of An Autopsy, Antaeus, Anthrax, Carcass, Carpenter Brut, Counting Hours, Crystal Lake, Cult of Luna, Cytotoxin, Deicide, Daughters, Destruction, Diablo Swing Orchestra, Ektomorf, Electric Wizard, Get the Shot, Godflesh, Gutalax, Heilung, Higher Power, Hypocrisy, Immolation, Iron Reagan, Jinjer, Jungle Rot, Krisiun, Lionheart, Manes, Meshuggah, Metal Church, Mgła, Midnight, Myrkur, Napalm Death, Necros Christos, Of Mice & Men, Oceans of Slumber, Perfecitizen, Prong, Raised Fist, Rotting Christ, Sacred Reich, Saor, Shape of Despair, Slægt ,Taake, Tankard, Taphos, Testament, The Obsessed, The Ocean, Thy Art Is Murder, Toska, Unfathomable Ruination, Vargrav, Venom Prison, Vuur, Windhand, Wolfbrigade in Woe Unto Me.

Prejšnji teden so organizatorji objavili tudi videokolaž utrinkov z lanskega festivala:

31. 7. 2018

Mednarodna death metal zasedba Heads For The Dead je objavila skladbo Deep Below s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Serpent's Curse, ki bo izšel 24. septembra pri Transcending Obscurity Records. Skupino sestavljata Ralf Hauber (Revel In Flesh) in Jonny Pettersson (Ursinne, Wombbath), medtem ko so se jima pri snemanju pridružili še bobnar Erik Bevenrud (Down Among The Dead Men) ter kitarista Matt Moliti (Sentient Horror) in Hakan Stuvemark (Wombbath).

Tracklista je sledeča:
Serpent's Curse
Heads For The Dead
Deep Below
Post Mortem Suffering
The Awakening
Death Calls
Of Wrath And Vengeance
Gate Creeper
Return To Fathomless Darkness
In Darkness You Feel No Regrets (priredba Wolfbrigade)

3. 5. 2017

Na tej povezavi lahko v celoti prisluhnete devetemu studijskemu albumu legendarne švedske hardcore/d-beat/crust zasedbe Wolfbrigade z naslovom Run With The Hunted, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Southern Lord.

Novi album prinaša naslednje skladbe:
Nomad Pack
Warsaw Speedwolf
Lucid Monomania
No Reward
Kallocain
Return To None
War On Rules
Feral Blood
Under The Bell
Dead Cold

19. 4. 2017

Danes zvečer bo v kranjskem Trainstation SubArtu v okviru evropske turneje z imenom Ghetto Tsar Tour nastopila hardcore/metal zasedba Siberian Meat Grinder iz Rusije, ki igra hitri in adrenalinski crossover thrash metal, pomešan s številnimi vplivi drugih žanrov, od black metala in rapa pa vse do stoner rocka, medtem ko bo za ogrevanje poskrbela domača Đornata.

Siberian Meat Grinder so leta 2010 v Moskvi ustanovili bivši člani različnih prominentnih ruskih punk, hardcore in rap bandov, kot so recimo What We Feel, Razor Bois in Moscow Death Brigade. Poleg izrazite antifašistične drže, se v njihovih besedilih, videospotih in grafičnih podobah čuti tudi močna povezanost z ulično kulturo, ki vključuje grafitarsko, skateboard in BMX sceno.

Časovnica:
20.00 vrata
20.30 Đornata
21.30 Siberian Meat Grinder

Več o današnjem koncertu najdete na Facebooku oziroma v našem napovedniku.

30. 3. 2017

Ruskim crossover/thrash metal razgrajačem Siberian Meat Grinder se bo 19. aprila na odru kranjskega Trainstation SubArta pridružila tudi oldschool hardcore punk zasedba Đornata iz Ljubljane, ki se v svoji glasbi poslužuje tako grindcore kot tudi crust prijemov.

Siberian Meat Grinder so leta 2010 v Moskvi ustanovili bivši člani različnih prominentnih ruskih punk, hardcore in rap bandov, kot so recimo What We Feel, Razor Bois in Moscow Death Brigade. Poleg izrazite antifašistične drže, se v njihovih besedilih, videospotih in grafičnih podobah čuti tudi močna povezanost z ulično kulturo, ki vključuje grafitarsko, skateboard in BMX sceno.

Več o prihajajočem koncertu najdete na Facebook strani dogodka in v našem napovedniku.

13. 6. 2016

Poletje se nevarno približuje, študentje in dijaki rešujejo zadnje grehe, uslužbenci pa že sanjarijo o dopustih. Če še nimate izbrane letošnje počitniške destinacije, naj vas spomnimo, kaj si lahko ogledate na letošnjem, zdaj že enaindvajsetem, vedno bolj popularnem Brutal Assaultu.
Kot highlight festivala se letos spet vračajo legende poljske death black metal scene Behemoth, za ljubitelje ameriškega metala priporočamo ogled prestižnih Ministry, vsi doomerji lahko s smotko v roki uživate ob poslušanju britanskih zapohancev Electric Wizard, ne spreglejte pa še japonske instrumentalne rock senzacije Mono.
Poleg zgoraj navedenih bo moč videti še američane Mastadon, "prve" black metalce Venom Inc., legendarne metalcoraše Parkway Drive, nerealen brutalitet, ki sliši na ime Cattle Decapitation, lahko pa celo zamigate ob zvokih rap metala, ki ga bodo servirali Stuck Mojo.
Če ste zagrizen black metalec, ne spreglejte krakowskih Mgła, helsinških poganov Moonsorrow, avantgardnih Japoncev Sigh, finskih oldschool perverznežev Archgoat, Norvežanov Abbath, Taake, Ihsanh, 1349 in Satyricon, Švedov Shining, Valkyrja in Dark Funeral ali nemških okultnežev z damo na čelu Darkened Nocturn Slaughtercult.
Če je death metal tisto, kar vam požene kri po žilah, lahko poslušate staro šolo Grave, belgijsko elito Aborted, melodične Arch Enemy, extremen trio Dying Fetus, progresivne tehničarje Sadist, orkestraše Septicflesh, progovce Obscura, ne bodo pa manjkali niti Immolation, Kronos, Insomnium, Gruesome, Embrional, Disavowed, Obituary ter Dark Tranquillity, ne izpustite pa niti vampirske senzacije Tribulation.
Tudi thrasherji letos pridete na svoj račun. Gnusenje čup vam ne uide ob poslušanju legendarnih Whiplash, Exodus in Destruction, letošnji »must see« so nedvomno Američani Vektor, do odrov pa odkorakajte tudi takrat, ko bodo na vrsti Finci Lost Society, Bavarci Dust Bolt in züriški Coroner.
Ako je hardcore in metalcore vaš žanr izbire, lahko letos moshate in skačete na bandih kot so Agnostic Front in na vojno tematiko usmerjenih Defeater, sprehodite pa se tudi na Bury Tomorrow, Knuckeldust, Mutoid Man, Stick to Your Guns, Terror in H2O.
Poleg nabora omenjenih nastopajočih vam bodo krajšali že tako prekratek počitniški čas še crusterji Wolfbrigade, post-metal rockerji Year of no light, death metalcoraši Black Dahlia Murder, temačni neo folk umetnik, ki si pravi King Dude, electronicorovci Eskimo Callboy, industrialci Die Krupps, grooverji Devildriver, grindcorovci Birdfleash in južnjaški močvirski sludgerji EyeHateGod ter še mnogi drugi.
Skratka, ne bo vam dolgčas in dobro poceni pivo ter enormna izbira odlične hrane vam je vedno na voljo. Priporočamo!

23. 3. 2016

Mystic Prophecy so objavili videospot za skladbo The Crucifix z novega studijskega albuma z naslovom War Brigade, ki bo izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Massacre Records.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana